Mokestis už gyvūnus nebeslėgs pečių

Kauno politikai nusprendė, kad kauniečiams nuo lapkričio 1 d. nebereikės mokėti už daugiabučiuose laikomus gyvūnėlius.

Iki šiol mokestis už naminių gyvūnų – šunų, kačių – laikymą daugiabučiuose namuose buvo nedidelis, tačiau savivaldybės Gyvūnų globos ir priežiūros tarybos iniciatyva tokios rinkliavos nebebus visai.

„Seniai reikėjo priimti tokį sprendimą, kuris turėtų paskatinti registruoti ir ženklinti gyvūnus. Dėl tų kelių litų mokesčio žmonės vengdavo registruoti savo augintinius. Jeigu žmonės juos registruos ir ženklins, bus lengviau juos pasimetusius identifikuoti ir grąžinti šeimininkams. Rinkliavos administravimas atsieina daugiau nei jos surenkama“, - pastebėjo Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas Rimantas Mikaitis.

„Kauniečiai gera valia mokėdavo už savo augintinius, todėl ir būdavo surenkama nedaug“, - aiškino Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūnas Andrius Kupčinskas.

2013 m. Kauno miesto taryba nusprendė sumažinti rinkliavą už naminių gyvūnų laikymą daugiabučiuose. Tuomet mėnesinis mokestis už šuns laikymą sumažintas nuo 5 iki 2 litų (nuo 1,45 euro iki 58 euro centų) , o už katės laikymą – nuo 2 iki 1 lito (nuo 58 iki 29 euro centų). Prieš porą metų taip pat nuspręsta kauniečius, laikančius sterilizuotą gyvūną, paimtą iš globos įstaigų, visai atleisti nuo rinkliavos už šunų ir kačių registravimą bei laikymą daugiabučiuose.

Iš rinkliavos gauti pinigai buvo panaudojami viešosios įstaigos „Gyvūnų registravimo centras“ teikiamų paslaugų apmokėjimui. Lėšos taip pat naudojamos beglobių gyvūnų priežiūrai, jų sterilizacijai, įrengiamos šiukšliadėžės šunų ekskrementams, tačiau kauniečiai nebuvo patenkinti gyvūnams skirta infrastruktūra.

Nuo 2016 m. kačių, šunų, šeškų registravimo ir ženklinimo funkcija pavedama Valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybai, tad savivaldybei nebelieka pagrindo rinkti rinkliavą už gyvūnų laikymą.  



NAUJAUSI KOMENTARAI

pagaliau

pagaliau portretas
Pagaliau valdžia atėjo į protą. Gyvūno šeimininkas ir taip už viską susimoka-už gyvūnui sunaudotą vandenį, elektrą, dujas, šiukšles ir t.t. Tai už ką dar tas mokestis buvo imamas??? Teisingai darė tie, kas neregistravo ir nemokėjo.

ww

ww portretas
Cia kalbama ne apie augintinio seimininko kultura,o apie mokesti uz gyvuno laikyma daugiabuciuose. Mokestis neapsaugos,jeigu seimininkas netinkamai priziuri ir isleidzia dideli suni be antsnukio. Cia reikia kreiptis i policija,gal pafotografuoti,jeigu tokie dalykai daromi kasdiena. Visur turi buti tvarka ir suo nekaltas,kad jo seimininkas susireiksmines "debilas".

juokingi mokesciai kaciu

juokingi mokesciai kaciu portretas
juokingi buvo mokesciai uz kates namie laikomas.visi mylim suniukus,bet dideli agresyvus negali but laikomi butuose kur kaimynai aplinkui.isleidzia juos be antsnukio veda be pavadelio.sutinki toki isigasti ka daryt kur eit.ar puls ar kas o seimininkas eina sau jam nusispjaut.vot tokius reikia apmokestint
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių