Lietuvos oro uostuose šią savaitę – daugiau keleivių, bet ne dėl Velykų

Priešvelykinę savaitę Lietuvos oro uostai šiemet sulaukė dešimtadaliu daugiau atvykstančių keleivių, bet tik dėl to, kad ši pavasario šventė sutampa su nauju aviacijos sezonu, kai pradedama skraidyti naujomis kryptimis.

„Didelio skirtumo tarp velykinio laikotarpio ir įprastinių dienų oro uostuose nėra. Prieššventinis laikotarpis daug ryškesnis žiemą prieš Kalėdas, kai pačios aviakompanijos prideda papildomų skrydžių“, – sakė „Lietuvos oro uostų“ komunikacijos projektų vadovė Agnė Mažeikytė.

Taip sutapo, kad šiemet prieš Velykas prasidėtas vasaros skrydžių sezonas, pradėtos vykdyti naujos kryptys. „Dėl to ir dėl apskritai augančio keleivių Lietuvos oro uostuose skaičiaus matome, kad savaitę prieš Velykas sulaukėme maždaug 5 proc. daugiau išvykstančių bei apie 9 proc. daugiau atvykstančių keleivių negu pernai prieš šią šventę“, – skaičiavo A.Mažeikytė.

Ji vardijo, kad populiariausios kryptys Lietuvos oro uostuose – Londonas, Kopenhaga, Frankfurtas, Ryga, Oslas. Jų populiarumas nesikeičia visais metų laikais.

Kauno oro uostas šį vasaros sezoną pradėjo labai džiugiu startu – per savaitę čia pradėtos trys naujos kryptys.

Praėjusiais metais 10 proc. visų Lietuvos oro uostų keleivių skrido į ir iš Londono Lutono oro uostą, 6 proc. – į ir iš Kopenhagos, po 4 proc. į ir iš Frankfurtą, Londono Stanstedo oro uostą, Rygą, Oslą, Varšuvą. 2017-aisiais Lietuvos oro uostai iš viso aptarnavo 5,2 mln. keleivių.

„Kauno oro uostas šį vasaros sezoną pradėjo labai džiugiu startu – per savaitę čia pradėtos trys naujos kryptys į Žironą Ispanijoje, Riminį Italijoje ir Burgasą Bulgarijoje. Tiesa, tai dar ne visos naujienos, nes gegužės mėnesį skrydžius į Varšuvą pradės oro linijų bendrovė LOT“, – vardijo A.Mažeikaitė.

Vasarai grįžta ir keli jau pamėgti skrydžiai į Edinburgą, Palma de Maljorką, Rodą – jie vykdomi tik vasaros sezonu. Pafosas šiemet bus tiesiogiai pasiekiamas tiek vasarą, tiek žiemą.

„Dar naujienų keliaujančių iš Kauno lauks žiemos sezonu – spalio pabaigoje ir lapkričio pradžioje bus pradėti skrydžiai į Boloniją ir Milano Malpensos oro uostą Italijoje bei Tel Avivą Izraelyje“, – teigė oro uostų atstovė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

janina

janina portretas
labai laukiam skydzio is kauno i frankfurta
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių