Nuoširdžiausio gydytojo rinkimai: kam labiausiai dėkingi kauniečiai?

"Kauno dienos" skaitytojų reakcija į Nuoširdžiausio Kauno gydytojo rinkimus – žaibinė. Vos juos paskelbus, iškart pasipylė laiškai su gražiausiais komentarais apie mylimus, gerbiamus, savo darbui atsidavusius gydytojus.

Ištaisė kitų klaidas

Nuostabu ne tik tai, kad Kaune dirba geriausi Lietuvos gydytojai. Žavu, kiek daug gerumo mumyse, ir tai, kad mokame juo dalytis.

"Esu įsitikinusi, kad nuoširdesnės gydytojos, kaip Kalniečių poliklinikoje dirbanti šeimos gydytoja Snieguolė Gromnickienė, visoje Lietuvoje nerasite. Ji ne tik nuoširdi, sugeba išklausyti ir išrinkti tinkamą gydymo metodiką. Jei ne gydytoja Snieguolė, aš po plaučių operacijos tikrai nebūčiau išgyvenusi. Mano gydytojai teko sunki užduotis – ištaisyti kitos poliklinikos gydytojos padarytą klaidą. Nuostabios savo šeimos gydytojos dėka aš dar gyva. Taip pat labai puikios Kalniečių poliklinikos gydytojos – pulmonologė Daiva Kildienė ir kardiologė Meilė Žygienė", – tokį laišką atsiuntė kaunietė Lyda Gudonienė.

Tada, kai prieš daugelį metų kūrėsi šeimos medicina, jos vizija buvo gydytojų ir jų pacientų bendrystė. Dabar šeimos gydytojai apie savo pacientus žino kone viską: ne tik kokia visų šeimos narių sveikata, bet ir socialinis statusas, tarpusavio santykiai, problemos ir svajonės. Juk visa tai ir lemia sveikatą.

Net ir pati gražiausia

"Visada išklauso visus nusiskundimus, ir ne tik dėl sveikatos. Visada pateikia patarimų, ieško būdų padėti", – taip apie savo šeimos gydytoją Eugeniją Lifanovą, dirbančią Dainavos poliklinikoje, atsiliepia Saulius Šnioka.

Jis džiaugiasi, kad pas gydytoją visada patenka tiksliai tuo laiku, kuriuo būna užsiregistravęs. Išklausiusi ir skyrusi tyrimus, gydytoja visada randa pakankamai laiko juos išanalizuoti ir suprantamai išaiškinti apie ligą ir gydymą.

"Slaugytoja Rasa visada sparčiai sutvarko reikiamus dokumentus, pakonsultuoja dar iki susitikimo su gydytoja", – savo medikes giria S.Šnioka ir tvirtina, kad jos – pačios nuoširdžiausios.

Pavardės nepasirašiusi kaunietė Jurga teigia, kad ne tik pati geriausia, bet ir pati gražiausia gydytoja yra "Vita Longa" klinikoje dirbanti Rosita Totilienė.

"Ji ne tik puikiai atlieka savo pareigas, niekada nėra prašovusi pro šalį, nustatydama ligos diagnozę, bet ir yra labai nuoširdi moteris. Turiu keturis vaikus, ir gydytoja yra man pagelbėjusi ne tik užklupus ligai, bet ir vaistų įsigyti, ir šiaip labai sunkiu mano gyvenimo periodu. Ši gydytoja, jei reikia, ir pabara, bet mandagiai, švelniai. Labai džiaugiuosi, kad aš ir mano vaikai esame šios gydytojos pacientai", – toks mūsų skaitytojos Jurgos laiškas – tarsi gerumo manifestas.

Vaikai – ypatingi pacientai

Be šeimos gydytojų, labai mylimi ir pediatrai. Jų universitetai neberengia, bet tie specialistai, kurie dirba su vaikais, yra tarsi pakylėti. Vaikai niekada nesiskundžia gydytojais, blogu gydymu ir panašiai tačiau ir apie savo sveikatos problemas nepasako, todėl gydytojams daug sunkiau diagnozuoti ligas.

Akivaizdu, kad vaikų gydytojais nori būti tie žmonės, kurie yra jautrūs, švelnūs, myli vaikus.

"Profesorius, gydytojas, Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) Vaikų ligų klinikos vadovas Rimantas Kėvalas apdovanotas žmogiškumu, rūpestingumu, atsakingumu, atvirumu, žiniomis, užuojauta ir galybe kitų savybių. Jis gydo mūsų mažiausius, jautriausius ligoniukus. Šio gydytojo širdis didelė ir jautri. Jam pačiam linkime geros sveikatos!" – teigiama laiške, deja, be autoriaus.

Kai profesinė išmintis ir žmogiškasis faktorius persipina darnoje, tai yra pats nuostabiausias dalykas, ką iš gydytojo gauna pacientas.

Tik vardu pasirašiusi Jurgita tvirtina, kad nėra nuoširdesnio gydytojo už profesorių Andrių Macą, LSMU Anesteziologijos klinikos vadovą. Moteris reiškia dėkingumą profesoriui už palaikymą, šypseną, vidinę ramybę ir humoro jausmą, taip pat už pagalbą priimant sprendimus. Kaunietis Vytautas giria profesorių A.Macą kaip vadovą ir kaip puikų, nuoširdų žmogų, neišduodantį vertybių, jų neparduodantį už pinigus.

Suteikia saugumo jausmą

"Nuoširdžiausia gydytoja – tai ginekologė Lina Kavaliūnienė. Nuostabi specialistė, su neblėstančia šypsena veide. Jai svarbi kiekviena pacientė", – teigia Jolita Juozaitytė.

Kaunietė Lina Petrulienė tvirtina nuo jaunystės vengusi akušerių ginekologų, bet užsimezgusi gyvybė nuvedė pas juos. Moteris liko sužavėta profesorės Rūtos Nadišauskienės nuoširdumu ir supratingumu, kad moteriai visų pirma lipti ant ginekologinės kėdės nėra malonu.

"Kai vadovas nuoširdus ir profesionalus, toks ir jo kolektyvas", – LSMU Akušerijos ir ginekologijos klinikos medikus apibūdina L.Petrulienė.

Kaunietė Giedrė Č. pasakoja skaičiuojanti metus pavasariais, nuo vienų Nuoširdžiausio gydytojo rinkimų iki kitų.

"Ir vėl lenkiu galvą prieš žmones, kurie ištiesia neįkainojamos pagalbos ranką ir gelbsti sunkiai sergančiuosius. Kai profesinė išmintis ir žmogiškasis faktorius persipina darnoje, tai yra pats nuostabiausias dalykas, ką iš gydytojo gauna pacientas", – savo laišką pradeda Giedrė.

Dėl nuoširdaus bendravimo, ypatingo dėmesio kiekvienai pacientei, aukšto lygio profesionalumo ji teigia besijaučianti saugiai, tarsi po tvirtu globėjišku paukščio sparnu. Tokį saugumo jausmą moteriai suteikia gydytoja onkoginekologė Sofija Ugianskytė.

"Prisimenu tą pirmą kartą, kai man, išgąsčio apimtai, gydytoja įkvėpė tikėjimo ir pažadėjo manimi rūpintis, kol problemos bus išspręstos. Taip tęsi savo pažadą iki šiol, kaskart dovanodama viltį gyventi ir išgyventi. Tada, kai po chirurginių intervencijų skauda, gelia, maudžia visą kūną, neapleidžia jausmas, kad išsibalansuos dvasinė pusiausvyra, geresnei savijautai užtenka gydytojos nuoširdaus dėmesio ankstų rytą: "Kaip jautiesi? Nekentėk ir drąsiai sakyk, kas negerai. Tikrai rasime išeitį. Nereikia kankintis", – savo išgyvenimais dalijasi ir gydytojos žodžius cituoja Giedrė.

Anot jos, ligoniui padrąsinančių žodžių reikia kaip oro ir vandens, o tai dosniai dalija gydytoja S.Ugianskytė.

"Ji yra apdovanota etaloniniu supratimo ir pajautimo talentu. Atidumas, rūpestis bei pagarbus elgesys padeda man sveikti ir jaustis žmogumi. Praėjo pusantrų metų, ir įsitikinau, kad šiai gydytojai svetimas emocinis kurtumas ir arogancija. Suprantu šios gydytojos pamatinį būties principą – arčiau žmogaus!" – kaunietė tvirtina, kad S.Ugianskytė yra nusipelniusi pačių gražiausių titulų, ne tik nuoširdžiausios gydytojos vardo.

Mato ne tik širdį

Kauno klinikinės ligoninės gydytoja, Vaikų ligų skyriaus vadovė Dalia Steponavičienė, Respublikinės Kauno ligoninės gydytojos otorinolaringologė Aušrė Saladžinskienė ir neurologė Aistė Čikotienė, Krizių centro vadovė Aušra Andriuškevičienė, onkologė Daiva Čepulienė, endokrinologas Vytautas Dargis ir daugybė kitų gydytojų, jų pacientų vertinimu, yra labai nuoširdūs, patys nuoširdžiausi.

"Kauno klinikų gydytoja kardiologė Jūratė Dundulytė yra ypatinga gydytoja. Ji kiekvieną ligonį išklauso itin dėmesingai, išanalizuoja visus nusiskundimus, mato daug daugiau, ne tik širdį", – kaunietė Justė Jonaitienė įsitikinusi, kad širdį veikia kitų organų veiklos sutrikimai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Genuta

Genuta portretas
Lenkiu galvą prieš Kalniečių poliklinikos daktarę kardiologę Meilę Žygienę, už jos jautrumą ir rūpestingumą. Nuostabi gydytoja. Tai pirmoji ir vienintelė kardiologė Kaune, neskaitant Vilniaus, kad pasidomėjo, kodėl neturiu invalidumo dėl širdies reumatinės kilmės ydos įgytos prieš 45 metus. Man tik beliko paaiškinti, kad klinikų kardiologės man pasakydavo, kad tam reikalinga operacija ir invalidumą gaučiau kaip paguodos prizą, nors visi žino, kad ant dirbtinių vožtuvų greičiau susidaro trombai. Buvo kaip buvo. Daug sutikau daktarų įsisavinusių Hipokrato priesaiką, bet pasitaiko ir šaukštas deguto medaus statinėje.

Vida

Vida portretas
aš tai noriu padėkos žodžius tarti "Sana Vitos" gydytojai Alfredai Penčylienei, kuri, kad ir turi daug žmonių išklauso visad paskiria tyrimus kurių nereik prašyti ir šioje poliklynikoje greitai atliekami tyrimai labai malonios seselės ir registratorės. Na vienu žodžiu dirba tikri medikai verti padėkos, pasinaudodama šia proga tariu ačiū ir linkiu patiems gydytojams geros sveikatos

LINA

LINA  portretas
Laba diena,man labai daug kartu teko susidurti su gydytojais,ir is visos sirdies galeciau pasakyti,kad geresniu,nuosirdesniu daktaru kuriais galima pasitiketi tiek fiziskai operacijoms tiek moraliskai yra Respublikines ligonines nervu skyriaus gydytoja AISTE CIKOTIENE,Kauno kliniku neurochirurgas PAULIUS CIKOTASir RKL PSICIATRIJOS KRIZIU CENTRO VADOVE AUSRA ANDRIUSKEVICIENE,tai tokia dakrarai kuriems Dievas daves talenta dirbti dakrarais
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių