Pirkti kuprinę ar susimokėti už elektrą?

Specialistų teigimu, vaiką parengti mokyklai kainuoja nuo 100 iki 600 litų. Jeigu reikia pirkti uniformą, pridėkite dar kelis šimtus. Jums pasisekė, jeigu šią naštą dalijatės dviese ir abu turite gerai apmokamą darbą. O jeigu esate vieniša mama su penkiais vaikais?

Specialistų teigimu, vaiką parengti mokyklai kainuoja nuo 100 iki 600 litų. Jeigu reikia pirkti uniformą, pridėkite dar kelis šimtus. Jums pasisekė, jeigu šią naštą dalijatės dviese ir abu turite gerai apmokamą darbą. O jeigu esate vieniša mama su penkiais vaikais?

Sunkiausia žiūrėti į akis

"Viena mūsų globojamų šeimų jau metus gyvena be elektros, nes susidarė nemaža skola. Tai labai šauni ir tvarkinga šeima – paprasčiausiai penkis vaikus viena auginanti mama neuždirba tiek, kad užtektų viskam. Prioritetą ji teikia vaikų poreikiams, kurie ypač išauga prieš mokslo metus", – pasakojo Ritos Garbaravičienės vaikų labdaros ir paramos fondo vadovas Dovydas Valiuška.

Skaudžiomis netektimis ir nepritekliumi paženklintų gyvenimo istorijų galėtų papasakoti ne vienas saulėtą šeštadienio rytą atskubėjęs prie Kauno marių į R.Garbaravičienės vaikų labdaros ir paramos fondo surengtą šventę.

"Didžiosios dalies mano klasės vaikučių tėvų gyvenimas nėra lengvas. O juk vaikams norisi ir gražesnio, ir ryškesnio daikto. Bet kuo jis gražesnis, kuo geresnės kokybės, tuo brangesnis. Pati esu mama. Viena užauginau sūnų ir puikiai žinau, kaip kartais yra sunku atidaryti beveik tuščią piniginę", – pasakojo 18 metų pradinių klasių mokytoja dirbanti Jolita Sakalauskienė, į šventę pakvietusi savo mokinius.

Mokytoja yra paskaičiavusi, kad būtiniausioms priemonėms užtektų gal ir 100 litų. Be to, reikia dar ir batus pirkti, uniformą, sportinę aprangą, nemažai kainuojančias pratybas.

"Apie kitus mokslo metus pradedi galvoti dar pavasarį. Supirkti viską reikia po truputėlį, nepasilikti šio rūpesčio paskutinėms dienoms, – pasakojo keturis vaikus viena auginanti Jurgita. – Vis dėlto šiais metais bus sunkiau. Mokykla nusprendė keisti uniformas ir dabar kiekvieną turėsiu aprengti iš naujo. Vien švarkas, girdėjau, kainuoja 250 litų."

Vis dėlto Jurgita nenusimena. Mažajai savo antrokei sakė nupirkusi mėlyną suknelę, o vyresniesiems švarkelius, tikina, pirksianti vėliau. Vieno galvos skausmo ir visai neliko – kuprines ir priemones mokyklai Jurgitos vaikai gavo dovanų iš Arvydo Garbaravičiaus.

Dovanojo 100 kuprinių

Kauno politikas šventėje buvo išties populiarus. Tik pradėjęs traukti kuprines iš mašinos buvo apsuptas mažųjų, kurie nieko nelaukdami pradėjo derybas dėl jiems labiausiai patikusios kurpinės.

"Be galo malonu matyti, kaip vaikai džiaugiasi, žaidžia ir dūksta gryname ore, atsipalaiduoja. Džiaugiuosi galėdamas prisidėti ir nuoširdžiai linkiu, kad į mokyklą vaikai eitų nejusdami įtampos, streso, kad ten pritaptų ir atrastų savo vietą, gerai mokytųsi ir eitų į priekį", – sakė A.Garbaravičius šeimos įkurto fondo prižiūrimiems vaikams išdalijęs šimtą kuprinių su būtiniausiomis priemonėmis.

Dideli mažųjų rūpesčiai, regis, išgaravo šį paskutinį saulėtą šeštadienį prieš mokslo metų pradžią. Džiaugsmingas krykštavimas, besileidžiant nuo pripučiamo batuto. Susikaupę veidai, stengiantis saugiai įveikti žaismingą "kelią" į mokyklą paspirtuku. Įspūdingas lenktyninis motociklas ir pasivažinėjimas keturračiu. O kur dar krepšys saldainių, tortas ir policijos automobilis, kuriame galima įjungti sireną!

Fondo tikslas – žmogus žmogui

"Indrei ieškome kompiuterio. Ji puikiai besimokanti jauna mergina. Nors ir sudėtingas jaunos merginos gyvenimas, bet pažymiai buvo tik patys geriausi. Mergaitė aktyvi, lanko įvairius būrelius ir noriai siekia pažinti gyvenimą. Galintieji padėti susisiekite su mumis", – tai tik vienas skelbimų R.Garbaravičienės vaikų labdaros ir paramos fondo "Facebook'o" puslapyje. Jau po kelių minučių atsiranda žinutė, kad yra nenaudojamas kompiuteris, kuris tik dulka namuose. Jis iškeliauja pas Indrę.

Tokių istorijų fondo socialiniame puslapyje begalė. Nuo rūbelių kūdikiams, šaldytuvo ar malkų vargstančiai šeimai iki naujo stogo našlaičiams.

"Paramą siekiame teikti tiesiogiai. Daug padeda paprasti žmonės, kurie dalijasi tuo, ką turi, ar tiesiog nuperka reikiamą daiktą. Kitais atvejais ieškome įmonių ir  organizacijų, kurios gelbsti savo produkcija ar paslaugomis. Stengiamės vengti paramos pinigais. Toks modelis puikiai pasiteisina", – pasakojo fondo vadovas D.Valiuška.

Tokiu pačiu principu R.Garbaraviečienės vaikų labdaros ir paramos fondas organizavo mokslo metų pradžios šventę nepasiturinčioms šeimoms. Pradinukams kuprines pirko A.Garbaravičius, komanda "MS Motokros RT" vėžino vaikus keturračiais ir leido pasėdėti ant tikro lenktyninio motociklo, kepykla "Bijola" vaišino saldumynais, "Krasta Auto Kaunas" dovanojo mašinų modeliukus, o Lietuvos kelių policija padėjo įrengti saugaus eismo trasą.

Jeigu norite ir galite padėti mažiau turintiesiems, galite prisijungti prie socialinės akcijos, kuri vyks rugsėjo 1 d. prie Kauno pilies per šventę "Sveikas, Rugsėji!": skurstantiems vaikams skirdami mokyklinių priemonių, kurias galėsite atnešti į R.Garbaravičienės vaikų labdaros ir paramos fondo palapinę.


Šiame straipsnyje: undefined

NAUJAUSI KOMENTARAI

inter rao lietuva

inter rao lietuva portretas
is kur bliad tokie klausimai kilti gali ? turit moket garbarui uz elektra ...

RG fondui

RG fondui portretas
Šaunuoliai!!!Ne žodžiais, o realiai matomais darbais veikiantis fondas! Sėkmės Jums!

be zodziu

be zodziu portretas
Geriau pasakytu meras, kodel seniunijoms buvo isakyta neleisti kviesti vaiku i kitus renginius rugsejo 1-osios proga. Mes irgi pavyzdziui norejom rugsejo pirmaja pradziuginti vaikus dovanomis, o ka meras jiems dave?
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių