A. Mickevičiaus gatvės rekonstrukcija beveik baigta: persodinami medžiai

  • Teksto dydis:

Vienoje judriausių Kauno centrinių gatvių rekonstrukcijos darbai artėja finišo link. Kelio danga ir šaligatviai jau baigiami tvarkyti, atnaujintas automobilių eismas. A. Mickevičiaus gatvėje netrukus ekspertų nurodyti prasčiausios būklės medžiai, keliantys didžiausią pavojų, bus pakeisti naujais.

Šiomis dienomis dalis A. Mickevičiaus gatvės medžių paženklinti specialiais ženklais, reiškiančiais, kad jų vietose bus pasodintos naujos gyvybingos 10-15 metų „Rancho“ veislės liepos. Jų aukštis sieks apie 5-7 metrus. Medžių atnaujinimo darbus planuojama pradėti šią savaitę.

„Visi darbai vyks griežtai laikantis rekomendacijų, kurias savo išvadose pateikė ekspertai. Vienas iš jų talkino darbininkams identifikuojant visus itin prastos būklės medžius ir žymint jų kamienus, kad būtų išvengta bet kokių klaidų ar netikslumų“, – pabrėžė Kauno miesto savivaldybės Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Radeta Savickienė.

Iš viso A. Mickevičiaus gatvėje auga 130 medžių, iš kurių 29 – jauni medeliai. Nuodugniai įvertinę kiekvieno jų būklę, ekspertai suskaičiavo 59 labai blogos arba kritinės būklės medžius. Likusius tikimasi išsaugoti taikant skirtingo intensyvumo genėjimą.

Ekspertinį vertinimą atliko miškotyros mokslų daktaras, A. Stulginskio universiteto Miškų ir ekologijos fakulteto lektorius Julius Bačkaitis ir Lietuvos dendrologų draugijos pirmininkas Arvydas Rutkauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

P.Morkūnas

P.Morkūnas portretas
Naivuoli ,,ČIA"...Ta požeminė aikštelė 4/5 bus skirta MIESTPROJEKTE ir PRAMPROJEKTO pastatuose kas dirba ar dirbs...miestiečiams gal teks koks 10 vietų...

ir kada

ir kada portretas
isstips pusdurniai konservai...

Edmundas Tulcevicius

Edmundas Tulcevicius portretas
Sirdis dziaugiasi matant kaip musu miestas grazeja.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių