Lankytojus džiugina klasikiniai Italijos skoniai pačioje Kauno širdyje

Nedaugelis iš Kauno senamiestyje įsikūrusių restoranų ir kavinių gali didžiuotis tokia legenda. "Dažnai pas mus užsuka dėl adreso – jį gerai žino gal keturios kauniečių kartos", – sako Rotušės aikštėje, buvusios "Gildijos" vietoje, veikiančio restorano "Michelle" bendraturtis Daivaras Judinas.

Išskirtinė dvasia

Neseniai čia buvo jaunimo mėgstamas naktinis klubas "G–loft", garsėjęs renginiais, muzika ir atlikėjais, tačiau visi žino, kad anksčiau čia veikė legendinis restoranas "Gildija", garsėjęs ne tik skaniu maistu, bet ir rafinuota aplinka, aukštu aptarnavimo lygiu.

"Kažin, ar mieste rasite kitą tokią vietą – restoranas "Michelle" kvėpuoja legenda. Siekiame būti modernūs, šiuolaikiški, bet nepamirštame ir savo šaknų, tradicijų – evoliucionuojame norėdami sukurti geriausią pasirinkimą savo lankytojams, – sako D.Judinas. – Lietuviai išmaišę pasaulį, tad puikiai žino, kas yra aukšta kokybė. Pigiais triukais, blizgučiais jų nenupirksi. Restoranas "Michelle" – tai gardus maistas, jaukios erdvės, malonus aptarnavimas, tradicijų dvasios ir šiuolaikiško gyvenimo ritmo harmonija. Tai kokybė visomis prasmėmis."

Pasak pašnekovo, naktinis klubas "G–loft" į Rotušės aikštę sugrįžta švenčių metu – Helovino naktį, Valentino dieną, per Velykas, Kalėdas, Naujuosius metus. Jis tarsi tamsusis "Michelle" alter ego, įnešantis šurmulio ir jaunatviškos emocijos į restorano kasdienybę. "Restorano lankytojai – šiuolaikiški žmonės, jauni ne pase įrašytu amžiumi, o savo širdimi, mintimis, pomėgiais. Turime savo gerbėjų, nuolatinių ir ištikimų lankytojų ratą, kuris vis gausėja – ateina tiek jaunimas, tiek šeimos su vaikais, tiek vyresnio amžiaus žmonės", – džiaugiasi augančiu įstaigos populiarumu D.Judinas.

Rotušė – lyg ant delno

Didelis holas, laiptai į antrą aukštą, parketas, dekoratyvios lubų sijos – nors restauruoti, bet vis dar mena "Gildijos" dienas. Tačiau pati erdvė pasikeitė neatpažįstamai – ne kartą renovuota, šiandien ji išsiskiria moderniu interjeru ir originaliu suplanavimu.

Restorano salės suskirstytos į zonas tarsi terasos – kelių laiptelių pakopomis. Baltų sienų fone puikiai dera tamsios medienos stalai, oda traukti patogūs minkštasuoliai, kėdės, tokios pat spalvos šiuolaikiško dizaino šviestuvai leidžia žaisti šviesa ir šešėliais, išskirtinę nuotaiką kuria originalūs paveikslai-pano ant durų ir sienų. Įsitaisius ant palangės minkštasuolio pagalvėlių atsiveria nuostabus vaizdas: Rotušės aikštė – lyg ant delno.

Restoranas "Michelle" kvėpuoja legenda. Siekiame būti modernūs, šiuolaikiški, bet nepamirštame ir savo šaknų.

"Pro šiuos langus bus smagu stebėti aikštėje vyksiančius žiemos švenčių renginius, gėrėtis Kalėdų miesteliu, gražuole egle, – šypsosi restorano "Michelle" bendraturtis. – Mes taip pat jau ruošiamės sutikti šventes. Ketiname kiek transformuoti erdvę – sukurti mažesnes zonas, kurios talpintų iki 20–30 žmonių, būtų intymesnės ir tiktų privačioms šventėms. Jaukumui sukurti atsiras daugiau žalumos. Apačioje, dideliame vestibiulyje, ketiname įrengti restobarą – tai baras su platesniu aukštos kokybės maisto pasirinkimu. Savo lankytojams esame parengę įspūdingą muzikinę programą. Koncertuos ne tik Lietuvos atlikėjai – laukiame pasaulinio garso didžėjų. Didelės restorano erdvės patogios muzikos renginiams – akustika nuostabi!"

Pasak D.Judino, restorane įrengta šiuolaikiška multimedijos įranga, tad stebėti varžybų čia susirenka krepšinio ir kitų sporto šakų gerbėjų kompanijos. Kad visiems lankytojams būtų patogu, skirtingose salėse įranga veikia skirtingai: vienur vaizdas matomas su garsu, kitur – tik vaizdas, o fone skamba lengva muzika.

Kokybišką maistą, malonų aptarnavimą ir gerą atmosferą vertinantieji čia rengia privačius ir įmonių vakarėlius, jubiliejus ir vestuves. Vasarą restoranas pakviečia į kieme esančias ištaigingas terasas su pavėsinėmis, staliukais ir minkštais krėslais – tai puiki vieta praleisti įsimintiną vakarą. "Jau turime užsakymą kitai vasarai", – šypsosi pašnekovas.

Picų sostinės klasika

Restorano "Michelle" virtuvėje dominuoja itališki patiekalai. Pagrindinis valgiaraščio akcentas – autentiško skonio neapolietiškos picos. Neapolis pelnytai vadinamas Italijos picų sostine, o joje yra nepakartojamo skonio picomis garsėjanti "Da Michelle".

"Neapolio pica – tai Italijos virtuvės klasika. Picos padas – plonas, maloniai traškus ir turi neaukštą kraštelį, kuris neleidžia išbėgti įdarui. Mūsų virtuvės šefai važiavo mokytis pas šio regiono picų meistrus, perėmė originalias receptūras, o svarbiausia – picoms naudojame išskirtinai tik Neapolyje užaugintus, pagamintus ir į Lietuvą atvežtus pagrindinius produktus: mocarelą, pomidorus, miltus", – pasakoja D.Judinas.

Restorano svečiai turi savo mėgstamiausias picas: "Margherita" – natūralaus skonio, nes gaminama naudojant tik pagrindinius ingredientus ir pagardinama kvapniu baziliku, "Pollo de Fughi" – su itališkais kelmučiais, "Barbecue Carne de Mailia" – su plėšyta BBQ kiauliena ir ant žarijų keptais svogūnais. Dažnas lankytojas renkasi tradicinius itališkus virtinius "Gnocchi" su bulvėmis, kurie užkepami krosnyje daugiau kaip penkiais skirtingais būdais: su mėsa, paukštiena, daržovėmis, grybais, įvairiais sūriais.

"Lietuvio stalą sunku įsivaizduoti be bulvių, virtinių, koldūnų. "Gnocchi" – tarpinis, su itališka išmone patiektas variantas, tikras bestseleris mėgstantiesiems sočiai pavalgyti, – tikina restorano šeimininkas ir verčia kitą valgiaraščio puslapį. – O čia – skonio gurmanams: blynelių tortai su skirtingais įdarais. Jie labai įvairūs: pikantiško ir subtilaus skonio, sugundys tiek negalinčiuosius gyventi be mėsos, tiek vegetarus."

Šiuos blynelius tradiciškai užsisako atėjusios pavakarieniauti ar savaitgaliais papietauti ir maloniai praleisti laiką šeimos. Mažieji restorano lankytojai visada renkasi desertinius blynelių tortus. Sunku atsilaikyti: šiuose saldumynuose susipina šviežių ir konservuotų vaisių, uogų, sausainių, kremo, vanilinės grietinėlės ir ledų skoniai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kowno

Kowno portretas
Didelis soboras ir maža Rotuśė

Kaunietis

Kaunietis portretas
Varysim picu ragaut

reklama

reklama portretas
valgykla kaip ir kitos tik kainos dideles
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių