Neveikiančių parkomatų detektyvas: kauniečiai nesupranta – reikia mokėti, ar ne

Socialinėje erdvėje kauniečiai dalijasi parkomatų nuotraukomis: pirmą kartą juos pastebėjusieji nesupranta, ar reikia mokėti už stovėjimo aikštelėje paliktą transporto priemonę, ar ne.

„Panašu, kad skęstantis ir šiaudo griebiasi…Apmokestins pirkėjų automobilių stovėjimą. Štai mieste visur ir naujus šaligatvius tiesia, tuoj už vaikščiojimą jais bus paprašyta susimokėti. Netrukus mieste apmokestins ir orą“, – socialiniame tinkle „Facebook“ rašė internautas Gediminas.

Vyras pasidalijo ir parkomato, kuris stovi šalia prekybos centro „Iki“, esančio Kovo 11-osios gatvėje 22, bei kultūros centro „Girstutis“ automobilių stovėjimo aikštelės.

Portalui kauno.diena.lt pradėjus domėtis, nuo kada šioje aikštelėje reikia susimokėti už paliktą transporto priemonę, paaiškėjo įdomios aplinkybės.

„Prekybos tinklas „Iki“ yra tik šių patalpų nuomininkas. Mes nerenkame jokios rinkliavos“, – aiškino prekybos tinklo komunikacijos vadovė Berta Čaikauskaitė.

Pastato savininko „Baltisches Haus“ atstovai, išgirdę apie kauniečio domėjimąsi šiuo parkomatu, šiek tiek sutriko. „Jokių veikiančių parkomatų mums priklausančioje teritorijoje nėra, – sakė šio pastato savininko „Baltisches Haus“ Kauno regiono ūkio administratorius Žygintas Jurkėnas. – Kur matote čia problemą? Jei matote problemą, duosiu juristo kontaktus su juo ir kalbėkite, daugiau į klausimus neatsakinėsiu.“

Pastato savininko, kuriam ir priklauso ši automobilių stovėjimo aikštelė, atstovas patikino, kad jeigu šis parkomatas artimiausiu metu pradės veikti, miestiečiai apie tai bus informuoti.

Šių neveikiančių parkomatų yra daugelyje miesto vietų – prie kitų „Iki“ ar „Lidl“ parduotuvių.

Susisiekus su VšĮ „Automobilių stovėjimo aikštelės“ atstovais, paaiškėjo, kad tokių ilgai neveikiančių parkomatų mieste yra ir daugiau. „Automobilių stovėjimo aikštelės“ direktorius Justas Limanauskas portalui dar kartą patvirtino, kad prie Kovo 11-osios gatvėje 22 esančios aikštelės parkomatas stovi labai seniai, o rinkliava nėra renkama. Jo teigimu, šis neveikiantis parkomatas stovi bemaž nuo praėjusių metų gruodžio.

„Šio pastato savininkas galbūt turėjo minčių apmokestinti šią aikštelę, tačiau kol kas pinigų nerenka. Tai privačioje jų teritorijoje stovintis daiktas – o jie čia gali statyti, ką nori: ir parkomatus, ir bokštą, ir kavos aparatus bei kitus daiktus“, – vaizdingai aiškino J.  Limanauskas. 

„Šių neveikiančių parkomatų yra daugelyje miesto vietų – prie kitų „Iki“ ar „Lidl“ parduotuvių. Greičiausiai šie parkomatai buvo pastatyti planuojant juos panaudoti pagal paskirtį, tačiau vėliau buvo persigalvota. Dabar jie stovi ir tiek“, – J.  Limanauskas patikino, kad miesto savivaldybė su šiuo parkomatu neturi nieko bendro.

Portalas kauno.diena.lt balandžio mėnesį rašė apie kitą kauniečių kasdienybę sutrikdžiusį atvejį. Tuomet buvo apmokestinta automobilių stovėjimo aikštelė prie Šiaurės pr. esančio prekybos centro „Maxima“. 

„Kol statė „Maximą“ šalia gyvenantiems leido laikyti automobilius, o dabar jau nebe“, – tuomet piktinosi Zita.  „O kas gyventojams už naktimis kaukiančias automobilių signalizacijas kompensuos?“, – retoriškai klausė Justina. 

„Šioje aikštelėje stovintiems ilgiau nei 3 valandas už valytuvų yra užkišamas pranešimas – siūlymas susimokėti vietinę rinkliavą – 9 eurus. Jei tai neįvykdoma, informacija bus nusiųsta viešosios tvarkos skyriui ir pareigūnai spręs dėl baudos skyrimo“, – tada aiškino J. Limanauskas. Prie Šiaurės pr. esančios „Maximos“ transporto priemones nemokamai palikti galima tris valandas, vėliau kiekviena papildoma valanda piniginę patuštins po vieną eurą. Anot pašnekovo, automobilio stovėjimo vietą tik už šio prekybos centro esančioje aikštelėje galima išsipirkti ir mėnesiui – tai kainuos 30 eurų.


Šiame straipsnyje: ikistovėjimo aikštelėsparkomataineveikiantys parkomataiskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

Nubausta

Nubausta portretas
IR VISTIK,GIRSTUCIO aikstele be jokiu igarsinimu,be jokiu slagbaumu,paslapcia-apmokestinta.PO SPEKTAKLIO visi radome kvitus uz valytuvu.SUMA 15eu.Ispudingas lupikavimas manau.Lupa nuo musu 9 kailius is visu pusiu,tikri Cipolino nuotykiai.uz ora ,lietu,saule ,uz juoka - mokek

kada įves tvarką daugiabučių kiemuose

kada įves tvarką daugiabučių kiemuose portretas
Turi daryti didžiausia lanką , kad galėtum patekti į namo laiptinę, šaligatviai irgi užstatyti mašinomis. Mašinos statomos sausose vietose, o žmogui paliekama eiti per balas. O kur vaikams žaisti kieme??? Vien mašinos.

Kaunas

Kaunas portretas
Moku mokesčius valstybei ir taskas. Kiek dar įvairūs klerkai manęs dulkinti gali. Grabe mačiau tokia mafijos demokratija
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių