Neįgaliesiems – terapiniai užsiėmimai bibliotekoje

  • Teksto dydis:

Kauno rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje Garliavoje prasidėjo skaitymo ir dailės terapijos edukaciniai užsiėmimai asmenims su negalia.

Bendradarbiaujant su Garliavos neįgaliųjų draugija visus metus kartą per mėnesį viešojoje bibliotekoje vyks skaitymo ir dailės terapijos edukaciniai užsiėmimai, skirti neįgaliųjų socialinei integracijai bendruomenėje. Pirmasis skaitymų ir dailės terapijos edukacinis užsiėmimas buvo skirtas Vinco Mykolaičio-Putino poezijai. Užsiėmimą iš ciklo "Kai knygos prabyla spalvomis" vedė viešosios bibliotekos vyriausioji bibliotekininkė Regina Vasauskaitė ir bibliotekos dailininkė Greta Duobienė.

Kviesdama visus užsiėmimo dalyvius pasinerti į dailės terapiją, užsiėmimo pradžioje vyr. bibliotekininkė R.Vasauskaitė susirinkusiesiems skaitė eiles iš V.Mykolaičio-Putino poezijos. Po poezijos skaitymų, bibliotekos dailininkė G.Duobienė edukacijos dalyvius supažindino su dailės terapijos metodu ir papasakojo apie jo veikimo principus. Eiles perteikdami vaizdiniais ir laisvai improvizuodami, užsiėmimo dalyviai baltus popieriaus lapus pavertė neįprastais meno kūriniais! Stebino nepaprastai kruopštus ir kūrybiškas kolektyvo darbas.

Po terapinės veiklos visiems dalyviams pavyko realizuoti sodrius bei impulsyvius ir, priešingai – šiluma bei harmonija dvelkiančius kūrinius. "Kaip ir poeziją kiekvienas suprantame bei galime interpretuoti skirtingai, taip ir šie dailės terapijos dalyvių piešiniai, atspindintys pačias asmenybes, jų savijautą dailės terapijos metu, patys savaime tapo geriausia terapija, teigiamai veikianti mūsų savijautą ir sveikatą. Buvo nepaprastai nuoširdu, gera ir jausminga!" – dėkodama užsiėmimų dalyviams už drąsą sakė R.Vasauskaitė.

Dailės terapija – viena iš meno terapijos krypčių, apimanti dailės, psichologijos ir psichoterapijos žinias. Dailės terapija įprastai taikoma norint išreikšti savo jausmus ir potyrius piešiant, tapant, lipdant ar naudojant kitas meninės raiškos priemones su tikslu atrasti sveikesnį, priimtinesnį žmogui gyvenimo būdą. Dailės terapijos procesui vadovauja dailės terapijos specialistas, padedantis žmogui įsijungti į kūrybinį procesą ir jį panaudoti ugdant save bei sprendžiant psichologines problemas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gabriele

Gabriele  portretas
Noriu dalyvaut
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių