Kviečia į pavasarinį žaliaakių karalienių pasirodymą

  • Teksto dydis:

Šį savaitgalį Kaune Vytauto Didžiojo universiteto Žemės ūkio akademijos miestelyje – bene didžiausia kačių paroda.

Savo grožį ir atitikimą standartui demonstruos per 200 įvairiausių veislių kačių.

Šįkart bus unikali proga pamatyti šventąsias Birmos kates, kurių parodoje – suaugusių ir mažylių kačiukų – bus kaip niekad daug.

Žaliaakių rusų melsvųjų, kadaise buvusių labai populiarių Lietuvoje, o dabar retai matomų mūsų šalies parodose, bus net 8.

Varžysis neįprastai daug žaliaakių orientalų. Taip pat bus visa grupė žaliaakių taškuotų mistiškųjų Egipto Mau. Netruks ir  sidabrinių Britanijos trumpaplaukių!

Organizatoriai ramina, kad šioje parodoje varžysis tik katės žaliomis akimis. Bus ir mėlynakių, žydraakių siamų, birmų, ragdolų, Nevos maskaradinių. Bus galima susipažinti ir su skirtingų akių spalvų katėmis.

Taip pat šioje spalvingoje pavasario parodoje galėsite žavėtis aukštų titulų suaugusiųjų kategorijoje pasiekusiomis ryškiomis didelėmis oranžinėmis akimis žvelgiančiomis mėlynos kailio spalvos Britanijos trumpaplaukėmis bei kačiukais, dar tik pradedančiais karjerą.

Registruodamiesi į parodą dėl populiariausiųjų varžėsi Britanijos trumpaplaukiai ir Meino meškėnai. Tačiau šįkart kova baigėsi lygiosiomis ir abiejų veislių kačių šioje parodoje bus po 33.

Iš retųjų parodoje pasirodysiančių egzempliorių – Devonšyro reksai, Peterburgo sfinksai, unikalieji silkirk reksai, Amerikos riestaausės, Nevos maskaradinės katės.

Parodoje, kaip visad, stebins įprasti ir netikėti konkursai: nacionalinio nugalėtojo „National Winner“ ir TOP CAT apdovanojimai, gražiausios šukuosenos konkursas, geriausio suaugusio katino ir katės varžytuvės, geriausios kačių šeimos - katinas, katė ir kačiukai - rinkimai.

Parodos kulminacija – „Best in show“ – gražiausios iš gražiausiųjų katės rinkimai.

Atrodytų keista, bet tuo pat metu greta kačių varžysis ir šunys. Ir visai nenuostabu, nes jau seniai paneigtas posakio „kaip šuo su kate“ neigiamas atspalvis. Turbūt visuose namuose, jei jau laikoma ir šunelių, ir katukų, jie dalijasi vienu guoliu. Gretimame paviljone abi dienas šurmuliuos šunų parodos

Šunims skirtame paviljone lankytojai galės pamatyti daugiau nei 100 skirtingų veislių šunų, kuriuos vertins tarptautiniai teisėjai ne tik iš Lietuvos, bet ir iš Norvegijos, Vokietijos bei Švedijos.

Parodoje dalyvaus apie 500 dalyvių, tad lankytojai nesunkai pamatys, kuri šuns veislė šiuo metu yra populiariausia, o kuri – rečiausia.

Parodoje dalyvaus ir garsiausias Lietuvos šuo, gražiausių pasaulio šunų varžybų finalininkas Tauro Misoko garbanotasis bišonas. Šio šuns nepaprasto grožio dėka prieš dvi savaites Birmingeme vykusioje prestižinėje pasaulio šunų parodoje „Crufts“ iškilmingoje finalo eisenoje pirmą kartą suplevėsavo Lietuvos vėliava. Būti šio konkurso TOP‘e tolygu laimėti olimpinėse žaidynėse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
"Katės - šėtono įsikūnijimas!".

...

... portretas
Ar yra nuomoniu ka galetu reiksti toks kaciu zvilgsnio atidumas ?

Nėr gražesnių už lietuviškus rainius

Nėr gražesnių už lietuviškus rainius portretas
Tie vadinami grynaveisliai yra mišrūnų pabloginta atmaina, įv. ligos
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių