Per popiežiaus vizitą Kaune – išskirtinė lengvata savanoriams

Kauno miesto savivaldybės taryba nusprendė nustatyti, kad rugsėjo 20-22 ir 24 dienomis popiežiaus Pranciškaus vizito savanoriams būtų taikoma 99 proc. lengvata važiuoti vietinio reguliaraus susisiekimo autobusais ir troleibusais.

Pasak Kauno savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjo Pauliaus Kero, nustatyti visiškai nemokamą naudojimąsi vietinio reguliaraus susisiekimo transportu draudžia įstatymas.

„Šiuo atveju turime kelių dienų laikotarpį, kurio metu konkreti asmenų grupė naudosis lengvata. Transporto lengvatų įstatymas numato savivaldybei pareigą tinkamai kompensuoti vežėjams už lengvatas, suteiktas tam tikroms asmenų grupėms, todėl savivaldybei leidžiama nustatyti tik tam tikro dydžio lengvatą, bet ne teisę važiuoti nemokamai. Minimali bilieto kaina padeda tiksliai apskaityti atliktą kelionių skaičių ir kainą, kurią savivaldybė turi sumokėti vežėjams“, – ELTAI teigė P. Keras.

ELTA primena, kad popiežius Pranciškus su valstybiniu vizitu Lietuvoje viešės šių metų rugsėjo 22-23 dienomis. Šeštadienį, rugsėjo 22 dieną, Vilniuje popiežius susitiks su jaunimu, o kitą dieną Kaune, Santakos parke, aukos šv. Mišias.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pamirstieji

Pamirstieji  portretas
o ar bus transportas is miesto pakrasciu atvaziuot iki 8 valandos prie santakos.Juk miesto pakrasciai tai ne LEZAS musu niekas net apmokant i centra neveza,mes antrarusiai Kauno gyventojai,niekam nereikalingi.Mat nepelninga-o mikriai tai laksto po miesta /tiesa jie i pakrascius irgi nevaziuoja/ jiems tai labai pelninga,nes lenteles tik juos vienus ir terodo poilsios ir svenciu dienomis.Kazin ar Lietuvoje dar veikia konkurencijos tarnybos- kad nemato jokiu cia pazeidimu-miesto transportas nevazineja,o privatus transportas tiesiog pelnosi.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių