Lentvario dvarą už 540 tūkst. eurų perka Kauno verslininkas U. Kiguolis

  • Teksto dydis:

Verslininkui Laimučiui Pinkevičiui priklausantis Lentvario dvaras, kuris už negrąžintą 1,16 mln. eurų paskolą įkeistas SEB bankui, parduotas už pradinę 540 tūkst. eurų kainą Kauno verslininkui Ugniui Kiguoliui.

"Dvaro dar neįsigijau, – neskubino įvykių verslininkas Ugnius Kiguolis. – Laimėjau varžytines. Yra priešpriešinis Laimučio (L.Pinkevičiaus – aut. past.) ieškinys bankui, kurio turinio aš nežinau, todėl dar čia gali visko būti. Tad teigti, kad įsigijau dvarą galėsiu tik tuomet, kai turėsiu dokumentus."

Kodėl jam prireikė Lentvario dvaro? "Jei įsigysiu dvarą, ketinu šią nuostabią vietą padaryti įspūdingu traukos objektu, – portalui kauno.diena.lt sakė  Ugnius. – Gaila matyti merdintį vieną gražiausių objektų, kuris mūsų valstybei neįdomus. Tiesa, apie veiklą jame kalbėti dar anksti. Tačiau tai bus visuomenės reikmėms skirtas objektas."

Varžytines organizavusios antstolės Brigitos Palavinskienės padėjėjas Irmantas Jurgutis BNS patvirtino, kad už dvarą pirkėjas kol kas yra sumokėjęs tik pradinę įmoką - 54 tūkst. eurų, arba 10 proc. pradinės turto kainos. Įmoka bus įskaičiuota į galutinę turto pardavimo kainą, kurią pirkėjas privalo sumokėti per 30 dienų.

L.Pinkevičius Lentvario dvarą įsigijo 2007 metais. SEB bankas šiam sandoriui verslininkui suteikė 1,176 mln. eurų paskolą, tačiau jam nemokant įmokų, 2012-ųjų sausį bankas vienašališkai nutraukė sutartį ir kreipėsi į teismą dėl priverstinio skolos išieškojimo.

L.Pinkevičius anksčiau žiniasklaidai yra teigęs, kad dvaro ansamblį planuoja paversti visuomenei prieinama poilsio, pramogų ir turizmo vieta. Ketinta atkurti vandens malūną, kalvę, kavinę, sutvarkyti parką, interjerams grąžinti grafų Tiškevičių laikų vaizdą. Rūmuose verslininkas ketino ir gyventi.

Grafams Tiškevičiams priklausęs anglų neogotikos stiliaus Lentvario dvaras pastatytas XIX amžiuje. Aplink rūmus pagal žinomo prancūzų kraštovaizdžio architekto Eduardo Andrė projektą įrengtas didelis parkas. Nuo 1957 metų rūmuose buvo įsikūrusi tuometinio Lentvario kilimų fabriko administracija.

Lentvario dvaro rūmai nuo 2008 metų įtraukti į Kultūros paveldo objektų sąrašą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

O ką gi mums siūlo TėeS-eLKaD-istai?

O ką gi mums siūlo TėeS-eLKaD-istai? portretas
Didžiausia bėda Kauno švietimo įstaigose yra visiškai praradę sąžinę, patalogiškai įpratę vogti (ir iš vaikų!??) šių įstaigų veidmainystės ekspertės, sovietinės direktorės. Vežama mašinomis! Puikus pavyzdys Kauno Žaliakalnio lopšelis darželis. Buvome teisėsaugai ir savivaldybei nurodę kada ir kaip vežama. Jokios reakcijos! Už direktorės nugaros „šlovingoji“ TėeS-eLKaD! Savivaldybėje aukštas "činas", sužinojęs, kad kyšininkė ona danutė griicienė yra TėeS-eLKaD-iiiissstė, taip ir pasakė: " O tai jau tikrai bus, kas užtaria"! Ir iš tiesų-teko bendrauti su minėto darželio dirbančiosiomis: viskas po senovei - kaip vilko taip ir velka - jokių pasikeitimų!! Valytoja ar virėja viską mato, - atvažiuoja teisėsauga: "pažeidimų nerasta"!! O kaipgi,-juk visa tai virsta pinigais, kurie kyšių pagalba keliauja švietimo skyriaus ir savivaldybės niekšams! Kokio lygio direktorės yra galit susipažinti straipsnyje: "Skandalingas susitarimas Kauno darželiuose..." 15 min. Na, viskas kaip pas onytę! Tad-būk T

jau

jau portretas
nekalbant apie zuoko ir jo chebros isgriauta Vilniaus bruka kuris yra istorinis ir meno sedevras ir uz tai buvo privaloma atstatyti ir kaltus nubausti bet ne.. dabar atsiranda dar 1 norintis meno sedevra pasisavinti o juk tai musu tautos meno kurinys ir kaip kiti valstybes privalo buti saugomas bet komunisteliams tai /do lampocki/ svarbu pinigai o po mus kad ir tvanas tai apie kokia dar Lietuva galima kalbeti po siu veiksmu pastate valdovu rumus is mokesciu m. kisenes o siu neapsakomo grozio rumu negali apsaugoti nuo /mafijos/....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių