Pasiūlymas reklamoje „padaryti save“ sukėlė audrą: ar neperžengtos ribos?

  • Teksto dydis:

Valentino dieną prekybos miestelis „Urmas“ čia užsukti kvietė šūkiu „Nuo draugo iki meilužio – vienas užtrauktukas. Padaryk tai šiandien.“

Prekybos miestelio feisbuko paskyroje dar ir šiandien galima rasti vakar prie plakato, kuriame vyras atsisega mėlynų kelnių užtrauktuką, paliktą prierašą „Su švente – padaryk save „Urme“.

Virtualioje erdvėje šis plakatas su dviprasmišku kvietimu įplieskė diskusijų audrą. Vien žurnalisto ir visuomenės veikėjo Andriaus Tapino pastebėjimas šia tema per daugiau nei 20 val. sulaukė 1,3 tūkst. patiktukų.

„Jei turite noro šiandien padaryti save, tai geriausia vieta yra prekybos miestelis „Urmas“. Ir nepamiršk, ką daryti, jei esi sau tik draugas. Nežinau, kaip į tai reaguos apsauginiai, bet kad į marketingo skyrių urmu užvežė „žolės“, tai aišku“, – vakar, Valentino dieną, rašė A. Tapinas. 

Internautė Kristina išvis nesuprato reklamos prasmės. „Padaryti save? Padaryti tai? Permiegoti su draugu? Urme? Šiandien?“, – klausimais po prekybos miestelio feisbuke paliktu įrašu užvertė kaunietė. 

„Facebook“ nuotr.

„Kažkaip spėju, kad tuos sulaikytus 800 kg hašišo čia sandėliuoti paliko“, – apie trečiadienį nuskambėjusį įvykį, kai buvo sulaikytas rekordinis Lietuvos istorijoje narkotikų kiekis, kalbėjo Tomas.

Penktadienį portalui susisiekus su prekybos miestelio atstovu Jonu Plenta, šis laiko atsakyti į klausimus ir paaiškinti reklamos prasmės neturėjo. 

Valentino dieną dėmesį savo reklama atkreipė ne tik šis prekybos miestelis, bet ir degalinių tinklas „Emsi“. „Susitiko žirnis pupą, bet kelnaičių jai nelupo. Žirnis pupą pabučiavo, jiems akyse sužaibavo ir jie nutarė kartu, obuolių ragaut draustų. Šiandien „Emsi“ degalinėse, meilės dienos proga, vaišiname obuoliais“, – vakar tokių trumpųjų žinučių sulaukė ne vienas lietuvis.

Portalui susisiekus su degalinių tinklo atstovais, šie klausimus prašė atsiųsti raštu. „Jeigu pasirodys mums aktualu, atsakysime“, – teigė telefonu atsiliepusi moteris. Greičiausiai žurnalistų užduoti klausimai tinklo vadovams nepasirodė aktualūs, nes atsakymai taip ir nebuvo atsiųsti. Praėjusiais metais „Emsi“ degalinių tinklo vadovui dėl moteris žeminančios žinutės buvo skirtas Lygių galimybių kontrolierės įspėjimas. Tuomet dalis tautiečių prieš Jonines sulaukė štai tokių trumpųjų žinučių „Susitiko Jonas pupą ir žemyn sijoną lupa. Jonai, Jonai, ką darai? Nesijaudink, bus gerai. Kol žemyn sijoną lupo į „Emsi“ visi užsuko. Su Joninėmis.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

logiška

logiška portretas
nuo seno žinoma tiesa: KAM KO LABIAUSIAI TRŪKSTA - TAS APIE TAI GIEDA. Tai ar urmo vadai "nedadaryti", ar jų samdomi reklamistai?

cc

cc portretas
nu bet kitas ir nesupranta , kaip galima pačiam save ... paaiškinkit

koks lygis

koks lygis portretas
tokia ir reklama. Vien dėl to į Urmą neisim.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių