Lietuvos zoologijos sode apsigyvens žirafos patinas

  • Teksto dydis:

Antradienį į Kaune esantį Lietuvos zoologijos sodą planuojama atgabenti Rotšildo žirafos patiną, pranešė zoologijos sodas.

„Zoologijos sodas, esantis Čekijoje, iš kurio ir atsigabename žirafos patiną, buvo pasiruošęs dovanoti mums šį gyvūną. Pačios transportavimo išlaidos sodui, deja, buvo per didelės, todėl prašėme žmonių pagalbos. Dabar esame pasiruošę priimti naują gyvūną, sutvarkėme voljerą, pasirūpinome būtinomis sąlygomis“, – apie pasiruošimą pasakojo Kanopinių žinduolių skyriaus vedėja Rimgailė Pėtelytė-Brazaitienė.

Iš Čekijos atvežamas patinas, vardu Nafari, gimė 2013 metų spalį.

Lietuvos zoologijos sode šiuo metu gyvena 10 metų žirafos patinas Gudrutis. Praėjusių metų žiemą nugaišo 16 metų sulaukęs žirafos patinas Solo.

Pasak zoologijos sodo darbuotojų, svarbu, kad žirafa turėtų draugą, kadangi tai bandoje gyvenantys žinduoliai.

Žirafos transportavimas yra labai sudėtingas, todėl jo išlaidos gali siekti kelis tūkstančius eurų. Tiltai virš autostradų nėra pakankamai aukšti, kad stovinti žirafa tilptų po jais – tai aukščiausias žinduolis pasaulyje, o gabenant šis gyvūnas turi turėti galimybę atsistoti ir pasimankštinti. Tik kelios įmonės Europoje siūlo galimybę gabenti žirafą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nanana

nanana portretas
Dieve duok joms gerus prižiūrėtojus, nes jau tiek iškeliavo žirafų iš mūsų zoosodo į amžinus medžioklės plotus dėl aplaidumo
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių