Pasigrožėkite: Sporto gatvę išraizgė šviesų juostos

  • Teksto dydis:

Neseniai atnaujintas Ąžuolynas bei Dariaus ir Girėno stadionas jau vilioja kauniečius. Dabar į šiuos objektus bus galima patekti ir rekonstruota Sporto gatve, kurioje vakarais nušvinta LED šviesų juostos.

„Sporto gatvės aikštė nušvito LED šviesų juostomis. Specialiai šiai erdvei gamintos unikalių formų plytelės vizualiai kuria ąžuolo lapo struktūrą atkartojantį vaizdą. Šis motyvas simbolizuoja tautos vienybę ir stiprybę. Taip pat tai rodo ryšį su greta esančiu Ąžuolyno parku“, – LED juostų motyvus aiškino Kauno miesto savivaldybės atstovai.

Tiesa, kol kas Sporto gatvė dar nėra pilnai įrengta, dar liko padaryti paskutinius darbus. Tačiau bendras vaizdas jau matomas.

Kauno m. savivaldybės nuotr.

Primename, kad dėl Sporto gatvės rekonstrukcijos, buvo nugriautas legendinės „Kregždutės“ kavinės pastatas, o pati kavinukė turėjo persikelti į kitas patalpas. Buvo skelbta, jog toks sprendimas priimtas vadovaujantis tuo, kad erdvėje neturi likti sovietinių elementų.

Atnaujinus Sporto gatvę, pasikeitė urbanistinė šios vietos koncepcija. Plytelės sukuria tarsi saleles, į kurias įkomponuoti žalieji plotai. Taip pat pakeistas ir apšvietimas. Dabar sutvarkyta gatve galima patogiai pasiekti Ąžuolyną, rekonstruotą Dariaus ir Girėno stadioną ar nuo parko leistis žemyn Parodos kalnu.


Šiame straipsnyje: Sporto gatvėšviesosLED

NAUJAUSI KOMENTARAI

Genovaitė

Genovaitė  portretas
Meras visaip bando išsipirkti, bet kultūrą supranta tik kaip sportą. Vietoj galvos futbolo kamuolys ir keli šviesos brūkšniai tamsoj

Dovilė

Dovilė  portretas
Muotrauka iš viršaus gal ir paaiškina, ka tos šviesos reiškia, bet kai eini betono aikšte (su neaiškiais paliktais žemiu tarpais-gal jau pagaliau baigės betonas), tai vaizdas kaip per vėlines kapuose

:)

:) portretas
Karalius mušeika verkia savo lūšnoj.
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių