Lela iš Jonučių – 1200-asis Kauno rajono kūdikis

  • Teksto dydis:

Jonučių kaimo gyventojų šeimoje gimusi Lela Gražinytė iškart tapo dukart išskirtinė.

Ji gavo itin retą vardą – statistikos duomenys skelbia, kad Lietuvoje per vis laiką, kiek vardai fiksuojami, tokiu buvo registruotos tik 6 mergytės. Ir tapo jubiliejiniu – 1200-uoju Kauno rajono kūdikiu.

Ši naujiena užregistruoti naujagimės į Kauno rajono savivaldybės Civilinės metrikacijos skyrių atvykusiam tėčiui Aušvydui Gražiniui buvo didelė maloni staigmena.

„Dar buvau suabejojęs, ar užeiti į skyrių, nebuvau tikras, ar turiu visus reikalingus dokumentus – ir štai. Buvo tikrai smagu“, – pasakojo laimingas tėvelis.

Kūdikio kraitelį, dovanojamą kiekvienam šiais metais gimusiam rajono kūdikiui, jam įteikęs savivaldybės meras Valerijus Makūnas džiaugėsi, kad Kauno rajone taip sparčiai daugėja mažųjų gyventojų. „Linkiu mažylei augti sveikai ir mylėti savo gimtąjį kraštą – Kauno rajoną“, – linkėjo meras.

Originalų Lelos vardą atrado žmona Vida. Sutuoktiniai ilgai rinko, svarstė įvairius variantus, bet nė vienas „nelipo“. Norėjosi paprasto ir reikšmingo lietuviško vardo, bet ir gerai skambančio užsienio kalbomis, kad nekiltų problemų bendraujant. „Juk negyvename vien Kauno rajone. Kai žmona pasakė Lela, – abu supratome, kad vardas atrastas“, – prisiminė Aušvydas.

Jis pasakojo, kad remiantis internete rasta informacija, Lela – viena iš baltų dievybių – vaisingumą ir jaunas šeimas globojanti deivė. Kiti šaltiniai sako, kad Teodoro Narbuto darbuose buvo ir prigalvotų dievybių. Panašus vardas yra ir kai kuriose kitose senosiose kalbose – persų, lotynų.

Mama su naujagime kol kas yra ligoninėje – mat lapkričio 27-ąją gimusi sveika mergytė kiek paskubėjo į pasaulį. Jų grįžtant namo laukia ir brolis Joris, dvylikametis Erudito licėjaus šeštokas. Jis jau matė sesytę ligoninėje, bet ji tokia mažytė, kad gerokai vyresnio brolio jausmai kol kas sumišę. Bet streso dėl naujosios šeimos narės berniukas nejaučia – su ilgai buvusiu vienturčiu tėvai ne kartą kalbėjosi apie artėjančius pokyčius.

Grįžtant anūkės laukia ir Aušvydo tėvai, pensininkai, 20 metų gyvenantys Garliavoje. Lela ir Joris – vieninteliai jų anūkai. Jauna šeima jau 10 metų gyvena netoliese nuosavame name, Jonučių kaime, Alšėnų seniūnijoje. Rengiasi ir toliau gyventi Kauno rajone, nes jaunus žmones čia viskas tenkina – sąlygos gerėja, gatvės asfaltuojamos.

Aušvydas su iš Anykščių kilusia Vida susipažino per bendrus draugus, mat abu yra baigę tą patį Kauno technologijos universiteto Mechanikos fakultetą, tik ne tuo pačiu metu.

Vyras dirba pagal specialybę – vadovauja gamyklai, kuri gamina langus, bet save vadina inžinieriumi, nes juos kuria ir konstruoja.

1200 kūdikių per metus – išties išskirtinis rajono įvykis. Juk 2017-aisiais buvo užregistruota 813 kūdikių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Violeta

Violeta portretas
Ne vardas svarbiausia,o koks užaugs žmogus.Sveikatos,didelės meilės mažylei.Nuoširdžiausi sveikinimai visiems!

Gaunasi

Gaunasi portretas
Kad visi kas pyslus persikrauste i kauno rajona ir dauginasi kaip tarakonai.kam nepavyksta rajono meras padeda visom isgalem.bac ir yra.belieka paskui tik kraiteli valdiska atiduot ir vel i pagalba skubet

durniau nesugalvosi

durniau nesugalvosi portretas
lela-pisdela...
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių