„Litgrid“ kompensatorius pirmadienio vakarą pajudėjo iš Kauno į Alytų

Nemunu iš Klaipėdos į Kauną rugsėjo 1-ąją atgabentas vienas iš trijų sinchroninių kompensatorių pirmadienio vakarą iš Marvelės prieplaukos specialiai paruoštu maršrutu pajudėjo link Alytaus transformatorių pastotės.

„Litgrid“ teigimu, pirmieji du milžiniško – daugiau nei 460 tonų sveriančio kompensatoriaus komponentai Alytų pasieks ankstų antradienio rytą, o likusios dvi didžiausios ir sunkiausios įrenginio dalys – generatoriaus statorius ir dangtis – naktį iš antradienio į trečiadienį.

Pastarieji kroviniai antradienio rytą sustos ties Kauno rajone esančiu Ilgakiemiu.

Pasak „Litgrid“, kroviniai gabenami naktimis, kad gyventojams sukeltų kuo mažiau nepatogumų. Kompensatoriaus dalys keliaus daugiausia ne pagrindiniais keliais – per Ringaudus, Padainupį, Garliavą, Išlaužą, Klebiškį, Prienus, Vartus, Balbieriškį, Sūkurius, Peršėkę, Butrimiškes.

Nuo pirmadienio 6 val. iki ketvirtadienio 5 val. dėl laikinų tilto sustiprinimo darbų kelyje Alytus–Ūdrija–Krokialaukis bus uždarytas tiltas Peršėkės kaime, o automobilių eismas bus nukreiptas per Sūkurius, Žagarius ir Ūdriją.

Vokietijos „Siemens Energy“ gamykloje pagamintas kompensatorius išardytas į atskiras dalis, iš kurių didžiausia yra 12 metrų ilgio ir sveria 254 tonas. Jis į Klaipėdos uoste esančią jūrų krovinių kompaniją „Bega“ laivu „BBC Destiny“ atplukdytas iš Roterdamo.

Alytaus pastotei skirtas įrenginys barža iš Klaipėdos uosto Kuršių mariomis bei Nemunu į Kauną atplukdytas rugsėjo 1 dieną.

„Litgrid“ duomenimis, ruošiantis pervežti kompensatorių reikėjo įvertinti tiltų, pralaidų būklę, 181 sankirtą su elektros linijomis, pritaikyti penkias žiedines sankryžas, 20 posūkių, sustiprinti tilto per Peršėkės upę prieigas.

Krovinio transportavimu sausuma rūpinasi įmonės „Mammoet“ ir „Deugro“. „Mammoet“ neseniai iš Klaipėdos į Mažeikių rajoną nugabeno ir „Orlen Lietuvai“ skirtą 1,5 tūkst. tonų sveriantį reaktorių. 

Rugpjūčio 27 dieną į Lietuvą atgabenti kompensatoriai yra du iš trijų, kuriuos yra užsakiusi „Litgrid“. Šie įrenginiai yra svarbūs Baltijos šalių elektros tinklų sinchronizavimui su Vakarų Europa, jie bus statomi Alytaus, Telšių ir Vilniaus pastotėse.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ką gi

Ką gi portretas
Prisistatėme naujų 330 kV linijų, kurių negalime apkrauti iki natūralios galios, tada kyla tinklo įtampa viršijanti leistiną- statome įžeminimo reaktorius. Tikimės gauti aktyviąją galią iš Lenkijos, o reaktyviąją (induktyvinę) turėsime pasigaminti patys- statome sinchronikus. Ar tikrai tie kapitaliniai įdėjimai kada nors atsipirks- paskelbkite?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių