Pliaže butelius renkantis pensininkas: išlaikau žmoną

Šeštadienis Kaune buvo šiltas. Geras oras nudžiugino ne tik mėgstančius pasilepinti paplūdimyje, bet ir butelių rinkėjus. Pastarųjų pelnas labai priklauso nuo oro: kai šilta ir daug poilsiautojų, lieka nemažai tuščių butelių, skardinių.

68-erių Romas nuo pavasario iki rudens beveik kasdien Trijų mergelių tiltu traukia į Panemunės paplūdimį rinkti butelių. Taip uždarbiaujantį  jį matau daug metų. Portalo kauno.diena.lt pakalbintas Romas buvo itin atviras.

„Gyvenu K.Baršausko gatvėje esančiame bendrabutyje. Pensija – maža, tik 260 eurų. Prie jos prisiduriu rinkdamas butelius.  Per dieną už parduotus butelius, skardines gaunu maždaug 4-6 eurus. Visada laukiu saulėtų orų. Kuo šiltesnis oras, tuo daugiau žmonių.  Kai nėra poilsiautojų, būna liūdna“, – pasakojo vyras ir mielai sutiko nusifotografuoti.

Pensininkas Romas pasigyrė, kad jau beveik pusmetį gyvena su nauja žmona. „Praėjusių metų gruodžio 29 d. vedžiau. Ankstesnę žmoną palikau, nes blogai elgėsi. Naujosios žmonos pensija labai maža, aš ją išlaikau“, – pasididžiuodamas kalbėjo vyras.

Prieš 6-8 metus šiame pliaže butelių rinkėjų buvo kur kas daugiau. Vėliau jų liko trys – Romas, šviesiaplaukė Svetlana ir maždaug 12 metų berniukas iš A. ir J. Gravrogkų gatvės bendrabučio. Jie tarpusavyje aršiai konkuruodavo, esu matęs, kaip berniukas iškeikė Svetlaną, nes ji iš girtos kompanijos susirinko butelius, kurie buvo pažadėti jam.

Pastaruosius kelerius metus butelius šiame Panemunės pliaže renka tik Romas ir Svetlana.

Vyras pripažįsta, kad ir jis anksčiau nelabai sutardavo su šia moteriške.  „Mes konkuruodavome dėl butelių. Tačiau dabar nesipykstame, gerai sutariame“, – tikino pensininkas.

Ar grįžęs namo Romas atsikemša alaus buteliuką? „Kartais išgeriu, tačiau nedaug. Gyvenu taupiai“, – teigė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

baisios kalbos

baisios kalbos portretas
ar vertai kai kurie daugiau?

realistas

realistas portretas
Valdzia smaugia pensininkus,geda bliat jobana lietuva.Pidarai,sukos,gandonai,gaidziai,per rusu laikus buvo super !

beveik pensininkas

beveik pensininkas portretas
neuzilgo ismes is darbo nes busiu sulaukes pensijinio amziaus. Turiu beveik 40 m darbo staza o pensijos gausiu tk 250€. Kaip pragyventi? Uzsienyje zmonemis rupinasi o Lietuvoje zmones nereikalingi. Galetu tuos kurie sulaukia pensijinio amziaus, visus susaudyt.....
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių