Lietuvos sporto universitetas jungsis tik su viena sąlyga

Lietuvos sporto universitetas (LSU) sako, kad į bendrą Kauno universitetą jungtųsi tik tuo atveju, jei tai darytų visi dabar veikiantys universitetai.

„Jeigu būtų Kaune vienas universitetas, mes turbūt labai rimtai galvotume, kad jungtumėmės į vieną integruotą universitetą. O dabar yra pasiūlymas dalinis, kuriame mažai mums tos vertės prisidės: jeigu kartu jungtųsi ir LSMU, ir KTU, ir VDU – mums reikia, kad visi kartu būtų, tada būtų gerai“, – BNS penktadienį sakė LSU Senato pirmininkas Albertas Skurvydas.

Ministro pirmininko sudaryta darbo grupė šią savaitę pasiūlė Kaune sukurti plačios aprėpties universitetą, į kurį būtų sujungti Kauno technologijos universitetas, Vytauto Didžiojo universitetas, Aleksandro Stulginskio bei Lietuvos sporto universitetas. Pagal siūlymą, Lietuvos sveikatos mokslų universitetas liktų kaip atskira akademija.

Jeigu būtų Kaune vienas universitetas, mes turbūt labai rimtai galvotume, kad jungtumėmės į vieną integruotą universitetą.

A.Skurvydas sakė, kad dabartinis siūlymas universiteto bendruomenės netenkina, nes nepadės sukurti pridėtinės vertės, o bendradarbiavimas su kitomis aukštosiomis mokyklomis Kaune vyksta ir dabar.

Pasak jo, LSU vizija būtų po pertvarkos perimti kituose universitetuose išsibarsčiusias sporto studijas.

„Mes turėtume integruoti visą sportą mokslą Lietuvoje – kaip ir pasiūlė tarptautiniai ekspertai. (...) Iš kitų institucijų, kur yra išsibarstę po trupučiuką sporto mokslų ir yra labai mažos pajėgos, turėtų integruoti viskas LSU“, – kalbėjo LSU atstovas.

Jis teigė, kad LSU yra gerai vertinamas ekspertų, be to, nesiskundžia studentų skaičiumi, išsilaiko finansiškai, vykdo aktyvią mokslinę veiklą.

„Nei mes blogi, nei mes atsilikę, nei pastangų nededam. Tačiau nei kas nori pas mus atvažiuoti, nei mus girdėti. (...) Mums niekas nepasako, ką mums reikia geriau daryti. Tuos reikalavimus, kurie mums iškelti, mes įvykdome“, – kalbėjo A.Skurvydas.

LSU paskelbė kreipimąsi į šalies vadovus, kuriame prašoma leisti universitetui priimti sprendimus dėl sporto studijų plėtros ir kviečia diskutuoti, kaip būtų galima geriausiai užtikrinti sporto studijų kokybę Lietuvoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

JUozas

JUozas portretas
sportininkai visada buvo visiški lochai, tik kriaušes daužyti bemokantys

Sidas

Sidas portretas
uNIVERSITETAI TOKIE PASYVUS IR NUOLANKUS,KAD JUOS IR MULKINA
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių