Ministrė žavisi blogybes atskleidusia Kauno tardymo izoliatoriaus darbuotoja

  • Teksto dydis:

Teisingumo ministrė Milda Vainiutė teigia, kad jai susižavėjimą kelia pilietiški žmonės, kurie nebijo pranešti apie negeroves, pažeidimus.

„Pati kaip žmogus labai žaviuosi tokiais žmonėmis, kurie išdrįsta tokius dalykus pasakyti“, – antradienį per susitikimą su opozicine konservatorių frakcija sakė ministrė, kalbėdama apie Kauno tardymo izoliatoriaus darbuotoją Rasą Kazėnienę, pranešusią apie galimus pažeidimus jos darbovietėje.

M.Vainiutė neatmetė galimybės net apdovanoti R.Kazėnienę už jos pilietišką elgesį. Pasak ministrės, ministerija jau sulaukė tokio siūlymo ir jį svarsto.

„Mes džiaugiamės, kad tokį raginimą gavome ir tikrai mąstysime įvairiuose kontekstuose. Pavyzdžiui, Konstitucijos 25-metį šiais metais švęsime. Gal tame kontekste. Sakau tai labai ekspromtu, bet tikrai apie tai galvojame“, – teigė ji.

Ministrė patvirtino, kad pranešėjų apsaugą garantuojančių teisės aktų parengimas bus tarp jos prioritetinių darbų.

„Aišku, pavojus ir šeimai, ir tam pačiam asmeniui yra. Tai būtų prioritetinis darbas. Tokių žmonių dėka galime iškelti į viešumą tikrai negerus dalykus visuomenėje“, – sakė M.Vainiutė.

Teisingumo ministrė žadėjo palaikyti ir Seimo narių parengtą pranešėjų apsaugos įstatymą.

Didžiausia opozicinė Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų frakcija į savo posėdį teisingumo ministrę pakvietė aptarti situaciją laisvės atėmimo įstaigų sistemoje.

Vasario pradžioje nuo pareigų nušalinti Kalėjimų departamento direktorė Živilė Mikėnaitė ir Kauno tardymo izoliatoriaus laikinasis vadovas Edvardas Kviatkauskas.

Tokį sprendimą teisingumo ministrė priėmė atsižvelgusi į teisėsaugos pateiktą informaciją apie galimus pažeidimus Kauno tardymo izoliatoriuje. Specialiųjų tyrimų tarnyba, pati atsisakiusi pradėti ikiteisminį tyrimą, medžiagą persiuntė kelioms institucijoms, tarp jų ir Teisingumo ministerijai. Anot izoliatoriaus Buhalterinės apskaitos skyriaus viršininkės R.Kazėnienės pareiškimo, Kauno tardymo izoliatoriuje pirties vedėja vadovauja pirčiai, kurios nėra, paslaugos ir prekės gali būti perkamos iš įmonių, galbūt susijusių su izoliatoriaus darbuotojais, o kai kurios prekės galėjo būti įsigyjamos už kelis ar keliolika kartų didesnę nei rinkos kaina.

Paskelbus šią informaciją viešai Teisingumo ministerija sulaukė keliasdešimt pataisos įstaigų darbuotojų elektroninių laiškų apie galimus pažeidimus kitose laisvės atėmimo vietose.

M.Vainiutė tikino, kad bus tikrinama visuose skunduose pateikta informacija. Vidaus tyrimo išvadas dėl galimų pažeidimų Kauno tardymo izoliatoriuje tikimasi turėti iki kovo 5 dienos.

„Tai plataus masto problemos, sistema yra labai uždara. (...) Tos problemos, kurios iškyla, turbūt brendo ir senesnį laiką“, – tvirtino teisingumo ministrė.

„Pradėsime nuo karštųjų taškų, bet žiūrėsime kompleksiškai ir į kitus dalykus“, – pabrėžė ji.

Teisingumo ministrei teko aiškintis dėl Socialdemokratų partijos narių ar su jais susijusių asmenų įdarbinimo jos vadovaujamoje sistemoje. M.Vainiutė tik patvirtino, kad apie šią problemą kalbėjosi su partijos vadovybe, bet pokalbių turinio neatskleidė.

Antradienį konservatoriai teisingumo ministrės apie socialdemokratų įdarbinimą įvairiose valstybės įstaigose ir institucijose klausė remdamiesi žurnalisto Andriaus Tapino paskelbta informacija.

Pačią M.Vainiutę į teisingumo ministres delegavo Socialdemokratų partija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

dr. Jonas Ramanauskas joramlt@yahoo.com

dr. Jonas Ramanauskas joramlt@yahoo.com portretas
Netikiu ponia teisingumo ministre VISIŠKAI ir štai kodėl. Ponia ministrė su visai ministrais, visa Vyriausybe, Prezidentūra ir Seimu NIEKINA LR Konstituciją ir Lietuva yra NETEISINĖ ir NEDEMOKRATINĖ valstybė. Apie tai skaitykite 2017-3-11 straipsnį "Okupuota nepriklausomybė". TAŠKAS. Ar suprantate? TAŠKAS. Skaitykite, netingėkite. Tai kai su vagių valdžia gyvename, tai tada kodėl stebimės vogimu?

zigmas

zigmas portretas
Sensacija,kad komunistų pasiūlyta ministrė ėmėsi sąžiningo darbo gal sakau ir Lietuva atsibus per sekančius rinkimus buvusius teisuolius komunistus nušluos nuo valstybės valdymo juk jie visuomet vadovavosi savus teisti negalima

Taip

Taip portretas
Taip.Gal jau ir laikai keičiasi? Kažkada, kai viena moteris pranešė apie atlyginimus vokeliuose, pati labai nukentėjo...Gerai ,kad patys jau suprantame, kad nėra gi visi lygūs ir lygesni, teisūs ir teisesni, be privilegijų ir labiau be privilegijų.Tik džiaugtis dėl to....
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių