M. K. Čiurlionio prietilčio Kaune koncesiją įsigijo privatūs investuotojai

  • Teksto dydis:

Spalio pabaigoje investicijų valdymo bendrovės „Lords LB Asset Management“ valdomas „Energy and Infratstructure SME Fund“ iš kompanijos „Hidrostatyba“ įsigijo UAB "Čiurlionio tiltas", kuri valdo Kaune esančio M.K.Čiurlionio tilto kairiojo prietilčio transporto mazgo projektavimo, statybos ir eksploatavimo koncesiją.

Artimiausius 16 metų šiame projekte dalyvaus ir investicinis fondas, jo priežiūrą ir eksploataciją toliau vykdys „Hidrostatyba“.

Kompanija „Hidrostatyba“ dar 2006 metais laimėjo Kauno miesto savivaldybės skelbtą konkursą ir pagal koncesijos sutartį pastatė 300 metrų ilgio estakadą virš geležinkelio bėgių, įrengė kelio pylimus ir nuovažas. Po šio projekto kauniečiai ir miesto svečiai gali lengviau pasiekti skirtingas miesto dalis ir jo centrą, nes taip buvo sujungtas M. K. Čiurlionio tiltas su Europos prospektu.

Praėjus dešimtmečiui, spalio pabaigoje koncesijos sandorį tarp „Hidrostatybos“ ir Kauno miesto savivaldybės įsigijo investicijų valdymo bendrovės „Lords LB Asset Management“ valdomas fondas „Energy and Infrastructure SME Fund“. Pagal pasirašytą sutartį, transporto mazgo priežiūros ir remonto darbus toliau vykdys „Hidrostatyba“.

Iki 2031 metų „Hidrostatyba“ toliau lieka laiduojančia įmone ir užtikrina tinkamą koncesijos sutarties vykdymą visą galiojimo laiką bei leidžia remtis savo finansiniais, techniniais ir profesiniais pajėgumais. Kaip pasakoja fondo, įsigijusio UAB „Čiurlionio tiltas“, valdytojas Jaroslavas Neverovičius, tai yra pirmoji tokia fondo investicija į viešojo ir privataus sektoriaus partnerystės projektą.

„Sprendimą dėl šios ilgalaikės investicijos priėmėme įsitikinę, kad tai yra vienas sėkmingiausių projektų, kuomet privatus kapitalas įdarbinamas viešosios infrastruktūros kūrime. Suprantame, kad viešojo ir privataus kapitalo partnerystės svarba mažėjant ES finansavimui gali jau netolimoje ateityje ženkliai išaugti. Todėl jau dabar siūlome viešojo ir privataus sektorių partnerystės projektų finansavimą visuose jų įgyvendinimo etapuose – ar teikiant pasiūlymus kartu su strateginiais partneriais naujiems projektams, ar vystytojams pasitraukiant iš projektų. Džiaugiamės, kad pirma mūsų tokia investicija Kaune – senų tradicijų, mokslo ir augančių galimybių verslui mieste“, - sako J. Neverovičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių