„Mokslo salos“ projektuotojas paaiškės iki vasaros pabaigos

Kaune planuojamo mokslo populiarinimo muziejaus „Mokslo salos“ projektuotojas paaiškėti turėtų iki vasaros pabaigos, kai bus baigtos derybos su architektūrinio konkurso trijų pirmųjų vietų laimėtojais.

„Turėtų atvažiuoti visi pirmųjų trijų vietų laimėtojai, bus sudaryta komisija, su jais turės derėtis, kas toliau projektuos“, – BNS sakė savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Petrauskas.

Tarptautinį architektūrinį konkursą dėl statinio Nemuno saloje savivaldybė surengė dar pernai, rugsėjo pabaigoje paskelbta, kad pirmąją vietą pelnė Ispanijos ir Australijos architektų studija „SMAR Architecture studio“, antrąją vietą – Jungtinės Karalystės kompanija „SimpsonHaugh and Partners“, trečiąją – „Donghua Chen Studio“ iš Kinijos.

Iš pradžių planuota, kad su laimėtojais bus deramasi paeiliui, pradedant pirmosios vietos laimėtoju, o derybas baigti norėta dar pernai lapkritį, tačiau procesas užtruko dėl viešųjų pirkimų procedūrų.

„Kadangi vieni projektuotojai – Ispanijoje, kiti – Anglijoje, treti – Kinijoje, viskas pakankamai ilgai užtrunka: kol išsiunti oficialų užklausimą, gauni oficialų atsakymą... (...) Iki vasaros pabaigos paaiškės, kuris projektas ir kiek tai gali kainuoti“, – sakė G.Petrauskas.

Anot jo, architektams taip pat tenka gana didelis iššūkis, nes dar neturėdami projekto, jie turi pasakyti, ar jis tilps į galutinę pastatui numatytą kainą.

Preliminari viso projekto sąmata siekia 23 mln. eurų. Planuojama, kad „Mokslo sala“ duris atvers 2018 metais.

„Mokslo salos“ konkurso geriausi projektai – šioje fotogalerijoje.


Šiame straipsnyje: Mokslo sala

NAUJAUSI KOMENTARAI

to Hm

to Hm portretas
na zinai, tavo komentare yra logikos. Bet is kitos puses tai ir problema, kad toks geras zaliasis plotas netoli miesto centrines dalies yra taip mazai lankomas. Su siuo muziejumi isliks beveik visas zalias plotas(kaip kazkas skaiciavo, kad jis paims ~3.5% likusio zalio ploto Nemuno saloje). Tad ne zalio ploto sumazejimo problema cia yra, ar ne? Problema, kad pritrauks i sala zmoniu? Na gal vieni tai minusu palaikytu, kiti - pliusu. As asmeniskai labiau noreciau gyvybingesnes zalios salos su lankytojais, o ne dabartinio varianto, kai sala daznai atrodo kaip beveik plynas ir tuscias zalias plotas. Ji aisku privalo islikti zaliu parku, be jokiu kaviniu(bus sitam muziejuj kavinuke, daugiau tikrai nereikia), aiksciu ar dar kazkokiu tokiu dalyku, taciau dabartinis variantas irgi nera geras. Beje, sala nemaza, jeigu patinka gamta ir ramybe, esu tikras, kad isliks tokioje saloje ramiu vietu, del to nesijaudink.

Hm

Hm portretas
Dauguma viešųjų miesto erdvių yra komercializuotos, užstatytos ar savo naudojime apribotos. Šiuo metu sala dar yra viena iš vietų, kur galima truputį gamtoj pabūti be tiesioginio eismo burzgimo ir žmonių srauto. Tikiuosi, kad tai dar ilgai išliks. Mėgstantiems visokias atrakcijas ir gausius susibūrimus šalia stovi akropolis.

galbūt

galbūt portretas
pradžiai gal Soborą atremontuokit, viešąją biblioteką Laisvės alėjoje ir dar daug kitų kultūros objektų yra apleistų?
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių