Nemokamą maitinimą gaus daugiau moksleivių?

  • Teksto dydis:

Kauno rajono savivaldybės administracija prašo rajono tarybos skirti savivaldybės biudžeto lėšų nemokamiems pietums tiems mokiniams, kurie jo nebegauna iš valstybės biudžeto.

Šiais mokslo metais Kauno rajono ugdymo įstaigose nemokamą maitinamą iš valstybės biudžeto gauna apie 1,5 tūkst. mokinių – tai yra beveik 270 mokinių mažiau nei praėjusiais metais. Manoma, kad pagrindinė priežastis – nuo šių metų liepos 1-osios nuo 350 eurų iki 380 eurų padidėjęs minimalus atlyginimas. Vis dėlto realios daugumos šeimų pajamos nepasikeitė.

"Analizuojame galimybę skirti nemokamus pietus tiems mokiniams, kurie jų neteko. Seniūnijų ir socialiniai darbuotojai su mokyklų vadovais peržiūri situaciją ir atrinks mokinius, kuriems tai reikalinga", – sakė Kauno rajono savivaldybės administracijos direktorius Ričardas Pudževelis.

Savivaldybės tarybai priėmus sprendimą, nemokamus pietus gaus daugiau mokinių.

Nemokami pietūs iš Valstybės biudžeto skiriami, kai vidutinės šeimos pajamos vienam asmeniui per mėnesį yra mažesnės kaip 1,5 valstybės remiamų pajamų, t.y. 153 eurai. Šis dydis nesikeičia jau aštuonerius metus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

....

.... portretas
valgyklos darbuotojas pakontroliuot galėtų,kaip apskaita vyksta. Prirašo daugiau negu vaikas valgo su apvalinimu į didesnę pusę. Virėjos sau namo kulniuoja su pilnom tašėm. Mokykloj vaikas tik užkanda.

-A

-A portretas
Tik ar visiems jo reikia?, nes kai kurie, gaunantys maitinimą nemokamą, neatrodo toeki kuriems reikėtų, o ir telefonai geresni nei pas bet kurį kitą
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių