Mokytojų nušvilpta ministrė: manęs atsiprašė

Pokyčiai pedagogams kelia daug streso, o betvarkė mokyklų vadovybėse kuria puikią dirvą nepasitenkinimui ir klaidoms, mokytojų reakcijas į etatinio darbo apmokėjimo sistemos pradžią vertina Švietimo ir mokslo ministerijos (ŠMM) vadovė Jurgita Petrauskienė.

Pasak ministrės, ji nesureikšmina trečiadienį įvykusio incidento, kuomet Kauno „Žalgirio“ arenoje Tarptautinei mokytojų dienai skirto renginio metu, J. Petrauskienės sveikinimo kalba buvo nutraukta publikos švilpimu.

„Po koncerto priėjo daugybė mokytojų, kurie atsiprašė už savo elgesį, kad kai kurie mokytojai taip išreiškė savo nuomonę, taip supranta savo profesijos orumą ir prestižą (...), – žurnalistams sakė ministrė. – Apgailestauju, kad mokytojams tenka patirti tai, ką matome lankydamiesi mokyklose, kad yra vadovų, kurie yra net nesudarę sutarčių su mokytojais“.

 

 

Reformos atnešti pokyčiai, tikina ŠMM vadovė, atvėrė įsisenėjusias mokyklų ydas, kurios po „rudeniniais lapais“ slėpėsi daugelį metų. J. Petrauskienė tikino, kad ministerija teikia konsultacijas ir kitokią pagalbą, todėl susitvarkyti su reformos keliamu stresu bus paprasčiau. Politikė pridūrė, kad nepaisant visų ministerijos pastangų, reikėtų prisiminti, jog mokyklų steigėjos – savivaldybės, todėl ir šioms derėtų įsitraukti aktyviau.

Paklausta ar nemano, kad prarado švietimo bendruomenės pasitikėjimą, ministrė vengė vertinti situaciją, tačiau patikino, kad bent jau premjeras Saulius Skvernelis nepasitikėjimo ja pareiškęs nebuvo.

„Mūsų ministerija Vyriausybės programoje turi didžiausią paketą darbų – vyksta šešios pertvarkos. Todėl būtų naivu tikėtis, kad viskas gali vykti be jokių klaidų. Tai didelė sistema, kurioje labai svarbu ir visos sistemos kompetencija, ir atsakomybė, ir pasitikėjimas“, – savo vadovaujamos ministerijos darbo vaisius vertino J. Petrauskienė.

ELTA primena, kad trečiadienį Kauno „Žalgirio“ arenoje Tarptautinei mokytojų dienai skirto renginio metu, J. Petrauskienės sveikinimo kalba buvo nutraukta nepasitenkinimo švilpimu. Aistras kelia nuo šių mokslo metų pradėtas įgyvendinti etatinis mokytojų darbo apmokėjimo modelis. Dėl jo vieniems mokytojams atlyginimai augo, kitiems – mažėjo. Pedagogus vienijančios organizacijos neatmeta streiko galimybės. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nuomonė

Nuomonė portretas
Tai pati ministrė turėtų atsiprašyti už savo nekompetingumą, savo veiksmų ir atsakomybės prieš visuomenę ir Valstybę nesupratimą

Nuomonė II

Nuomonė II portretas
Retas pedagogas ir abiturientas balsuos už tokią valdžią ir valstiečių seimą. Na nebent tik tie, kurie "atsiprašė". Tai kaip sakant "Nėra to blogo, kas neišeitų į gerą". Daugiau tokių reformų, tai ir galas jiems ateis greičiau.

gailestis

gailestis portretas
tai gal ramuniukas su sauliuku nes nenori kad butum ismesta
VISI KOMENTARAI 50

Galerijos

Daugiau straipsnių