Laikinojoje sostinėje – naujų butų bumas

  • Teksto dydis:

Kaune naujų butų pardavimas pirmąjį šių metų ketvirtį augo rekordiškai. Palyginti su praėjusių metų pirmuoju ketvirčiu, laikinojoje sostinėje naujų butų nupirkta tris kartus daugiau, t.y. 170 per ketvirtį, rodo įmonės „Eika“ duomenys.

Preliminariais Registrų centro duomenimis 2014 metų pirmąjį ketvirtį Kaune parduota apie 1020 butų, arba 14 proc. daugiau negu paskutinį praėjusių metų ketvirtį ir net 44 proc. daugiau negu pirmąjį 2013 metų ketvirtį.

Kaune tradiciškai populiariausi išlieka erdvūs didesni nei 100 kvadratinių metrų ploto nauji būstai, kurie pirmąjį šių metų ketvirtį sudarė apie trečdalį pardavimų.

Per metus vidutinė naujos statybos butų kaina išaugo. Kaune vidutinė naujos statybos buto kaina už kvadratinį metrą per metus ūgtelėjo 6 proc. ir šiuo metu siekia apie 4000 litų.

„Išaugusi naujos statybos butų paklausa, auganti ekonomika ir pirkėjų lūkesčiai dėl galimo būstų brangimo po euro įvedimo jau dabar turi įtakos butų kainoms. Naujuose projektuose butų kainos – apie 800 litų už kvadratinį metrą aukštesnės negu anksčiau pradėtuose projektuose,“ – teigia „Eika“ plėtros projektų vadovas Tomas Žiaugra. Pasak specialisto, iki metų pabaigos naujų butų kainos turėtų dar šiek tiek ūgtelti: Kaune – iki 4150 litų už kvadratinį metrą.

„Eika“ duomenimis, Kaune per pirmąjį šių metų ketvirtį naujos statybos butų pasiūla sumažėjo 12 proc. ir šiuo metu siekia apie 430 butų. Per pirmus tris šių metų mėnesius Kaune pradėtas vos vienas projektas, kuriame pirkėjams pasiūlyta tik 10 naujų butų. Skaičiuojama, kad esant dabartinėms pardavimų apimtims, naujų butų pasiūla Kaune išsektų po mažiau nei trijų mėnesių.

„Tikėtina, kad iki šių metų pabaigos Kaune pasiūlą papildys apie 600 naujos statybos butų“, – prognozuoja T.Žiaugra.


Šiame straipsnyje: butainauji butaiNTbūstas

NAUJAUSI KOMENTARAI

paskolos pasiūlymas

paskolos pasiūlymas portretas
Mes teikiame finansinę paramą tiems, kuriems reikia paskolos ir suteikia paskolą su palūkanomis, 2% per metus. Mes darome paskolą sekančiose kategorijose: automobilių paskolos, mokykloje paskolas, namas paskolų, verslo paskolų ir asmeninių paskolų. Jei susidomėjote, turite susisiekti su mumis elektroniniu paštu cashierslenders@gmail.com ir grįžti į mus su informacija žemiau: vardas: adresas: būklė: šalis: Reikalinga suma: Ilgis paskolą: Tikslas paskolos: Taigi, mes norime, kad grįžti pas mus dabar, kad galėtume tęsti savo paskolos pervedimo, taip pat. maloningai J. Gerrad

JO

JO portretas
Vyksta savanoriškas pinigų legalizavimas.Reikia manyti, kad namai ir butai laikinai pabrangs

JO

JO portretas
Viskas natūraliai susitvarkys ir be FNTT ar STT. Neliks juodų pinigų - sumažės ir korupcija. Belieka palaukti pusmetį.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių