Lietuvos policijos mokyklą baigė dar viena kursantų laida

  • Teksto dydis:

Lietuvos policijos mokykloje (LPM) šiandien tvyro šventinė nuotaika – dar viena kursantų laida baigė mokslus. Ramybės, susikaupimo ir tikėjimo kupinoje aplinkoje, Kauno Šv. Arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčioje 23-ims kursantams buvo įteikti profesinio mokymo baigimo pažymėjimai.

„Esame vienoje gražiausių miesto šventovių. Su mumis 23 jauni žmonės, LPM kursantai, kurie prieš metus pasirinko nelengvą kelią ir nelengvą pareigą žmogui – jį ginti, saugoti ir padėti. Šiandien jie yra pasirengę ir pasiryžę vykdyti šią savo gyvenimo pareigą“, – į šventės dalyvius kreipėsi renginio vedėja.

Prieš prasidedant svarbiausiai šventės akimirkai – diplomų įteikimui – kapelionas, kunigas Tomas Karklys palaimino visus kursantus. „Sunkiausia jums bus dirbti su žmonėmis, turėsite juos ginti, jiems padėti ir saugoti. Tad linkiu, jog jūsų kilnią misiją tarnauti žmonėms visada lydėtų vidinė ramybė, dvasinė stiprybė ir palaima“, – sakė T. Karklys.

Lietuvos policijos generalinio komisaro pavaduotojas Rimantas Bobinas pabrėžė, kad policijos komisariatai labai laukia jaunų, stiprių ir pasiruošusių tarnauti tėvynei policijos pareigūnų.

„Tarnybos metu jūs žengsite į netiesos, nedoros pasaulį, kur jums reikės mąstyti, kaip pasielgti, kad būtų daugiau baltos spalvos, o ne juodos. Visada vadovaukitės protu, sąžine. Linkiu jums būti tvirtais, stipriais ir sąžiningais pareigūnais“, – linkėjo R. Bobinas.

Atsiimdami diplomus kursantai ryžtingai ir drąsiai, girdint LPM vadovybei, dėstytojams, jų artimiesiems, tarė „Tėvynės labui“. Šie žodžiai juos lydės visos tarnystės metu, nes tapę policijos pareigūnais jie tarnaus savo tėvynei ir jos žmonėms.

Šios laidos absolventai buvo aktyvūs įvairiose veiklos srityse, todėl LPM viršininkas Algirdas Kaminskas nusprendė paskatinti geriausius kursantus padėkomis už gerą mokymąsi, aktyvią visuomeninę veiklą, ir aukštus pasiekimus sportinėse varžybose.

LPM vadovas kreipdamasis į kursantus prisiminė, kokie jie buvo pirmąją jų dieną mokykloje, ir pastebėjo, kad šiandien jie subrendę, sutvirtėję.

„Nebijokite suklysti, priimdami sprendimus, tai kur kas geriau nei likti abejingiems“, – linkėjo LPM viršininkas. Jis priminė, kad mokyklos durys baigusiems kursantams visada bus atviros.



NAUJAUSI KOMENTARAI

wc

wc portretas
Taigi , netikėliu kompanija , gal kitam uniformos su blizgančiom sagom patinka , kitas padirbėjes iš peties kur nors sala tropikuose nusipirks ... daug kas stojo i veterinarija , bet neiveikė konkurso ... - beliko vienas kelias kur dirbti nereikia ...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių