Penk­ta­sis „Ąžuo­ly­no bė­gi­mas“ – jau ki­tą savaitgalį

  • Teksto dydis:

Du kar­tus per me­tus vyks­tan­tis „Ąžuo­ly­no bė­gi­mas“ į le­gen­di­nį S.Da­riaus ir S.Gi­rė­no sta­dio­ną bei Ąžuo­ly­no par­ką ba­lan­džio 23 d. bė­gi­kus su­kvies jau penk­tą kar­tą. Ke­le­tą me­tų au­gęs ren­gi­nys sėk­min­gai iš­lai­kė sa­vo for­ma­tą ir spor­tuo­ti kvie­čia ne tik pa­vie­nius bė­gi­kus, bet ir vi­sas šei­mas.

Bėg­ti su šei­ma – sma­giau

„Di­de­lę įta­ką vai­kų po­mė­giui spor­tuo­ti tu­ri ir tė­vų pavyzdys. Jei tė­vai pa­tys lin­kę spor­tuo­ti, va­ži­nė­ti dvi­ra­čiu ir kvie­čia­si kar­tu vai­ką, jis bus la­biau lin­kęs ak­ty­viai leis­ti lais­va­lai­kį nei pa­lik­tas be prie­žiū­ros. Vis dėl­to bū­da­mas vie­nas jis tu­ri pa­ts gal­vo­ti, ką veik­ti“, – pa­sa­ko­jo spor­to psi­cho­lo­gė Li­na Vai­se­tai­tė.

„Ąžuo­ly­no bė­gi­me“ tė­vai vai­kams pa­vyz­dį ro­dy­ti ga­li pa­tys da­ly­vau­da­mi il­ges­nė­se mo­ka­mo­se – „15 km BRUM BRUM“, „10 km Ac­ti­vus“ ar „5 km hum­mel“ – dis­tan­ci­jo­se. Ar kar­tu su vai­kais bėg­da­mi ne­mo­ka­mo­je 400 m rung­ty­je sta­dio­ne.

Sa­vo jė­gas dar­že­li­nu­kai ir pra­di­nių kla­sių moks­lei­viai iš­ban­dy­ti tra­di­ciš­kai ga­lės ne­mo­ka­mo­se 100 m, o vy­res­ni moks­lei­viai – 400 m dis­tan­ci­jo­se.

„Vi­sus šių dis­tan­ci­jų da­ly­vius ap­do­va­no­si­me ren­gi­nio me­da­liais. Jie šie­met bus iš­skir­ti­niai ir ne­svar­bu, ar tai bus pir­ma­sis, de­šim­ta­sis ar šim­ta­sis gau­tas medalis, jis bus iš­skir­ti­nis. Da­ly­vių lau­kia ir rė­mė­jų pa­ruoš­tas do­va­nų krep­še­lis“, – pa­sa­ko­jo ren­gi­nį or­ga­ni­zuo­jan­čio S. Da­riaus ir S. Gi­rė­no spor­to cent­ro vadovas Gied­rius Biels­kus.

Tik rei­kia da­ly­vau­ti ne dėl per­ga­lės, o dėl pa­ties ma­lo­nu­mo, sta­dio­no ir šven­tiš­kos ren­gi­nio au­ros.

Vai­kus bė­gi­muo­se links­mins ir „Links­mo­jo lagamino“ šven­čių stu­di­jos įvai­rūs per­so­na­žai, atkelia­vę iš Wal­to Dis­ney ir ki­tų pa­sa­kų ka­ra­lys­čių.

Glo­bė­jo pa­ta­ri­mai

Ren­gi­nio glo­bė­ju tre­čią kar­tą tam­pa olim­pie­tis, ką tik pa­sau­lio čem­pio­na­to nor­ma­ty­vą įvyk­dęs ir tre­čią ge­riau­sią ma­ra­to­no re­zul­ta­tą Lie­tu­vos is­to­ri­jo­je pade­monst­ra­vęs Re­mi­gi­jus Kan­čys. Spor­ti­nin­kas tiki kad no­rint iš­ju­din­ti vai­kus dau­giau spor­tuo­ti, rei­kia pa­tiems su jais ir dalyvauti.

„Svar­biau­sia – ro­dy­ti tin­ka­mą pa­vyz­dį, o ne tik no­rė­ti iš jų ak­ty­vu­mo, jei pa­tys to­kie ne­sa­me. No­rint įveik­ti 400 m šei­mų bė­gi­mo rung­ty­je, tik­rai ne­rei­kia jo­kio pa­si­ruo­ši­mo. Tie­siog už­ten­ka sport­ba­čių ir ga­li­ma bėg­ti vi­sai šei­mai. Tik rei­kia da­ly­vau­ti ne dėl per­ga­lės, o dėl pa­ties ma­lo­nu­mo, sta­dio­no ir šven­tiš­kos renginio au­ros. Ir nie­ko to­kio, jei at­bėg­si­te pa­sku­ti­niai. Ne tai svar­biau­sia“, – tikino R. Kan­čys.

Pa­sak pa­šne­ko­vo, nors trum­poms dis­tan­ci­joms spe­cia­liai ruoš­tis ne­rei­kia, bet no­rint iš­veng­ti trau­mų ar ne­ma­lo­nių po­jū­čių ne­ver­ta iš­si­kel­ti per aukš­tų tiks­lų. Vis dėl­to tre­ni­ruo­tės ir pa­si­ruo­ši­mas nie­ka­da ne­pa­ken­kia.

Pa­si­ruoš­ti ga­li­ma „Ju­dėk svei­kai“ tre­ni­ruo­tė­se

Li­kus sa­vai­tei iki ren­gi­nio abe­jo­jan­tie­siems, ar jie ga­li įveik­ti sa­vo pa­si­rink­tą trasą, or­ga­ni­za­to­riai pa­ta­ria ap­si­lan­ky­ti ne­mo­ka­mo­se tre­ni­ruo­tė­se „Ju­dėk sveikai“ ir pa­si­tar­ti su tre­ne­riais. Čia taip pat ga­li­ma pra­dė­ti ati­džiau ruoš­tis ir artė­jan­čiam ru­dens bė­gi­mui.

„Šiuo me­tu per sa­vai­tę ren­gia­me še­šias ne­mo­ka­mas tre­ni­ruo­tes. Tarp jų – dvi bė­gi­mo. Vyks­ta funk­ci­nės, vai­kų, pil­vo pre­so ir nu­ga­ros stip­ri­ni­mo bei pi­la­te­so tre­ni­ruo­tės. Vi­sos jos ga­li pa­dė­ti pa­siek­ti ge­res­nių re­zul­ta­tų bė­gi­mo tra­so­je. Daly­viai drą­siai ga­li kon­sul­tuo­tis su tre­ne­riais“, – ti­ki­no G. Biels­kus.

2016 m. su­reng­tos net 386 ne­mo­ka­mos tre­ni­ruo­tės. Šie­met ti­ki­ma­si pa­lai­ky­ti šį skai­čių ir ar­tė­jant va­sa­rai dar pra­plės­ti siū­lo­mų tre­ni­ruo­čių pa­si­rin­ki­mą.

Dau­giau informacijos apie „Ąžuo­ly­no bė­gi­mą“ rasite čia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
O Vesaite begs?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių