Languose – atminimo žvakutės, širdyse – dėkingumas

Penktadienio rytą mokyklų languose žibėjo vienybės, atminimo ir pergalės žvakutės.

Pilietinė iniciatyva „Atmintis gyva, nes liudija“ skirta 1991 m. žuvusiems už Lietuvos laisvę atminti. Iniciatyvos simbolis – žvakė simbolizuoja šviesą, teisingumą, atmintį ir laisvės gynėjų laužus.

Paminėjimui skirta pirmoji penktadienio pamoka. Kauno „Aušros“ gimnazijos gimnazistai iš pradžių žiūrėjo vaizdo medžiagą „Sausio 13-oji signatarų akimis“, po to vyko diskusijos. Mokiniai ir pedagogai minėjime kaip ir kasmet dalyvavo labai aktyviai.

Direktorė Nerija Baltrėnienė portalui kauno.diena.lt pasakojo, kad tų lemtingų sausio įvykių metu pati buvo šešiolikos metų mokinė. „Pamenu begalinį siaubą ir nežinią, kas vyksta. Buvo siaubingos dienos“, – teigė mokyklos vadovė.

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Ruošiantis minėjimui ir namuose, ir mokyklose buvo dalytasi tų įvykių atsiminimais, kur kieno artimieji buvo tuo metu, kas jiems labiausiai įstrigo. Pačiam nejutus sunku įsivaizduoti to meto atmosferą, tačiau autentiški pasakojimai, vaizdo įrašai yra neįkainojami pilietiniam ugdymui ir istorijos istorijos išsaugojimui.

Sausio įvykiai – vieni svarbiausių Lietuvos istorijoje. Žmonių susitelkimas, stovėjimas už savo šalies laisvę net gyvybės kaina negali būti pamiršti! Atvirkščiai – tebūnie įkvėpimas dabartinei ir ateities kartoms.

Prisimename, kodėl esame laisvi!



NAUJAUSI KOMENTARAI

Algelis

Algelis  portretas
Eiguliose kiek maciau pro langa tai is devymiu namu tik trijuose lyg zvakutes sruveno liepsnele o as ir taip jau septyni metai rytais uzdegu zvakele ,taupau ,oi ne. nemaitinu afereristu tarpininku kreivu sukos o tikrus patrijotus su Svente sveikinu Valio

patriot,,

patriot,, portretas
gaila zuvusiu,jei jie zinotu kas dabar vyksta su lietuva,valdant banditams....tikrai butu neja ir negyne,,,

neanukelis

neanukelis portretas
kad tik tvartelis nuo zvakiu neuzsiliepsnotu ir neuzgriutu,,,,,
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių