Tarptautinėje parodoje – ir laimę nešančios japonų katės

  • Teksto dydis:

„Mi-ke“ – trispalvė Japonų bobteilų veislės katė (baltos, raudonos ir juodos spalvos mišinys) – yra laikoma sėkmės simboliu. Vieną „Mi-ke“, ir netgi mėlynomis akimis, į parodą, kuri vyks spalio 7–8 dienomis Kaune, „Girstučio“ kultūros namuose, atveš Švedijos felinologai.

Japonų bobteilų atvaizdų galima pamatyti ne tik viduramžių meno kūriniuose – būtent šios katės davė pradžią tarptautiniam logotipui „Hello Kitty“.

Japonų bobteilų tėvynė, žinoma, yra Japonija. Legenda pasakoja, kad 1600-aisiais Japonijoje karaliaus įsakymu buvo paleistos visos katės, kad apgintų šilkverpius nuo graužikų. Katės su joms patikėta užduotimi susitvarkė puikiai, galbūt tai viena iš priežasčių, kodėl jos tapo tokios gerbiamos japonų kultūroje.

Japonijoje ši veislė žinoma jau labai seniai, tačiau už jos ribų apie ją nebuvo žinių iki pat 1960 m. Tais metais japonų bobteilų kačių buvo atgabenta į Ameriką, čia joms buvo įmaišytas ilgaplaukių kačių genas. Europoje ši veislė iki šiol labai reta, šios įsigyti šių kačių labai sunku, nes jos parduodamos tik su rekomendacija.

Parodoje bus ir kitų beuodegių kačių veislių – ne tik Japonų bobteilai, tačiau, be abejo, dauguma parodos dalyvių bus ilgauodegės.

Ilgiausiomis uodegomis puošiasi Meino meškėnai, pelnantys apdovanojimus ir pagyrimus ne tik už ilgiausias uodegas, bet ir už įspūdingą dydį. Meino meškėnai – didžiausios naminės katės pasaulyje. Šios veislės kačių parodoje bus, kaip visada, gausu. Nors vis daugiau retų, mūsų šalyje nematytų veislių kačių atsiveža felinologai, tačiau populiariausia kačių veisle Lietuvoje jau du dešimtmečius išlieka Britanijos trumpaplaukiai. Šių įspūdingų didžiaakių „meškinų“ ir šioje parodoje Kauno „Girstutyje“ bus pristatyta gausiausiai – net keturiasdešimt.

Retai kada kitose parodose galima išvysti kadaise populiaria Lietuvoje buvusią kačių veislę – Siamo katę. Bet šioje parodoje Siamo ir Rytų (orientalų) veislių katėmis tikrai pasigrožėsite – jų parodoje bus kaip niekada gausu, net penkiolika.

Beuodegės, ilgaplaukės, dėmėtos ir auksinės, garbanotos ir beplaukės, žaliaakės ir riestaausės, tituluotos ir naminės – visų beveik dviejų šimtų tarptautinės parodos dalyvių nė neišvardinsi, todėl nepraleiskite retos progos aplankyti Lietuvos felinologų draugijos „Bubastė“ parodą ir galbūt sutikti savo sėkmę. Kiekviena katė, apsigyvenusi namuose, prišaukia laimę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Japonų katės miaukia japoniškai... ir atneš jos fukušiminę 'laimę'.

Murka

Murka portretas
Laimė neša kiekvienas priglaustas gyvūnas - katė ar šuo. Jis atsidėkoja gerajai širdžiai už meilę, rūpestį, jaukią pastogę, maistą. Jo ištikimybė ir prieraišumas yra geriausia dovana jį priglaudusiems namams, Todėl nelikime abejingi, paimkime iš kiemo išmestą katinėlį ar šunelį. O ir pilnos prieglaudos, kurios yra tikra gyvūnų skurdo ir kančios karalystė, laukia nesulaukia gelbėtojų.

kaunietė

kaunietė  portretas
o kiek japoniška katė kainuotų ? Norėtųsi ją turėti ,jei jau sėkmės simbolis ,tai gal ir man nors kartą gyvenime pasisektų .Rekomenduokite kur gauti .
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių