Laisvės alėjoje – suoliukas vienai dienai

Šeštadienio vidurdienį į Laisvės alėją šalia kino centro „Romuva“ atkeliavo parametrinis suoliukas.

Neįprastą suoliuką sukūrė tarptautinė architektų komanda, dalyvavusi Kauno architektūros festivalio (KAFe) rengtose parametrinės architektūros kūrybinėse dirbtuvėse.

Šeštadienį praeiviai kviesti fotografuotis ant suoliuko ar šalia jo bei dalintis nuotraukomis socialiniame tinkle „Facebook“ su žyma #parametrinissuoliukas. Parametriniai architektūriniai ir dizaino objektai projektuojami kompiuteriu, jie paprastai yra sudėtingų, viena kitą atkartojančių, tačiau ne identiškai atsikartojančių formų.

Idėją sukurti parametrinį objektą į Kauną atvežė architektė Rūta Barisaitė. „Neseniai stažavausi architektų biure Barselonoje, ten dalis kolegų dirbo su parametrine architektūra. Man tai buvo gražu, aš visą laiką norėjau tą idėją, tą procesą atvežti į Lietuvą. Pasiūliau padaryti parametrinės architektūros kūrybines dirbtuves Kaune, festivalio KAFe metu. Organizatoriams sutikus, kūrybinių dirbtuvių metu ir gimė suoliuko idėja“, – pasakojo parametrinės architektūros kūrybinių dirbtuvių sumanytoja ir kuratorė architektė R. Barisaitė.

Suoliukas išpjaustytas KTU Statybos ir architektūros fakulteto CNC laboratorijoje. Kadangi ruduo, žiema – netinkamas laikas suoliukui stūksoti lauke, šaltuoju metų laiku jis bus eksponuojamas KTU „Santakos“ slėnyje. Pavasarį jis turėtų sugrįžti į nuolatinę vietą šalia kino centro „Romuva“ ir kavinės „Movido“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nezinau

Nezinau portretas
O kodel vienai dienai?Paaiskinkit kas nors?

...

... portretas
Kartuves įrenginėjo, elektros kėdę sumontavo, tik laiko klausimas kada visą LA ginekologinėmis kėdėmis užstatys.

vladas

vladas portretas
Ko jus norite? Kokie,,menininkai",toks ir,, menas"
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių