Naujas dviračių takas – už milijoną

Kaunas siekia toliau plėsti dviračių takų tinklą. Šį kartą dėmesys krypsta į Nemuno krantinę, kuri veda iki pat miesto ribos.

Kauno taryba bendru sutarimu pritarė siūlymui nuo Vytauto Didžiojo tilto iki miesto ribos įrengti naują dviračių ir pėsčiųjų taką. Tam planuojama išleisti per milijoną eurų.

Valdininkai tikisi gauti ES finansavimą. Takas drieksis Veiverių gatve, palei Nemuną. Skaičiuojama, kad jo ilgis bus beveik 4,5 km.

Planuojama, kad europiniais pinigais būtų galima padengti per 300 tūkst. eurų. Apie 780 tūks. eurų teks rasti pačiam miestui. Politikai pritarė, kad  pinigai šiam projektui būtų skirti iš šių ir kitų metų miesto biudžeto.

Plėtros programų ir investicijų skyriaus vedėjas Tadas Metelionis tikino, kad šio projekto tikslas – pagerinti pėsčiųjų ir dviratininkų susisiekimo sąlygas, siekiant padidinti gyventojų mobilumą ir prisidėti prie Kauno miesto aplinkos gerinimo.

Šiuo metu ties Užnemunės gatve yra įrengtas pėsčiųjų takas, tačiau jis netenkina visuomenės lūkesčių. Todėl dabartinis takas bus rekonstruotas.

Dviračių ir pėsčiųjų take bus įrengtos poilsio zonos, kur keliautojai galės prisėsti ne tik ant įrengtų suolelių, bet ir patogiai palikti savo dviračius, nes bus įrengti specialūs stovai. Siekiant išlaikyti gražią aplinką, bus įrengtos šiukšliadėžės. Bus pakeista kelio danga, tad taps patogiau grožėtis Nemuno pakrante.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaszkas ne taip

kaszkas ne taip portretas
drieksis Veiveriu gatve palei Nemuna. kur Nemunas, o kur - Veiveriu gatve?

Turtinga

Turtinga portretas
gi mūs valstybė...ir LABAI praktiška.Estams slėptis...

taip

taip portretas
baisu, dėl tokių kaip - piktas -.Viskas gerai, kas jam reikalinga.O kiti, tarsi ne žmonės?Tik 5 dviratininkai Kaune/
VISI KOMENTARAI 25

Galerijos

Daugiau straipsnių