Pabėgėliai policininkų prašė ekskursijos

Po incidento Rukloje Kauno apskrities pareigūnai buvo susitikę su vietiniais gyventojais, o šiandien apsilankė ir pas pačius pabėgėlius. Nuo karo bėgantys žmonės tikino, kad jaučia tam tikrą priešiškumą, bet labai nori pažinti lietuvių kultūrą.

Susitiko su pabėgėliais

Šiandien policijos pareigūnai apsilankė Rukloje įsikūrusiame Pabėgėlių priėmimo centre ir perdavė tai, ką aptarė su vietos gyventojais. Kaip pasakojo Kauno apskrities policijos viršininkas Darius Žukauskas, gyventojai minėjo, jog Rukloje gyvenantys pabėgėliai ne visada būna susipažinę su čia priimtomis elgesio normomis, taip pat kartais koją pakiša kalbos barjeras.

„Norime, kad jie suprastų – mes nelaikome jų priešais. Mes patys esame patyrę okupaciją, tad žinome, kad jie čia nėra savo noru. Tačiau reikia tarpusavio supratimo, nes ir tarp pačių lietuvių kartais vyksta nesutarimai“, – kalbėjo D.Žukauskas.

Jis sakė, kad vietos gyventojai pastebi besišypsančius pabėgėlius, tačiau nesupranta, ką jie kalba, todėl kartais pagalvoja, kad jie lietuvius apkalba. Šiek tiek nesutarimų kyla ir prekybos centruose, nes tiek atvykėliams būna klausimų, tiek vietos gyventojai nesugeba jiems paaiškinti, todėl rengiamos atmintinės, kurios pagelbės pabėgėliams lengviau apsipirkti.

Policijos pareigūnai su užsieniečiais ne tik aptarė situaciją, bet taip pat ir įteikė dovanų mažiesiems Pabėgėlių priėmimo centro gyventojams, kinologai pademonstravo savo gebėjimus. Vaikams ypač patiko tarnybinis šuo.

Nori gerai sutarti

Pabėgėlių priėmimo centro vadovas Robertas Mikulėnas tikino, kad susitikimai su policija ir vietos gyventojais leidžia užmegzti glaudesnius kontaktus. Lapkričio mėnesį rengiamasi padaryti bendrą vietinių gyventojų ir pabėgėlių šventę.

„Bandome, kad visi būtų laimingi ir mūsų gyventojai jaustųsi saugūs tiek miestelyje, tiek mokykloje. Jau dabar vietiniai nėra taip priešiškai nusiteikę, vaikai ateina kartu pažaisti. Po truputį bendravimas vyksta, gal ne taip sparčiai, bet pabėgėliai tikrai integruojasi į mūsų visuomenę“, – kalbėjo centro vadovas.

Iš Sirijos, Ukrainos į Lietuvą perkelti žmonės tvirtino, kad jie nėra priešai, nori gerai su vietiniais sutarti. Vienas vyresnio amžiaus siras išsakė norą pakeliauti po Lietuvą, tad bus dedamos pastangos atvykėliams parodyti Kauno apylinkes. Dėl kelionių į kitus miestus pabėgėliai turėtų tartis su centro vadovais.

Portalas kauno.diena.lt primena, jog praėjusią savaitę miestelyje du nepažįstami jaunuoliai užpuolė dvi Pabėgėlių priėmimo centro gyventojas – sirę ir irakietę, kurios vežimėlyje vežėsi mažametį vaiką. Iki šiol nenustatyti asmenys užstojo joms kelią, neleido praeiti bei bandant ištrūkti, sugriebė už drabužių bei vienai jų sulaužė akinius. Dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas. Po incidento buvo pakeistas Rukloje įsikūrusios nuovados darbo laikas, sustiprintas patruliavimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mastytojas

mastytojas portretas
paskui uz musu pinigus poilsis prie juros pirtys druskininkuose ir toliau tuo daugiau noru

ar bent kiek patiems veikia protas?

ar bent kiek patiems veikia protas? portretas
Baikit čia tas pasakas rašyti,kad aks užpuolė tas bobas,čia jų išsigalvojimas,kad galėtų dejuoti ir prašytis būti perkeliami į Vokietiją ar Švediją.Juk patys matot,bėga jūsų "vargšeliai" kur didesnės pašalpos.Nė viena valstybė nesugebėjo jų integruoti,net mokėdama didžiausias pašalpas,o mat pabėgėlių centro direktorius suruoš šventę ir integruos.Kas tokius artistus skiria į direktoriaus pareigas.Duokit jiems gatves šluoti,rinkti lapus,tegu atidirba už pašalpas,mažiau kvailysčių prigalvos.

Čiubaka

Čiubaka portretas
vieną minutę šypsosi - kitą gali iš Stingerio jobnint iš savo chišlako
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių