Ministras aiškinsis, kodėl kalinių ligoninės darbuotojams vėluoja algos

Teisingumo ministras Elvinas Jankevičius vyksta į Pravieniškes aiškintis situacijos dėl vėluojančių Laisvės atėmimo vietų ligoninės pareigūnų atlyginimų, pirmadienį pranešė ministerija.

„Mane pasiekė informacija, kad dėl neaiškių priežasčių šios bausmių vykdymo įstaigos darbuotojams vėluoja atlyginimai. Noriu išsiaiškinti vietoje, dėl kokių priežasčių laiku nesumokamas darbo užmokestis“, – teigė E. Jankevičius.

Anot ministro, biudžete skirta pakankamai lėšų įkalinimo įstaigų pareigūnų darbo užmokesčiui, bet koks atlyginimų vėlavimas yra nepateisinamas.

Laikinai įstaigai vadovaujantis Renatas Juntonenas BNS teigė nežinantis, kad ministras atvyksta, taip pat nurodė, kad algos vėluoja keturias dienas, šiandien jos turi būti pervestos.

„Suvaldyta situacija, problema išspręsta ir viskas suvaldyta. Šiandien sąskaitose pinigai bus. Aš irgi algos negavau, jeigu mano atlyginimas bus pervestas, tai jis bus paskutinis pervestas“, – sakė R. Juntonenas.

Anot jo, darbo užmokestis vėlavo dėl jo skaičiavimo ir suvedimo programų trukdžių bei naujų darbuotojų. Ligoninėje dirba keturi finansininkai, trys gruodį išėjo iš darbo, teko priimti naujus.

Pasak R. Juntoneno, ligoninėje yra 317 etatų, realiai įstaigoje dirba apie 300 žmonių.

Atranką vadovauti šiai įstaigai praėjusių metų gruodį laimėjęs Ramūnas Šilobritas pareigas pradės eiti kitą savaitę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Apgailėtina

Apgailėtina portretas
Žadėjo kalbas apie atlyginimų kėlimą, Ponas Ministras.... Tačiau atėjus 2019metams, statutinis pareigūnas tenai dirbęs net MINIMUMĄ tegavo.... Tai čia Jums kėlimas? Juokas ima, su tokiomis kalbomis. Pašalpas moka, o ne atlyginimus.... Kur ritamės...

Tiesa

Tiesa portretas
Ne tik šį mėnesį vėluoja ir gruodį vėlavo ir ministras nepadėjo ir šiandien algų nėra,o gyvenam iš algų kažkaip neišeina naktim plėšikaut,kažin ar sužinojo ministras teisybę kad algos jau pusė metų sumažintos,teisybęs sakė vienas protingas žmogus dirba tokį darbą tik patriotai arba idiotai.

AK

AK portretas
Nejaugi jie gyvena iš atlyginimu. Tai tik pašalpa.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių