Populiariausiose šunų vedžiojimo vietose – reidai

  • Teksto dydis:

Specialistai praėjusį savaitgalį tikrino Santakos, Nemuno salos, Ramybės ir Ąžuolyno parkų teritorijoje šunis vedžiojusius kauniečius.

Kauno miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus ir Sanitarijos inspekcijos darbuotojai kartu su Kauno regiono aplinkos apsaugos departamento specialistais praėjusį savaitgalį tikrino Santakos, Nemuno salos, Ramybės ir Ąžuolyno parkų teritorijoje šunis vedžiojusius kauniečius.

Buvoma tikrinama, ar augintinių šeimininkai turėjo specialius maišelius ekskrementams surinkti, ar šunis vedžiojo su pavadžiu bei antsnukiu, ar jų augintiniai yra registruoti nustatyta tvarka. Reido metu grubių pažeidimų nustatyta nebuvo.

Iš viso buvo patikrinti 45 asmenys, vedžioję savo augintinius. Gyventojai noriai bendravo su specialistais ir išreiškė padėką už tokius reidus bei aplinkos priežiūrą. Atsižvelgdami į visuomenės palankią reakciją bei siekdami užtikrinti tvarkos mieste palaikymą, Viešosios tvarkos skyrius ir toliau vykdys panašius patikrinimus visame Kauno mieste, pranešė savivaldybė.

Administracinių teisės pažeidimų kodekse numatyta, kad „Gyvūnų įvežimo, įsigijimo, laikymo, veisimo, dresavimo, vežimo, naudojimo, prekybos jais ar kitokio jų perdavimo reikalavimų bei atskirų rūšių gyvūnų ženklinimo ir registravimo taisyklių" reikalavimų pažeidimas užtraukia įspėjimą arba baudą iki dviejų tūkstančių keturių šimtų litų su gyvūnų konfiskavimu arba be konfiskavimo.


Šiame straipsnyje: šunysŠunų vedžiojimasreidai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Reido dalyviams

Reido dalyviams portretas
Maiselius sunu vedziotojai gal ir turi,bet per daugeli metu maciau tik vieninteli karta ,kai maiselis buvo panaudotas tam kam jis skirtas.Sunys kaip terse parkus taip ir tersia juos toliau.

algimantasd

algimantasd portretas
Reidai gai ir gerai,bet spreskit klausimą ,kaip apvalyti parkus dabar ,prieš artėjančią vasarą.Neseniai vyko žemės ūkio paroda Nemuno saloje.Pasibaisėjau šunų apdergta pieva ,vos tik perėjus per paskutinį tiltą,iš senamiesčio pusės.

Danute.

Danute. portretas
teisingai reikia reidu ir prie mokyklu (Dainosvos mokyklos stadionas, gyvenamu namu teritorijos esancio prie Dainavos ir Stulginskio mokyklu, aikste Partizanu gatveje , einant link Rimi parduotuves, darzeliu teritorijos) bandant kazka pasakyti jokios reakcijos, kiemai apdergti, pirmu aukstu gyventojams tenka nemalonus kvapai, juk zmones nedaro kur papuola, tai kodel negali susitvarkyti su savo augintiniais?
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių