Panemunės šile kelininkai specialiai nevalo dalies pėsčiųjų takų

  • Teksto dydis:

Paprastai iškritus sniegui į kelininkų pusę skrieja kritika ir pikti žodžiai dėl laiku nenuvalytų kelių ir pėsčiųjų takų. Tačiau šį kartą miesto gatves prižiūrinti bendrovė „Kauno švara“ sulaukė priešingo prašymo – specialiai nevalyti kai kurių takų tam, kad būtų smagiau slidinėti.

Kauniečiai iš sandėliukų traukia slides ir skuba pasimėgauti žiemos malonumais. Tam, kad nereikėtų sukiotis miškuose tarp medžių, kauniečiai paprašė nevalyti sniego nuo tam tikrų pro parkus vingiuojančių takų.

„Kauno švara“ atsižvelgė į slidžių entuziastų prašymus ir Panemunės šile paliko dalį nevalytų takų. Tam, kad būtų patogu tiek pėstiesiems, tiek slidininkams, bendrovės atstovai sudarė žemėlapį, tad visi gali matyti, kurie Panemunės šilo takai kruopščiai nuvalyti ir pabarstyti, o kuriuos ir toliau dengia sniegas.

Atsižvelgdami į jų prašymus, kauniečių mylimoje ir lankytinoje miesto vietoje mes slidininkams suformavome slidinėjimo trasą.

„Nors gausus snygis apsunkina tiek vairavimo, tiek vaikščiojimo sąlygas, jis gerokai pradžiugina slidinėjimo entuziastus. Vakar prasidėjus snygiui mes ir Kauno savivaldybė sulaukėme gausybės žiemos sporto entuziastų prašymų palikti bent dalį nenuvalytų Panemunės šilo takų. Atsižvelgdami į jų prašymus, kauniečių mylimoje ir lankytinoje miesto vietoje mes slidininkams suformavome slidinėjimo trasą“, – žinia apie nevalytus Panemunės šilo takus dalijosi „Kauno švara“.

Taip pat kelininkai pridėjo ir žemėlapį, kuriame matyti, kad dauguma takų yra nuvalyti, tačiau mėlynai pažymėta ir nevalyta, slidininkams tinkama trasa, kuri sudaro tarsi ratą. Taip slidžių mėgėjams bus patogu slidėmis čiuožti po didelę teritoriją ir nereikės sukti galvos, kad pasibaigus trasai, reikės apsisukti. Patogioje žiedinėje trasoje tikrai bus daug malonių žiemos įspūdžių.

„Kauno švaros“ nuotr.

„Būkite atidūs ir mėgaukimės žiemos teikiamais malonumais drauge“, – palinkėjo „Kauno švara“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vakar buvau

Vakar buvau  portretas
Panemunės šile, labai ten faina (visais metų laikais).

Juozas

Juozas portretas
Atgavus nepriklausomybę Kauno m. Taryba grąžino šilui dr.J. Basanavičiaus vardą. Kodėl šilas taip nevadinamas. Gal KD to paklaus miesto savivaldybę.

Kauno švara

Kauno švara portretas
Svarbu, kad Lazausko kiemas ir parkelis išblizgintas
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių