Lietuvos aviacijos muziejuje šurmuliavo „Atvelykis tarp lėktuvų“

Lietuvos aviacijos muziejuje – vaikų su tėveliais antplūdis. Nuo pat ryto kauniečiai rinkosi į penktus metus iš eilės rengiamą šventę „Atvelykis tarp lėktuvų“. Žaidimai, meninės dirbtuvėlės ir galimybė išbandyti lėktuvėlį-balansuoklį.

„Pradžioje apeikite ir išbandykite viską muziejaus viduje“, - patarimus dalino jau išeinantys iš renginio.

Tarp Aviacijos muziejaus eksponatų būrelis mažylių rungėsi kiaušinių ridenimo varžybose. Ne tiek svarbu buvo, kuris kiaušinis kurį numuša, o pats ridenimo procesas. Vaikai mieliau stebėjo, kuris kiaušinis greičiau nuriedės, o ne į kurį atsimuš.

„Laimėtojai pasiimkite kiaušinukus“, - ragino rungties organizatorė jau prie kito stalo bėgančius mažuosius.

Vaikai neatsitraukdami stebėjo, kaip ant vandens palieti dažai įvairiausiais jų pačių padarytais ornamentais persikelia ant popieriaus lapo. Šalia susigūžę kiti margino paveikslėlius spalvotu smėliu. „Aš ir mokykloje lankau dailės būrelį“, - pagirta už dailų piešinį pasisakė 7-metė Gabrielė.

Dar kitame muziejaus kampe įsitaisę mažieji gaminosi aitvarus. Nekantraudami  dėjo paskutinius dekoravimo potėpius, kad kuo greičiau galėtų dumti į lauką. O čia jau erdvė ir vėjas pakelti savo kūrinį į dangų. Vienas per kitą lėkė, skraidino, džiaugėsi patys ir džiugino tėvelius.

„Gal ir nieko ypatingo šioje šventėje nėra, tačiau mes ateiname jau gal trečią kartą. Vaikams patinka. Čia be jokio patoso, paprastai, nestumdant vienas kito spėji apeiti visus siūlomus užsiėmimus. Įsitikinome, kad mūsų vaikams prireikia eiti antrą ratą“, - juokėsi 5-erių ir 8-nerių metų berniukų tėtis Vidmantas.

Tačiau kokia atvelykio šventė tarp lėktuvų be lėktuvų. „Tie, kur išrikiuoti nesiskaito“, - apie pažinimui išrikiuotus lėktuvų modelius atrėžė 9-erių Tomas ir apsišarvavo kantrybe laukti nutįsusioje eilėje prie lėktuvo-balansuoklio.

Sprendžiant pagal vaikų veido išraiškas, laukti verta. „Čia reali imitacija. Nuo vėjo balansuoklis linksta į kažkurią pusę. Yra vairas ir vaikams suteikiama galimybė patiems valdyti balansuoklį“, - pristatydamas šį ypatingą lėktuvą tėveliams aiškino  Lietuvos Broniaus Oškinio vaikų aviacijos mokyklos atstovas.

„Čia buvo geriausi“, - šypsenos ir džiaugsmo neslėpė dar visai neseniai ganėtinai rūsčiu atrodęs Tomas. Išbandžiusieji balansuoklį gavo „Tununuko“ pažymėjimą kaip patvirtinimą apie aviacinį išprusimą, kurį įgijo per atvelykio šventę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
O Aleksoto baznyciojs sventoriuje atvelykio svente sekmadieni. 13 val. Visus labai kviecia aleksoto bendruomene.

vladimir moskvičiov

vladimir moskvičiov portretas
LABAI GERA IDEJA-MEILE AVIACIJAI
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių