Kauno eglė sušvito naujomis spalvomis

Prieš dvi savaites įžiebus Kauno Kalėdų eglę sulaukta labai įvairių vertinimų. Vieni stojo jos sumanytojų pusėn, kiti neslėpė nusivylimo ir negailėjo kritikos.

Nuimta nuo pakylos

Už kalėdinę nuotaiką, papuošalus ir šventinius renginius Rotušės aikštėje atsakingos bendrovės "Medusa Concert" vadovas Remigijus Knabikas apgailestauja, kad buvo nesuprastas ir šią savaitę ėmėsi korekcijų.

"Kritika yra kritika, bet kam rašyti marazmus, kad, pavyzdžiui, eglė jau nebesulauks Kalėdų. Iš tiesų tik dvi lemputės tebuvo užstrigusios. Dėl įtampos šuolio", – dėstė R.Knabikas.

Kritika yra kritika, bet kam rašyti marazmus, kad, pavyzdžiui, eglė jau nebesulauks Kalėdų.

Pasak jo, kai kurie žmonės tiesiai šviesiai pasako, kad į Rotušės aikštę atėjo ieškodami, kur esą ta baisioji eglė. Iš negatyvo, skleidžiamo viešojoje erdvėje, apie eglę daug kas yra susidarę išankstinę labai neigiamą nuomonę. "Bet pamatę savo akimis žmonės nustemba, kad nėra viskas taip baisu", – pastebėjo R.Knabikas

Šią savaitę žaliaskarė tapo labiau pasiekiama. Ji nuimta nuo pjedestalo, prie jos galima prieiti, patogiau nusifotografuoti. Kai aikštėje užgesdavo projekcijos, tapdavo šiek tiek per tamsu, tad buvo papildomai apšviesta aikštė, namukai. Kad pagyvintų vaizdą, mėlynai apšviesta rotušė.

"Papildomai pridėjome 22 tūkst. spingsulių lempučių. Eglė nuo pat pradžių iš apačios buvo apšviesta halogenais, bet vaizdui paįvairinti papildomai pridėjome masinės gamybos girliandų lempučių. Matyt, Kaunui tokios labai patinka, jeigu neįtinka vienetinės gamybos, specialiai atsivežtos iš Danijos, kokių Lietuvoje dar niekada nėra buvę. Iš pradžių ir technikai buvo padarę klaidų, kaip reikiant nesuprogramavo jų", – sutiko "Medusa Concert" vadovas.

Kas yra gražu?

Išmaniosios lemputės gali rodyti fejerverkus, sveikinimus. "Tai visiems kažkas naujo ir nesuprantamo. Visi pripratę prie paprastų standartinių lempučių, kurių pilna ant kiekvieno kampo. Jos, aišku, turi savo žavesio, bet norėjau kitaip padaryti", – aiškino pašnekovas.

"Nežinau, ką daugiau bedaryti su egle. Nepatiko žmonėms. Kas tada yra gražu? Gal nesuprato kubų idėjos?", – retoriškai svarstė R.Knabikas. Korekcijos, anot jo, pareikalavo papildomų finansinių investicijų. "Visi tie dalykai kainuoja papildomai, bet jeigu jau pradėjome daryti…", – nesileido į finansines detales pašnekovas.

Jis pabrėžė, kad žaliaskarės ir Rotušės aikštės puošyba buvo įgyvendinta taip, kaip buvo numatyta. "Nemanau, kad mes kažką padarėme kitaip, nei buvome žadėję. Viskas buvo daroma pagal planą, pagal projektą. Konkursui teikėme projektą, iš principo viskam buvo pritarta", – sakė R.Knabikas.

Pritrūko laiko

Jis svarstė, kad galutinis rezultatas būtų buvęs geresnis, jeigu projektui įgyvendinti turėtų nors šiek tiek daugiau laiko.

Jeigu būtų buvę daugiau laiko, kai kuriuos dalykus būtume darę kiek kitaip.

"Jeigu būtų buvę daugiau laiko, kai kuriuos dalykus būtume darę kiek kitaip. Dabar jau matau, kad eglę reikėjo ištraukti 10 m į priekį. Tada būtų buvę galima aplink ją apeiti. Nereikėjo eglės sodinti ant pakylos. Bet kai viską turi padaryti per mėnesį: ir suprojektuoti, ir medžiagas supirkti, ir pastatyti, ir reklaminę kampaniją vykdyti…", – vardijo R.Knabikas ir priminė, kad sutartį su bendrove savivaldybė pasirašė tik spalio pabaigoje.

Rotušės aikštėje, kaip ir buvo numatyta, vyksta edukacinės programos, susitikimai su besmegenio, poliarinių lokių personažais. Veikia interaktyvus nuotraukų namelis.

Gruodžio 23, 26, 30 d. aikštėje svečiuosis Kalėdų senelis, Vėjų fėja, zuikiai ir kt. personažai.

"Medusa Concert" kauniečiams ir miesto svečiams rengs ir Naujųjų metų sutikimo šventę Rotušės aikštėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

d

d portretas
Pastatykit natūralią papuoštą eglę, išvalykit aikštę nuo nereikalingo balasto ir bus labai gerai. Projektai tik pinigams išplauti...

Irena

Irena portretas
Pati eglutė yra graži,natūrali,tik erdvės apie ją mažoka...kubai užgožia viską,taip pat per daug prekybinių kioskų,per arti jie...kažkaip viskas sugrūsta...aikštė tampa per maža.O eglutė natūrali,gražiai papuošta...gaila,kad žmonės sugeba tik kritikuoti.norėtųsi paprašyti tokių "kritikų"-PASIŪLYKIT SAVO IDĖJAS,JEIGU TURIT GERŲ

nepavyko

nepavyko portretas
Nepavyko sudaryt ispudzio,gal sumanytojai puosejai norejo kazka grazaus padaryt ,bet matos sumanymas nelabai pavyko ir didelio ispudzio nera eglute kaip eglute neplikom sakom lyg ir papuosta naturali ,bet neispudinga
VISI KOMENTARAI 62

Galerijos

Daugiau straipsnių