Po kelionės autobusu – paniška baimė

Kaune laiką pas senelius leidusi šeima patyrė šoką – išlipant iš autobuso, vairuotojas durimis prispaudė vaikišką vežimėlį ir mažą mergaitę. Ši dabar bijo važiuoti viešuoju transportu.

Patyrė šoką

Jauna šeima kreipėsi į dienraštį "Kauno diena" ir papasakojo ne pačią maloniausią kelionę Kauno viešuoju transportu. Rugsėjį šeima atvyko pabūti pas senelius ir tam, kad nereikėtų sukti galvos dėl automobilių statymo mieste bei spūsčių, nutarė miesto centrą pasiekti autobusu. Į priekį kelionė buvo įprasta, tačiau atgal gerokai apkarto.

"Važiavome nuo Daukanto gatvės iki Sąjungos aikštės. Stotelėje vairuotojas išleido tik močiutę ir net nepasižiūrėjęs, tik čiaukšt ir užtrenkė duris, taip prispausdamas mano vaiko vežimėlį. Jame buvęs kūdikis nesužeistas, tačiau durys prispaudė keturmetės dukros rankytę. Jai net vėjo malūnėlis iš rankų iškrito ir ji pradėjo labai verkti", – pasakojo Rūta Noreikė.

Ji džiaugėsi, kad bent jau rankytė nelūžo. Moteris pasakojo, kad 39-ojo autobuso vairuotojas nesiteikė nei atsiprašyti, nei pasiteirauti, ar nereikalinga pagalba. Rūta sakė, kad ne tik šis nutikimas ją pribloškė – visa kelionė buvo lyg košmaras. Pirmiausia, nebuvo įjungtas kondicionierius, tad važiuoti šiltą dieną buvo labai sunku.

"Juk važiuoja senoliai, jie vos išsėdi, suprakaitavę, o langai neatsidaro, kondicionierius neįjungtas. Be to, jau nuo kelionės pradžios atrodė, kad būtų vežamos malkos, iš trečios juostos staigiai suko į pirmą, staigiai stabdė, tad man su trimis mažais vaikais buvo iššūkis išsilaikyti", – viešojo transporto ypatumus vardijo keleivė.

Kai tik Sąjungos aikštėje keleiviai išlipo, nedelsiant paskambino į "Kauno autobusus" ir informavo apie situaciją, tačiau ir skambutis Rūtai sukėlė įtarimų. Dispečerė pasakė, kad įvykis užregistruotas ir bus kalbama su vairuotoju, tačiau nepaklausė moters vardo ir skundas tapo anoniminis. "Tai kaip jie žino, ar skundas iš tiesų realus, ar kas nors nori specialiai vairuotojui pakenkti, jei net vardo, pavardės nepaklausė? Kyla įtarimas, kad vairuotojas jokių sankcijų nesulauks", – pridūrė R.Noreikė.

Bijo važiuoti

Moteris pasakojo, kad dar keletą dienų jie buvo Kaune ir ne kartą teko važiuoti į miesto centrą. Tačiau po to, kai vairuotojas vidurinėmis durimis prispaudė ketverių metų dukros rankytę, ši paniškai pradėjo bijoti važiuoti autobusu.

"Turėjome taksi važiuoti, nes tik pasakius, kad važiuosime autobusu, mergaitė pradėjo smarkiai verkti. Bijau, kad ir ateityje ji bijos važiuoti viešuoju transportu", – sakė Rūta.

Jai pritarė ir kartu važiavusi močiutė Roma. Moterys tikino, kad po incidento ilgai teko keturmetę raminti, o jos rankytės dar ilgai drebėjo.

Kvies pasiaiškinti

"Kauno autobusų" atstovas spaudai Kamilis Doveika tikino, kad skundas bus perduotas už vairuotojus atsakingam žmogui ir darbuotojas bus iškviestas pasiaiškinti.

"Išsiaiškinsime, kokia buvo situacija. Vairuotojui gresia papeikimas arba bauda, nurašoma nuo atlyginimo", – komentavo K.Doveika, pridurdamas, jog sankcijos priklauso nuo to, ar ankščiau vairuotojas buvo sulaukęs skundų.

Bendrovės atstovas sakė, kad pastaruoju metu gerokai sumažėjo skundų dėl vairuotojų elgesio. Šią vasarą užfiksuotas vos vienas autobuso vairuotojo ir keleivio konfliktas. Jis kilo dėl to, jog vairuotojas neturėjo grąžos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

dažnai

dažnai  portretas
pasitaiko,kai neatidaro durų,tai aš nepasikuklinu ir užrėkiu kiek leidžia gerklė.Juk su hamais tik jų kalba galima bendrauti,kitaip jie nesupranta.

klausimas

klausimas portretas
gal Kauno autobusų atstovas spaudai K.Doveika gali paaiškinti,kodėl dauguma autobusų vairuotojų nesilaiko nustatyto važiavimo grafiko? Taip pat,kodėl daugumoje autobusų karštu dienos metu neįjungti kondecionieriai? Žmonėms pravažiavimas kainuoja nepigiai,bet paslaugos yra labai prastos.

Netikusių

Netikusių  portretas
vairuotojų "advokatams", ypač, p. Vladui siūlau nesišaipyti iš transporte nukentėjusių, nes kaip sakoma, šiandien aš, rytoj, neduok Dieve - tu. Kas važinėja visuomeniniu transportu - tas mato, kaip yra.
VISI KOMENTARAI 24

Galerijos

Daugiau straipsnių