Medikų sėkmės receptas – meilė darbui ir žmogui

  • Teksto dydis:

Užtenka vos vieną kartą apsilankyti Aušros medicinos centre, kad suprastum: geriau susimokėti už profesoriaus ar docento konsultaciją ir būti ištirtam naujausia pažangiausia aparatūra, nei gyventi su liga ir laukti, kol kažkada gausi talonėlį kurioje nors poliklinikoje.

Ypatinga aura

P.Lukšio gatvėje, prie pat Savanorių prospekto esančio modernaus triaukščio pastato su Aušros medicinos centro iškaba fasadas išduoda, kad čia šiuolaikiška ir modernu. Tai, kad čia kažkas kitaip, paaiškėja vos įžengus vidun.

Žiemos sodas, čiurlenantis krioklys. Registratorių – net trys, tad laukti netenka nė minutės.

"Pas kokį specialistą pageidaujate? Profesorių ar docentą?" – šie klausimai neišmuša iš vėžių, nes labai daug informacijos apie Aušros medicinos centrą galima rasti jo tinklalapyje, internete.

Akivaizdu, kad ši gydymo įstaiga – daugiadisciplinė klinika, kurioje yra viskas: nuo šeimos medicinos iki sudėtingų diagnostinių tyrimų naujausia, moderniausia aparatūra ir šalyje žinomų garsiausių specialistų konsultacijų.

"Kas iš to, kad kitur atlieka tyrimus, nustato ligą, ir tuo viskas baigiasi. Juk reikia gydytis, o čia prieinami aukščiausio lygio specialistai, pas kuriuos patekti kitur gana sudėtinga", – išdidžiai pareiškė iš gastroenterologo kabineto išėjusi vidutinio amžiaus moteris.

Aparatūra ir specialistai

Pasmalsavome: profesorius Kęstutis Adamonis čia ne tik konsultuoja, bet ir moderniausiu aparatu, kurį turi tik Aušros medicinos centras ir keletas kitų klinikų, atlieka fibrogastroskopijas ir kolonoskopijas.

Pas mus gali išsitirti ir pasikonsultuoti bet kuris pacientas, nebūtinas siuntimas, laukimo eilės – pačios trumpiausios.

"Pas mus gali išsitirti ir pasikonsultuoti bet kuris pacientas, nebūtinas siuntimas, laukimo eilės – pačios trumpiausios", – Aušros medicinos centro generalinis direktorius Saulius Kmitas su didžiausia meile ir pagarba atsiliepia apie čia dirbančius aukščiausio lygio kardiologus, urologus, dermatovenerologus, alergologus, neurologus ir visus kitus.

Oftalmologo kabinete – inovatyvi įranga regėjimo sutrikimams nustatyti, ligoms diagnozuoti.

"Mes galime patikrinti regėjimą ir diagnozuoti bet kurią akių ligą: trumparegystę, toliaregystę, kataraktą, glaukomą, astigmatizmą ir kitas. Neseniai įsigijome aparatą akipločiui – regėjimo laukui nustatyti. Tai labai svarbu vairuotojams, ir mes vieni iš nedaugelio atliekame tokią patikrą, kuri neabejotinai yra būtina, išduodant sveikatos pažymą norintiesiems vairuoti automobilį", – aiškina gydytoja oftalmologė Doloresa Margelevičienė ir priduria, kad atliekant visokeriopą regėjimo patikrą labai dažnai nustatomas net neįtariamas akių kenkėjas – erkutės vokuose.

Prilygsta geriausioms klinikoms

Onkologinių ligų diagnostika ir profilaktika – taip pat prityrusių gydytojų dėmesio centre.

"Mūsų pacientai sako: ko nemato ultragarsas, mato Uktveris", – gydytojo radiologo medicinos mokslų daktaro Rimanto Uktverio sugebėjimų vertinimus cituoja Aušros medicinos centro generalinis direktorius Saulius Kmitas.

Ne dviratis, o bėgimo takelis čia dirbančių šalyje žinomų kardiologų pacientų ligų diagnostikai, visa neurologams, otorinolaringologams, kraujagyslių chirurgams reikalinga aparatūra, jau nekalbant apie komfortą odontologų pacientams, panoramines nuotraukas 3D formatu, kas atliekama absoliučiai visiems to pageidaujantiems, – čia yra absoliučiai viskas, ką turi modernios Europos klinikos. Neatsitiktinai Aušros medicinos centre dirba tokie medicinos asai, kaip docentas Linas Velička, profesorius Saulius Vaitkus ir kiti. Ir net keista, kad klinika, Kaune įsikūrusi bene vėliausiai iš visų privačių klinikų, visa tai pasiekė per dešimt metų.

Tarsi viena šeima

"Mes labai mylime savo darbą. Jis mums lyg hobis, mūsų tikslas – ne pinigai, ne į stiklainį juos krauname, o investuojame į aparatūrą, specialistus", – tos ypatingos auros aplinkybes atskleidžia Aušros medicinos centro generalinio direktoriaus pavaduotoja Aušra Kmitienė.

Pravėrus vieno kabineto duris šeimos gydytoja Daiva Gurskienė, generalinio direktoriaus pavaduotoja, plačiai nusišypso. Čia visų nuotaika puiki: kolektyvas vadina save didele šeima, kuri kartu – ir gydytojai, ir slaugytojos, ir jų padėjėjos geria ryto kavą ir ši tradicija prilygsta penkminutei, kai aptariami darbiniai klausimai, gydymo metodai, naujovės.

Ir asmeninėmis problemomis pasidalijama, ir sukaktys paminimos, o po darbo – kelionių įspūdžiai, bendros išvykos į spektaklius, koncertus.

"Jūs rūpinatės ne tik pacientais, bet ir darbuotojais", – Aušros medicinos centro vadovams yra sakiusi gydytoja dermatovenerologė medicinos mokslų daktarė Evelina Buinauskaitė.

Puiki atmosfera kolektyve, neabejotina, dėl to, kad geriems specialistams darbas sekasi, jie yra vertinami ir pacientų, ir darbdavių. Kai greta esančiose įstaigose šviesos jau būna seniai užgesintos, Aušros medicinos centre iki aštuntos valandos vakaro dirba ne tik vadovai, bet ir gydytojai, slaugytojos. Pasitikrinti sveikatą po darbo – dar vienas pranašumas, dėl ko verta būti šio centro pacientu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Buvau

Buvau portretas
Susimokejau už paslaugas pas profesorių. Lūkesčių nepateisino. Susidariau nuomonę kad jiems svarbiausia pinigai.

Komentaras

Komentaras portretas
Kaip ir nuo pradžių daugiau nieko nemoka tik užsakinėt reklamą. Pigus užsakytas straipsnis. Klinikos kredo,,maži atlyginimai = brangi reklama”.

Barbora

Barbora portretas
Kiek kainuoja tokia reklama?
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių