Parkuojant automobilį – tolerancijos minutės susimokėti

Kauno miesto taryba nubalsavo, kad mokamose automobilių stovėjimo vietose pastačius automobilį vairuotojai už parkavimą galės susimokėti per 5 minutes ir nebus baudžiami iš karto. Tradiciškai už automobilių stovėjimą nereikės mokėti šventiniu laikotarpiu – nuo Kūčių iki Trijų Karalių.

Kauno miesto taryba nubalsavo, kad mokamose automobilių stovėjimo vietose pastačius automobilį vairuotojai už parkavimą galės susimokėti per 5 minutes ir nebus baudžiami iš karto. Tradiciškai už automobilių stovėjimą nereikės mokėti šventiniu laikotarpiu – nuo Kūčių iki Trijų Karalių.

Liberalų sąjūdžio frakcija siūlė 10 minučių tolerancijos laiką, per kurį vairuotojai galėtų be įtampos susirasti mokėjimo automatą ir susimokėti už automobilio stovėjimą, tačiau nemažai politikų kritiškai įvertino tokį pasiūlymą.

„Rinkliavos įstatyme nėra tolerancijos – yra rinkliava, ir tu ją sumoki arba ne“, – pareiškė konservatorius Vygantas Gudėnas.

„Adventas ar ne adventas, ateis ir Velykos, ir gegužės 1-oji, bet tvarka mieste turi būti. Negriaukime tvarkos, kurią per kelis metus sukūrėme“, – ragino socialdemokratas Valys Venslovas.

Partijos „Jaunoji Lietuva“ narys Statys Buškevičius sureagavo į tai pasiūlydamas kompromisą – taikyti ne 10, o 5 minučių tolerancijos laiką.

„Panaikinkime kauniečiams ir miesto svečiams tą įtampą, kad galėtų susimokėti už stovėjimą, nes dabar, kol vairuotojai suranda mokėjimo automatą, jau būna užklijuotas baudos lapelis. Koks miesto įvaizdis? Kaip mes atrodome?“ – į kolegas tarybos narius kreipėsi liberalas Rimantas Mikaitis.

Tolerancijos laiką palaikė ir frakcijos „Dirbam Kaunui“ seniūnas Gintautas Labanauskas, priminęs, kad niekur Europoje taip neskubama bausti automobilį pastačiusius vairuotojus, kaip Kaune. „Neturi būti gėda Kaunui“, – sakė tarybos narys.

Galiausiai politikai vis tik pritarė 5 minučių tolerancijos laikui. Politikai taip pat priėmė jau tradicija tapusį sprendimo projektą nerinkti rinkliavos už automobilių stovėjimą šventiniu laikotrapiu. Miesto centre kaunieičiai ir miesto svečiai galės nemokėti nuo šių metų gruodžio 24-osios iki kitų metų sausio į-osios. Rinkliava bus vėl renkama sausio 6 d.

Politikai taip pat pritarė konservatoriaus Marijaus Pancerio teiktam siūlymui suteikti 50 proc. lengvatą įsigyjant metinius parkavimo bilietus verslo įmonėms, Kauno mieste įsteigusioms ne mažiau kaip 200 nuolatinių darbo vietų.

Jie šiuo metu kainuoja 2100 litų, o suteikus nuolaidą - 1050 litų.

Vienas juridinis asmuo tokių leidimų su nuolaida galėtų įsigyti ne daugiau kaip 100 ir jie galiotų ne ilgiau kaip trejus metus nuo to momento, kai įmonė įsteigia 200 darbo vietų. Lengvata galės pasinaudoti ir tos įmonės, kurios jau senai priėmusios 200 darbuotojų. Pagal šį pasiūlymą būtų atsižvelgiama į tai, ar įmonė pasiekė 20 proc. naujų darbo vietų augimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

meliska

meliska portretas
o as smeliuoju ir man giliai nu suprantat

Richa

Richa portretas
+O kodel neaprupinus budetojus nutrinanciais data ir laika talonaIS?

R

R portretas
Kokia miesto gyventojams nauda iš apmokamo stovėjimo? Iš tų rinkliavų išsilaiko ta įmonė. Tai panašu į visų toleruojamą neteisybę.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių