Laisvės alėjoje medines groteles pakeis naujomis

Laisvės alėjoje artimiausiu metu turėtų nebelikti akį rėžiančių medinių grotelių – vietoj jų bus paklotos metalinės.

Laisvės alėjoje artimiausiu metu turėtų nebelikti akį rėžiančių medinių grotelių – vietoj jų bus paklotos metalinės.

Medinių grotelių prireikė, nes pernai birželį teritorijoje aplink Įgulos bažnyčią ir S. Daukanto gatvėje ilgapirščiai pavogė 250 grotelių. Tąkart pareigūnai kartu su savivaldybės atstovais patikrino beveik 20 metalo supirktuvių, bet reidas jokių rezultatų nedavė.

Miesto valdžia daugiau nei pusę metų svarstė, ar laukti, kol policija išnarplios grotelių detektyvą ir suras kaltininką, ar užsakyti naujų grotelių partiją.

„Tyrimas ilgai užtruko, todėl jau užsakėme pagaminti 15 metrų ilgio bandomąjį grotelių ruožą, kurį mums pagamins bendrovė „Kauno švara“, – portalui kaunodiena.lt teigė Kauno miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis

Bandomosios groteles bus sudėtos prie Įgulos bažnyčios. „Viliuosi, kad jos bus pagamintos labai greitai ir iki vasario vidurio jau galėsime jas sukloti“, – sakė pašnekovas.

Jeigu valdininkų sumanymas pasiteisins ir biudžete bus pakankamai lėšų, iki kovo vidurio visos medinės grotelės bus pakeistos į metalines.

Tačiau valdininkas vis dar tiki, kad policijai pavyks surasti vagis. „Gal pavyktų atgauti bent dalį pavogtų ketaus grotelių, o jei ne – turėtume iš ko pareikalauti žalos atlyginimo, nes savivaldybė patyrė beveik 45 tūkst. litų nuostolį“, – įspūdingą sumą įvardijo A. Pakalniškis.

Jis priminė, kad vietoj jų sudėtos medinės grotelės irgi kainavo ne centus – beveik 2 tūkst. litų.

Vienas metras naujai išlietų grotelių savivaldybei kainuos 160 litų. „Grotelių kaina nemaža, bet ne tokios brangios, kaip ketaus. Šios bus cinkuotos. Be to, tarp grotelių bus įrengti specialūs užraktai, kad vagys negalėtų jų nusinešti“, – aiškino valdininkas.

Nauji grotelių segmentai bus vieno metro ilgio. Pakeisti visas vasarą pavogtas groteles prireiks 100 metrų naujų grotelių, kurios kainuos 16 tūkst. litų.

Portalui kaunodiena.lt pasidomėjus, ar tyrimas dėl grotelių vagystės nors kiek pasistūmėjo į priekį, pavyko sužinoti tik tiek, kad tyrimas dar nenutrauktas.

„Įtarimai dėl įvykdytos vagystės niekam nėra pareikšti“, – sakė Kauno policijos atstovas spaudai Kęstutis Kasciukevičius. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

kupcinskai

kupcinskai portretas
keisk tas groteles i popierines! galesi kas 2 savaites keisti ir pinigu kisimui nebus galo! praturtes svogeris, nubyres ir tau!

mm

mm portretas
pakeis groteles, po metu rekonstrukcija darys ir ismes? Aplamai griozdiskos tos lietaus kanalizacijos Alejoj. Tokiu niekur matyt neteko. Idomu kokiu budu svara gamins jas? Kaunas lyg ir turejo ketaus liejykla kurioje tokie gaminiai kaip du pirstus apmyzt gaminami.

ww

ww portretas
Ne groteles reikia keisti,o tuos baisius apsamanojusius suolus. Ir is viso,reikia daryti Laives alejos rekonstrukcija ir kuo greiciau,sukis simtus tukstanciu toms grotelems, o grindinys ir suolai - baisus. Ne nuo to galo pradedate,ponai. Pradekite viena karta centrines miesto gatves rekonstrukcija,o tai pries kt.miestus geda,o pries uzsieniecius- tai nors skradziai zemes prasmek.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių