Pamiršusiems susimokėti – nauja patogi galimybė

  • Teksto dydis:

Būna, kad ne iš blogos valios vairuotojas nesusimoka už stovėjimą apmokestintose automobilių stovėjimo zonose. Mokestį renkanti įstaiga visiems sudarė galimybę už gautą pranešimą atsiskaityti bet kuriame parkomate.

Rinkliava – ne bauda

Skuba ne vienam vairuotojui pakiša koją ir palikus automobilį pamirštama susimokėti tose zonose, kur tai padaryti būtina, arba neteisingai sumokama. Mokestį renkanti įstaiga tokius atvejus vertina ne kaip nusižengimą, todėl ir nevadina vėlesnės įmokos bauda, o vartoja padidintos rinkliavos terminą. Vairuotojams sudaromos galimybės sumokėti per 48 val. nuo kitos darbo dienos. Tiesa, tai kainuoja kiek daugiau, bet nerašomi jokie pažeidimo protokolai.

Jei laiku nesumokama rinkliava, kontrolieriai užkiša pranešimą už automobilio valytuvų. Biudžetinės įstaigos „Parkavimas Kaune“ direktorius Justas Limanauskas sakė, kad šiuo metu pradėta taikyti naujovė, kuri padės daug paprasčiau ir greičiau sumokėti už prastovėtą ir neapmokėtą laiką. „Apmokėti už pranešimą galima visuose Kauno parkomatuose, atliekant paprastus veiksmus. Nereikia niekur važiuoti: nei pas mus, nei į banką“, – teigė direktorius.

Keli mygtukų paspaudimai

Radusiam pranešimą sumokėti rinkliavą vairuotojui tereikia nueiti prie parkomato. Ten tereikės atlikti kelis nesudėtingus veiksmus. Pirmiausia reikia aktyvuoti ekraną. Apie tai skelbia ir ryški raudona rodyklė prie tam skirto mygtuko. Tada ekrane pasirenkamas užrašas „Mokėti“, surenkamas automobilio valstybinis numeris ir pasirenkama nuoroda „Mokėti pagal pranešimą“. Paskui ekrane pasirodo prašymas surinkti šešių skaitmenų numerį, kuris nurodytas pranešimo viršuje. Telieka pasirinkti mokėjimo būdą – grynaisiais ar bekontakte mokėjimo kortele. Visa ši aprašyta procedūra trunka apie minutę.

1)


2)


3)


4)

Daugiau programėlių

Už automobilio stovėjimą Kaune populiaru atsiskaityti mobiliuoju telefonu specialiąja programėle „Unipark“.

J.Limanauskas informavo, kad vairuotojų pageidavimu jau nuo šių metų kovo mėnesio bus galimybė už parkavimą apmokėti Vilniuje bei Klaipėdoje veikiančia programėle „m.Parking“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunietis

Kaunietis portretas
Pastatytas parkomatas Kauno Žaliakalnio rajone,Žemaitės gatvėje,tačiau šaligatviais nepasirūpina.Išlipes vaituotojas turi eiti išvirtusiais,nelygiais šaligatviais,kartais ir su mažučiais vaikais,kurie tėvų vedami krenta užkliuve tokiame šaligatvyje.Manau tie kurie pastato parkomatus, gauna pajamas ,privalo ne tik kokybiškai prižiūrėti gatves, bet ir šaligatvius.

Žilvinai

Žilvinai portretas
jei turit įrodymus ne rašykit komentarus, o kreipkitės į žiniasklaidą, tyrimus atliekančius skyrius kaip 15 min., lrt tyrimai, laisvės tv laida r.i.t.a ir jie tikrai ištirs ir paviešins, kad visi žinotų kas tokie mus atstovauja...

Zenonas

Zenonas portretas
Ačiū Žilvinui už išsakytus teisingus žodžius.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių