Panemunėje įsikurs vieša bendradarbiavimo erdvė

  • Teksto dydis:

Panemunės seniūnija, biblioteka, sporto klubas ir įvairios nevyriausybinės organizacijos netrukus įsikurs naujoje bendradarbiavimo erdvėje. Į šiuo metu baigiamas remontuoti buvusios mokyklos patalpas Vaidoto gatvėje atsikels ir organizacijos, kurios iki šiol veikė apleistuose Vaidilos gatvėse stūksančiuose medinukuose.

Vaidoto g. 115 esančiame pastate šiuo metu triūsia darbininkai, kurie vietoje buvusių klasių įrenginėja kabinetus, skirtus bendram darbui. Pirmame naujojo centro aukšte įsikurs Panemunės seniūnija ir biblioteka. Čia pat esančioje sporto salėje galės sportuoti vietos gyventojai ir čia veikiančių sporto klubų lankytojai. Antrame aukšte įsikurs nevyriausybinės organizacijos. Remonto darbus planuojama užbaigti rudens pabaigoje.

Taiko pasiteisinusį modelį

„Atsiliepėme į bendruomenės prašymą turėti tokius namus, kuriose būtų sukurta bendradarbiavimo erdvė. Ne paslaptis, kad dauguma organizacijų per mažai kalbasi tarpusavyje, veikia fragmentuotai. Todėl mūsų siekis, kad organizacijos kurtų naujus produktus ir veiklas kartu. Tai ypač pasiteisinęs modelis vakaruose. Kitaip sakant, siekiame gauti maksimalų socialinį poveikį. Antra svarbi priežastis – organizacijos gaus kokybiškas patalpas, aptarnavimą, o gyventojai – galimybę atvykus į vieną vietą gauti visą pluoštą paslaugų“, –pabrėžė Kauno mero pavaduotoja Rasa Šnapštienė.

Į naujuosius namus rudenį vieni pirmųjų įsikels Kauno diabetikų klubo „Insula“ nariai. Iki šiol jie glaudėsi apleistose ir vėjo perpučiamose patalpose Vaidilos gatvėje.

„Naujose patalpose bus ne tik mažesnė mokesčių našta, bet ir normalios sąlygos. Apmaudu, bet pastaruosius ketverius metus, kuomet 2013 metais trūko vandentiekis, gyvenome be vandens. Klubo narius informavau apie pokyčius, prieštaraujančių jiems nebuvo“, – teigė 40 žmonių vienijančio klubo pirmininkė Liubovė Trakimienė.

Į naująją Panemunės gyventojams skirtą erdvę be klubo „Insula“ persikraustys ir Moterų krizių centras, Kauno klubas „Bičiulės“ bei Afganistano karo veteranų asociacija.

„Kadangi vietos dar yra, kviečiame ir kitas Panemunėje veikiančias organizacijas kreiptis dėl įsikūrimo modernioje bendradarbiavimo erdvėje“, –teigė R. Šnapštienė.

Organizacijos gaus kokybiškas patalpas, aptarnavimą, o gyventojai – galimybę atvykus į vieną vietą gauti visą pluoštą paslaugų.

Per didelė prabanga

Pasak Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus Gintaro Petrausko, miestui priklausantis turtas turi būti valdomas racionaliai ir ūkiškai.

„Turtas, kurio miestui reikia, turi būti tvarkomas ir naudojamas. Tuo tarpu tas turtas, kurio miestui nereikia, turi būti už adekvačią kainą parduodamas viešuose aukcionuose. Ankstesniais laikais miestas turėjo daug apleistų ir nenaudojamų pastatų bei patalpų, už kurių išlaikymą visi mokesčių mokėtojai kas mėnesį mokėdavo didžiulius pinigus. Išlaikyti nenaudojamą ir nereikalingą turtą miestui yra per didelė prabanga“, - pabrėžė G. Petrauskas.

Pasak jo, Panemunėje, Vaidilos gatvėje, esantys sovietmečiu iškilę stovyklos „Trimitas“ statiniai yra iškalbingas pavyzdys. Ten veikusios organizacijos buvo įsikūrusios apgailėtinos būklės patalpose. Šį objektą miestas parduos viešame aukcione didžiausią kainą pasiūliusiam pirkėjui. Gautos lėšos bus skirtos miesto darželių, mokyklų, parkų ir gatvių tvarkymui. Naujojoje bendradarbiavimo erdvėje Vaidoto gatvėje minėtos organizacijos veiks nepalyginamai geresnėmis sąlygomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Judita

Judita portretas
Tai kas dabar vyksta Panemunės šile yra žiauru. Ar miesto architektas palaimino šia mero savivalę?

varguoliai

varguoliai portretas
ar kam rūpi jūsų susibūrimo vietos ir koncertai?Kuo daugiau į šilą prilindusių "sloikų, tuo pinesnės kišenės.Panemunėj greitai nebeliks medinukų.Vieni "netyčia" sudega, kiti "netyčia" nugriūva.

panemune

panemune portretas
pagaliau neliks griūvesių ir šiukšlyno
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių