Policijos mokykloje daugėja merginų

  • Teksto dydis:

Baigėsi visą savaitę trukusi atranka į Lietuvos policijos mokyklą (LPM). Tapti kursantais pageidavo 168 jaunuoliai, tačiau sėkmė lydėjo ne visus. Atrankos barjerą įveikė 118 pretendentų, kurie nuo rugsėjo 1-osios kibs į mokslus.

Po visų užduočių paaiškėjo, kad atrankai itin gerai buvo pasiruošusios dailiosios lyties atstovės. LPM mokysis 44 merginos, (37,2 proc. visų besimokančių kursantų), ir 74 vaikinai.

"Mus maloniai nustebino atrankoje dalyvavusios merginos. Jos yra labai motyvuotos, atsakingai ruošėsi atrankai. Jų pastangos atsispindi rezultatų lentelėje", – teigė LPM viršininkas Algirdas Kaminskas.

Viršininkas paaiškino, kad pagal pretendentų surinktus konkursinius balus yra pateikiama suvestinė nuo daugiausia balų surinkusio iki mažiausiai. Pirmame geriausiųjų dešimtuke yra net keturios merginos.

Geriausiai atrankoje sekėsi Alytaus, Panevėžio ir Marijampolės apskričių jaunimui. Atrankoje iš Alytaus apskrities dalyvavo 19 kandidatų, o sėkmingai ją įveikė 18. Panevėžio apskritis atsiuntė 15 pretendentų, iš jų 13 mokysis LPM. Iš Marijampolės apskrities buvo 16 jaunuolių, o tik trys iš jų atrankos barjero neįveikė.

LPM mokysis 17 asmenų iš Kauno apskrities, 16 – iš Vilniaus, 11 – iš Klaipėdos, 12 – iš Šiaulių, 11 – iš Telšių, 7 – iš Utenos. Itin nesėkmingai atranka baigėsi visiems pretendentams iš Tauragės apskrities. Visi penki kandidatai neįveikė užduočių.

LPM Mokymo organizavimo skyriaus viršininkas Arūnas Vaičiulis pasakojo, kad daugiausia kandidatų nubyrėjo jau per pirmas dienas, kai jaunimas laikė fizinius normatyvus.

"Šios užduoties neįveikė 28 pretendentai. Dviem kandidatams nepasisekė loginio mąstymo, teksto suvokimo ir raštingumo užduotys. Dar 18 jaunuolių neperėjo motyvacinio pokalbio. Vienas kandidatas iš viso neatvyko į atranką ir dar vienas – pats atsisakė tęsti atranką", – skaičius vardijo A.Vaičiulis.

Iš viso atrankos neįveikė 50 pretendentų.

Atranką perėję nuo rugsėjo 1-osios pradės mokytis Mastaičiuose, kur jų lauks ne vienas rimtas išbandymas ir tik laikas parodys, ar visi įstojusieji sėkmingai baigs mokslus ir taps policijos pareigūnais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gerai kad daugėja merginų

gerai kad daugėja merginų portretas
tik merginos šiais laikais gali apginti
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių