Nemokama pagalba moksleiviams – jau Kaune!

  • Teksto dydis:

Gimnazistų įkurta organizacija „Kartu tikrai galime“ atkeliauja į Kauną. Sėkmingai veikiančios organizacijos išskirtinumas – jaunieji „mokytojai“, gelbstintys moksleiviams. Sausio 20 dieną 5 – 8 klasių moksleiviai bei gimnazistai savanoriai kviečiami į pirmąjį  susitikimą Kauno Technologijos universitete.

Iniciatyvos „Kartu tikrai galime“ tikslas – suteikti galimybę kiekvienam moksleiviui siekti aukštų rezultatų mokantis, nepriklausomai nuo jo socialinės padėties. 11-14 metų vilniečiai jau nuo lapkričio mėnesio kiekvieną sekmadienį renkasi mokykloje ir kartu su jiems paskirtais vyresnių klasių ( 9 – 12 gimnazijos klasės) savanoriais sprendžia iškilusius klausimus ar atlieka neaiškius namų darbus.

„Tikime, kad tokia patirtis labai naudinga ir dalyviams, ir jiems padedantiems savanoriams. Vaikai tobulina akademinius įgūdžius, supranta, jog pamokos gali būti įdomios bei atranda mokymosi džiaugsmą. Gimnazistai juos įkvepia siekti dar geresnių rezultatų, padrąsina stengtis ir toliau. Savanoriai, programos dėka, išbando save naujame „mokytojo“ amplua. Tai padeda apsispręsti dėl ateities profesijos, ugdo supratingumą bei kantrybę. Mums svarbu, kad savanorių ir dalyvių susitikimai būtų ne tik naudingi, bet ir smagūs“, – apie organizaciją pasakojo jos įkūrėjas Lukas Zimantas.

Pasak L. Zimanto,  programa yra galimybė kiekvienam motyvuotam moksleiviui, nepriklausomai nuo jo socialinio statuso, tobulėti mokslo srityje. Telkdami gimnazistus padėti tiems, kam sunku, skatiname juos būti socialiai atsakingus.

Organizacijoje „Kartu tikrai galime“ darbuojasi daugiau nei 100 dalyvių bei dukart daugiau savanorių.

„Labai džiaugiuosi, kad pasirinkau savanoriauti šioje organizacijoje. Itin smagu pagelbėti žmogui, kuriam vienas ar kitas dalykas sunkiau sekasi, ir pamatyti tą šypseną, kai ką nors išsiaiškinate. Taip pat tai puiki proga susipažinti su daugybe motyvuotų, smagių, draugiškų žmonių.“ – mūsų savanorio Karolio įspūdžiai.

Susipažinti su programa ir registruotis galima internetiniame puslapyje www.kartutikraigalime.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Drauge susirinkę pro langus lipti mokinsitės?..

Istorikas

Istorikas portretas
Nauja - užmiršta sena. Dar prie ruso tai buvo sėkmingai daroma. Gal neužilgo pasieksime anų laikų lygį?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių