Orai Kaune: snigs, savaitgalį prasidės atodrėkis

Ketvirtadienio naktis numatoma nepastoviai debesuota ir šalta. Kaune naktį šals iki 12 laipsnių, dieną bus apie 6 laipsnius.

Ketvirtadienio dieną vėl snigs, vietomis gausiai.

Sausio 7 d. vėjas pamažu rims, daug kur pasnigs. Kaune penktadienio naktį šals iki 6 laipsnių, dieną bus apie 0. Prasidės atodrėkis, kuris tęsis abi savaitgalio dienas. Ir šeštadienį, ir sekmadienį numatoma pliusinė temperatūra.

Sausio 6-ąją krikščioniškoji pasaulio dalis sutinka Trijų karalių šventę.

Pasakojama, kad Betliejuje gimusį kūdikėlį Jėzų aplankė Trys karaliai. Iš tiesų jie nebuvo karaliai, gal tik nuo viduramžių jie taip buvo vadinami todėl, kad atkeliavo iš pasakiškai turtingų Rytų. Iš tiesų Kasparas, Melchioras ir Baltazaras buvo išminčiai, stebėję dangaus kūnų judėjimą.

Netikėtai danguje sužibėjusi ryški žvaigždė sudrumstė šių vyrų ramybę, mat pranašystės skelbė, jog tokio šviesulio pasirodymas sutaps su Atpirkėjo atėjimu į žemę. Taigi išminčiai nutarė aplankyti Kūdikį ir išrinkę jam dovanas – aukso, smilkalų ir miros – leidosi į kelionę. 


Šiame straipsnyje: orai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Algis

Algis portretas
naktis buvo ziauriai salta... brrrr. o kolkas to gausaus sniego nesimato:)). beja, vis dazniau vartojamas zodis "snygis" - kas tai yra?:)

666

666 portretas
neuzkalnu kalneliu POTVYNIS
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių