Naujutėlę Kauno autobusų stotį įvertino pirmieji keleiviai

Nuo ankstyvo antradienio ryto rekonstruotoje Kauno autobusų stotyje šurmuliuoja pirmieji keleiviai. Pasiklydusius keliauninkus nuo prekybos centro „Akropolis“ iki naujosios stoties veža nemokamas autobusiukas.

Reikia priprasti

Šįryt nuo 5.45 val. darbą pradėjusioje naujojoje Kauno autobusų stotyje pilna žmonių. Ne tik atvykstančių ir išvykstančių keleivių, bet ir stoties darbuotojų, kurie padeda susigaudyti naujose erdvėse, autobusų tvarkaraščiuose, nukreipia į reikiamą išvykimo aikštelę.

Požeminėje automobilių aikštelėje eismą reguliuoja keli apsaugos darbuotojai. To reikia dėl to, jog įvažiuoti į aikštelę galima tiek iš Vytauto prospekto, tiek ir iš atkurtos Girstupio gatvės, einančios tarp autobusų stoties ir „Stumbro“ gamyklos. Tačiau išvažiuoti iš požeminės automobilių aikštelės galima tik į pastarąją gatvę, į Vytauto pr. – draudžiama. Kai keleiviai ir juos pasitinkantys artimieji pripras prie naujosios stoties tvarkos, tiek daug pagalbininkų nereikės.

„Stotis graži, tik pasiklysti galima, nesuprantu, kaip į kitą pusę išeiti. Galima ir per vidų?“, – klausė vos atvykęs Dalius.

Autobusų vairuotojams kol kas taip pat neįprasta sukinėtis naujoje aikštelėje, nes ji mažesnė, nei buvo anksčiau. Dabar nėra numatyta vietų, kur autobusams galima laukti kito reiso.

„Man, kaip vairuotojui, vietos gal kiek mažoka. Trūksta stovėjimo vietos, nes, jei reikia laukti, galiu stovėti tik toliau (tarp stoties ir „Stumbro“ gamyklos – red. past.), bet dar tik pirma diena, skųstis negalima. Šiaip apsisukti vietos tikrai užtenka“, – komentavo mikroautobuso vairuotojas Mantas.

Stotis graži, tik pasiklysti galima, nesuprantu, kaip į kitą pusę išeiti.

Vertina puikiai

Naujoje stotyje savo kelionės laukiantys kauniečiai tikino, kad dabar gerokai gražiau ir patogiau. Labiausiai keleiviams patinka, kad nebereikės autobusų laukti po atviru dangumi, lyjant ar sningant, nes jie atvažiuoja į dengtą aikštelę.

„Ką tik iš Birštono atvažiavau, nespėjau apeiti, bet gražu, sutvarkyta“, – pirmais įspūdžiais dalijosi Eugenija.

Į autobusų stotį užklydo ne tik keliauti išsiruošę žmonės, bet ir vietiniai gyventojai. Jie džiaugėsi, kad naujose erdvėse daug šviesos, o tai suteikia jaukumo.

„Tikrai patogu, nes visko yra, galima ir apsipirkti, knygynas yra“, – sakė kauniečiai Nijolė ir Stasys.

Gaudo paklydėlius

Nors apie naujos stoties atidarymą buvo pranešta iš anksto, apie tai sužinojo ne visi. Atsiranda tokių, kurie vis dar keliauja prie „Akropolio“, kur buvo įsikūrusi laikinoji autobusų stotį.

„Ėjau pirmiausia iki „Akropolio“, bet pamačiau, kad ten suoliukų nebėra, tai supratau, kad jau atidaryta šita stotis, tada grįžau atgal“, – pasakojo kelionės į Viršužiglį laukusi Marija.

Ši moteris – tikrai ne vienintelė paklydusi keleivė. „Kautros“ atstovai sakė, kad iki maždaug 9 val. ryto tokių pasiklydusių keleivių buvo apie 80.

„Nuo pat šeštos valandos kas penkias ar dešimt minučių pagal poreikį važiuoja nemokamas autobusas. Jis suka ratus nuo „Akropolio“ iki autobusų stoties, reisas trunka penkias minutes. Žmonės apsirengę specialiomis liemenėmis, kad juos atskirtų. Jei pasitaiko paklydusių keleivių, mes juos atvežame į naująją stotį“, – sakė bendrovės „Kautra“ generalinis direktorius Linas Skardžiukas.

Jo teigimu, nuo „Akropolio“ iki naujosios autobusų stoties nemokamas autobusas keleivius vežios apie keturias dienas. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Antanas

Antanas portretas
Ką reiškia ,kada miestui vadovauja protingas žmogus,ne griovėjas,kaip ,kad buvo anksčiau.Negaliu atpažinti ,kaip pasikeitė Kaunas,malonu apsilankyti .Ačiū merui .

Pilietis

Pilietis portretas
Prekybos centruose,privačiuose,nemokami tualetai o Autobusų stotyje mokami,keista ir labai keista.

Kaunietis

Kaunietis portretas
Kas vyksta,ar reikėjo tokios didžiulės autobusų stoties,vos keli keleiviai.Teko užsienyje naudotis autobusu stotimi,tokių salių,mokamų toletų neteko matyti.Ksip gali būti viešoje vietoje mokamai tualetas,nesuprantama.Autobusų stotis valstybinė ir toletai privalo būti nemokami,kada pagaliau Lietuva bus dar viena šalis iš europos,o ne Afrikos šalis.
VISI KOMENTARAI 25

Galerijos

Daugiau straipsnių