A. Makūnienės fondas švenčia garbingą jubiliejų

Aurelijos Makūnienės labdaros ir paramos fondas Raudondvaryje jau dešimtą kartą subūrė geradarius. Jubiliejinėje šventėje svečius džiugino fondo remiami jaunieji Kauno rajono talentai.

Šventinis vakaras

Penktadienio vakarą pasipuošę svečiai rinkosi Raudondvario dvare. Atlikti kilnią misiją bei pasimėgauti jaukiu vakaru susirinko žinomi žmonės. Į A.Makūnienės labdaros ir paramos fondo šventinį vakarą susirinko apie 300 žmonių.

„Tai šiek tiek kitoks vakaras, nei būdavo anksčiau. Norėjome parodyti gabius, talentingus vaikus ir sukurti jaukų ir šiltą koncertą mūsų rėmėjams. Tikiu, kad čia susirinko visi profesionalai, kurie sukūrė tiek, kad gali pasidalyti ir su kitais“, – apie jubiliejinį vakarą kalbėjo fondo įkūrėja.

Šventinę nuotaiką kūrė fondo remiamų vaikų koncertas. Įvairaus amžiaus jaunieji Kauno rajono talentai svečiams atskleidė geriausius savo įgūdžius bei sulaukė gausių aplodismentų.

„Mano gitaros vardas Kana. Su ja pirmą kartą susitikau maždaug prieš šešis metus“, – savo istoriją sakė fondo remiamas bardas Ignas.

Įvairiais muzikos ritmais Raudondvario svečius džiugino ir akordeonistas Martynas Levickis.

Jubiliejinio vakaro metu fondo įkūrėja A.Makūnienė tikėjosi surinkti apie 15 tūkst. eurų paramos. Tačiau tikrieji skaičiai paaiškės suskaičiavus visas svečių aukas tiek vakaro metu, tiek prie jį. A.Makūnienė tikino, kad surinkti pinigai bus skirti toliau remti tuos, kuriems labiausiai reikia pagalbos. Surinkti pinigai padės talentingiems vaikams toliau puoselėti turimus talentus. Planuojama kitas metais vėl išleisti knygą vaikams.

Padėkos žodžiai

Susirinkusieji negailėjo atverti piniginių ir paaukoti pinigų, kurie vėliau bus skirti fondo veikloms, stipendijoms, paramai tiems, kad labiausiai reikia pagalbos. Susirinkusieji vieningai tikino, kad verta investuoti į jaunus žmones, nes jie yra visų ateitis, o šis labdaros vakaras tik patvirtino, jog kartais jaunuoliams tereikia mažo postūmio ir jie pražysta gražiausiomis spalvomis.

„Truputį jaudinuosi tardamas padėkos ir sveikinimo žodį, nes visada palaimimngiau duoti nei imti. Kada kalba eina apie jauną žmogų, kurio sparnai skleidžiasi, atrodo kartais tiek nedaug reikia, tik ištiestos rankos. Gera, kad yra žmonių, kurie ateina į pagalbą. Kviečiu kiekvieną ištiesti ranką. Šis pasibuvimo vakaras, lai mus dar labiau suartina“, – vakaro metu sakė Raudondvario bažnyčios klebonas Augustinas Paulauskas.

Šventiniame labdaros ir paramos vakare dalyvavo ir Seimo narė Raminta Popovienė, Kauno rajono tarybos nariai, įvairių mokyklų atstovai bei kiti garbūs svečiai.

Nuveikti darbai

Per veiklos dešimtmetį A.Makūnienės fondas gali tikrai pasidžiaugti didžiuliu gerų darbų kraičiu. Kasmet Rugsėjo 1-ąjai fondas išleidžia vaikišką knygų, kurias padovanoja Kauno rajono pirmokėliams bei bibliotekoms. Fondo įkūrėja pasakojo, kad knygas vaikams rašo ir profesionalūs autoriai, ir dar ne tokie žinomi rašytojai, tačiau leidiniai visada džiugina mažuosius moksleivius.

„Dažniausiai knygas iliustruoja patys vaikai iš Kauno rajono ugdymo įstaigų. Ta vaikai ne tik mokosi skaityti, tačiau ir išreiškia savo kūrybiškumą, o vėliau pamato išspausdintą kūrybą“, – sakė A.Makūnienė.

Tačiau tai dar ne viskas. Fondas jau suteikė šimtus stipendijų jaunuoliams dalyvauti tarptautiniuose festivaliuose, konkursuose, sporto varžybose ir kūrybinėse stovyklose. Be to, įteikta prizų ir dovanų keliems tūkstančiams vaikų. Fondo paramos sulaukė ir gausus daugiavaikių arba mažas pajamas gaunančių šeimų būrys. A.Makūnienės fondo parama padėjo ir nuo gaisro nukentėjusiai šeimai. Suaukotais pinigais buvo įrengtas konteinerinis namas.

„Dešimt veiklos metų atrodo nemažai, tačiau fondo veikloje jie prabėgo labai greitai. Tačiau pažiūrėjus, ką jau nuveikėme, matosi, kad tikrai nemažai. Tas labiausiai ir džiugina“, – sakė labdaros ir paramos fondo įkūrėja A.Makūnienė.

Viso iki jubiliejinio labdaros ir paramos vakaro fondas jau buvo suteikęs paramos pinigais ir vertybėmis už 176 264 eurus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Išties

Išties portretas
Elegantiška moteris

rutelė

rutelė portretas
Iš kur tiek neapykantos ir pavydo? Vykdoma puiki veikla, buvo nuostabus vakaras. Šaunuolė, Aurelija!

Jau Susigaudantis

Jau Susigaudantis portretas
Aha...tada pabandyk neaukoti?
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių