Nemokamų parkavimo vietų Kaune mažėja

Miesto politikams pritarus, nuo birželio 1-osios mieste sumažės nemokamų parkavimo vietų – esą taip bandoma suvaldyti transporto srautus.

"Šitas apmokestinimas nėra pinigų surinkimas. Tai bandymas suvaldyti automobilių srautus tose vietose, kur automobilių yra per daug", – aiškino savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Petrauskas.

Miesto taryba pritarė sprendimo projektui apmokestinti stovėjimą Veiverių gatvėje, aikštelėje prie Aleksoto funikulieriaus. Mokėti reikės ir pastačius automobilį Trakų ir Krėvos gatvėse šalia Tibeto skvero. Šiose vietose turėtų būti patvirtinta mėlynoji zona, kur valanda stovėjimo atsieina 60 euro centų.

Anksčiau mėlynajai zonai priskirta aikštelė Šiaulių ir Gričiupio gatvių kampe nuo birželio bus pažymėta žaliąja zona, kur už valandai pastatytą automobilį reikės mokėti mažiau nei iki šiol – 30 euro centų.

Į pigesnę – žaliąją zoną – pateks ir Gimnazijos gatvė, tiesa joje sumažės nemokamų parkavimo vietų, nes dabar bus apmokestinta atkarpa tarp A.Mackevičiaus ir Šv.Gertrūdos gatvių.

Naujovė laukia ir tų vairuotojų, kurie automobilius iki šiol nemokamai įsprausdavo į kiemus tarp K.Donelaičio ir Kęstučio gatvių. Teritorija tarp Maironio, K.Donelaičio A.Mackevičiaus ir Kęstučio gatvių ir joje esantys kiemai bus pažymėti geltonąja zona. Čia už valandai paliktą automobilį teks sumokėti 1,2 euro.

Miesto tarybai pateiktuose dokumentuose savivaldybės administracijos specialistai pripažįsta, kad gali kilti transporto priemonių valdytojų nepasitenkinimas, G.Petrauskas tikina, kad dėl automobiliais užgrūstų kiemų tarp K.Donelaičio ir Kęstučio gatvių į savivaldybę kreipėsi patys ten gyvenantys kauniečiai.

"Gyventojai kreipėsi prašydami pagalbos, nes kai kuriuose kiemuose žmonės niekaip nesusitaria dėl ribų, sklypų ribos nenustatytos, pakeliamų užtvarų įrengti negalima, o iš kitur atvažiuojantys žmonės jau įprato ten palikti savo automobilius. Neradome kito būdo, kaip tik apmokestinti ten stovėjimą", – dėstė savivaldybės administracijos direktorius. Anot jo, gyventojai už tam tikrą kainą galės įsigyti jiems skirtus leidimus, o jeigu susitvarkys kiemų detaliuosius planus ir ribas, galės įsirengti užtvaras. Tokiu atveju rinkliavą už stovėjimą bus galima panaikinti.

"Čia toks savotiškas eksperimentas. Pažiūrėsime, ar pasiteisins ir ar sureguliuos eismo srautus", – pastebėjo G.Petrauskas.


Šiame straipsnyje: parkavimasautomobiliaikaunas

NAUJAUSI KOMENTARAI

piliete

piliete portretas
Baisu, cia Lietuva, cia lyja lietus

vv

vv portretas
Gyventojui. O kodel Seimo nariai uz nieka nemoka,tarsi jie butu ta skurdziausia gyvento dalis,kuriai reikalinga socialine pagalba? Juk jie visi yra islaikytiniu islaikytiniai. Padare sau roju zemeje,nes jie,matote,n"nusipelne" gyventi geriau. Ko jus pykstate,patys leidziates,kad liptu ant sprando. Uz savo - piliecio teises, reikia kovoti,o ne verkslenti.

ww

ww portretas
Nereikia rasyti tokiu nesamoniu,kad tai nera pasipinigiavimas,o nebutai norejimas suvaldyti automobiliu srautus. Jokiu srautu tokiu budu nesuvaldys,nes zmones vaziavo ir vaziuos,tik dar karta nuples pinigu uz masinos stovejima. Greitai mokesime ir uz ora,kuriuo kvepuojame.
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių