Organizatoriai: norime, kad šventės Kaune būtų kuo įspūdingesnės (interviu)

  • Teksto dydis:

Šiandien portale svečiavęsi Kauno kalėdinių renginių organizatoriai papasakojo ne tik apie tai, ko laukti Kalėdų eglės įžiebimo šventėje, bet ir per Naujųjų metų sutiktuves.

Šiandien portale kaunodiena.lt svečiavęsi Kauno kalėdinių renginių organizatoriai papasakojo ne tik apie tai, ko laukti Kalėdų eglės įžiebimo šventėje, bet ir per Naujųjų metų sutiktuves. Renginių režisierė Jolanta Lakštinienė, „Tautos namų" direktorė Jolita Rudgalvienė ir Kalėdinio miestelio edukacinių veiklų koordinatorius Danas Viluckas patikino, kad pasiruošimas vyksta sklandžiai, nors darbo daug ir akys rausta nuo bemiegių naktų.

– Kaip vyksta pasiruošimo darbai Kalėdų eglutės įžiebimo šventei? Ar viskas pagal planą, o gal iškilo nenumatytų kliūčių?

– Viskas kaip suplanuota. Rūpesčių labai daug, tačiau didelių nesklandumų išvengėme. Tikimės, kad oras per šventę bus palankus ir nelis. Kiekvienais metais norisi padaryti geriau nei buvusiais. Šiemet per Kalėdų eglutės įžiebimo šventę pasirodys dainininkai Edgaras Lubys, Liepa Mondeikaitė, Danguolė Beinarytė su Kauno burgundiškuoju choru, KTU akademiniu choru „Jaunystė" bei vaikų grupe „Dangiukai". Dalyvaus Vaikų mados teatras, fakyrai, kojūkininkai, šventę ves žibintininkas Norvydas.

– Kuo šiemet kalėdiniai renginiai nustebins miestiečius, kas bus kitaip nei anksčiau?

– Kauną garsina originalios eglutės, todėl ir Kalėdų eglės įžiebimo šventė bei kiti renginiai reikalauja ypatingo pasiruošimo, tematinio vientisumo, išskirtinių idėjų. Šįkart eglutė tarsi sklęs debesyse, todėl net ir scenos išdėstymas bus visiškai kitoks – link svajonių išsipildymo ves debesų takas (4 m pločio, 30 m ilgio ir pusantro metro aukščio podiumas), ant kurio vienu metu matysime iki 60 atlikėjų. Visus renginius Rotušės aikštėje sies bendra tematika – dangaus, debesų, žvaigždžių, angelų.

– Kiek šiais metais kainavo pagrindinė miesto eglė? Kaip ją žadate apsaugoti nuo piktavalių, juk atsiras tokių, kuriems knietės ką nors sugadinti?

– Debesų eglės kaina siekia apie 100 tūkst. litų. Specialiosios tarnybos eglę saugos dieną ir naktį. Ji bus nuolat filmuojama. Kviečiame visus kauniečius būti pilietiškais ir saugoti savo miesto kalėdinį simbolį.

– Nekart girdėjau skundžiantis, kad kauniečiai mieste nori matyti tikrą eglę. Ar kitose vietose stovės žaliaskarės, atvežtos iš miško, ar taip pat dirbtinės?

– Menininkai kaskart ieško netradicinių sprendimų, kurie tuo pačiu tausoja gamtą. Tačiau ne vienoje miesto viešojoje erdvėje stovės ir tradicinė eglė, pavyzdžiui, Studentų gatvėje, prie Kauno pilies.

– Ar Kalėdų eglutės įžiebimo dieną bus apribotas eismas prie Rotušės aikštės?

– Automobilių eismas lapkričio 29 d., šeštadienį, Rotušės aikštės prieigose bus uždarytas nuo 15 val. Apie tai informuojantys ženklai prie aikštės stovės jau nuo šeštadienio ryto. Raginame pėsčiuosius į Rotušės aikštę patekti ne vien per Vilniaus gatvę, bet ir kitas gatves, kad būtų išvengta spūsčių.

– Kada vaikai galės susitikti su Kalėdų seneliu?

– Pirmas susitikimas – per Kalėdų eglutės įžiebimo šventę, taip pat visus kviečiame gruodžio 6 d. 12 val. į Kalėdinio miestelio atidarymo šventę, kur vaikai tiesiogiai bendraus, šoks ir žais su Kalėdų seneliu.

– Gal galite daugiau papasakoti apie Kalėdinį miestelį? Ką įdomaus ten bus galima pamatyti?

– Kalėdiniame miestelyje iš viso veiks 12 namelių. Devyni prekybiniai nameliai duris atvers Kalėdų eglutės įžiebimo dieną, o kiti trys, kuriuose vyks nemokamos edukacinės veiklos, atsidarys po savaitės, gruodžio 6 d. Tie trys nameliai visų pirma skirti šeimoms, vaikams. Viename namelyje pasakų senelė kvies pasiklausyti šildančių pasakų ir pasižiūrėti gerosios animacijos. Kitame namelyje įsikūrusiose dirbtuvėlėse bus galima pasigaminti įdomių rankdarbių, o trečiajame, Mažajame planetariume, susipažinti su planetomis ir žvaigždynais. Kalėdinis miestelis veiks iki sausio 6 d.

– Kada Rotušės aikštėje pradės veikti čiuožykla? Ar ji bus mokama?

– Čiuožykla, nepaisant oro sąlygų, Rotušės aikštėje pradės veikti nuo gruodžio 15 d. Ji bus mokama.

– Pernai per Kalėdas teko vaištinėti Talino senamiesčiu. Negalėjau atsistebėti skoningai surengta muge, kuri kvepėjo nuo karšto vyno sklindančiu cinamono aromatu, imbieriniais sausainėliais. Nemačiau nei vieno prekystalio, ant kurio būtų prekiaujama kiniškais niekučiais. Ar galima tikėtis tokios šventinės aplinkos Kaune?

– Kaune siekiama sukurti būtent tokią šventę. Dar spalį buvo patvirtinti kalėdinės mugės nuostatai, kviečiantys dalyvauti prekybininkus, turinčius tautinio bei kulinarinio paveldo sertifikatus. Nelegalūs prekiautojai, siūlantys menkavertes prekes, apsaugos darbuotojų bus išprašyti iš Rotušės aikštės.

– Neapsisprendžiu, kur sutikti Naujuosius – Kaune ar Vilniuje. Gal jūs padėtumėt nutarti, gal Kaune šventė bus įspūdingesnė?

– Naujųjų metų sutikimo šventę Kaune papuoš įspūdingos 3D projekcijos, 23.30-00.30 val. vyks šventinis koncertas, kuriame garsiausius hitus atliks Ramūnas Difartas. Girdėsite puikiai pažįstamas melodijas, kurios jus įtrauks į šventės sūkurį. Vidurnaktį dangų nušvies fejerverkas.

– Gal žinote, už kiek šiemet bus išpyškinta fejerverkų? 

– Miestiečiai neatleistų šventės be fejerverkų. Taigi fejerverkas bus ir per Kalėdų eglutės įžiebimo šventę, ir per Naujųjų metų sutiktuves. Stengsimės, kad jie būtų kuo įspūdingesni, į orą išpyškinant kuo mažiau pinigų.

Visą pokalbį su portalo svečiais skaitykite čia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

go

go portretas
Šaunuoliai, tikrai kad Kaunas bent egle ir Kalėdiniu miesteliu kiekvienais metais gali pasidžiuoti nuoširdžiai, juk tiek nedaug dalyku turime, kuriais galime džiaugtis šiame mieste. O bumbakliams, kurie siulo instrumentus vietoj egles ačiu už prlinksminima, kvatojausi įsivaizdavus pranešima per žinias, kad rotušeje egles nebus, bet nupirksim dudeliu, skrabalu ir armoniku. Na atleiskite, suprantu kad apie savaji darža kalbate, bet labai jau keistas tas jusu pasiūlymas. Ir Kauneo mėsines ar kailiu nameliuose dar nė karto nemaciau, o mano vaikiukas labai mylėjo pernykštę pasakų bobutę ir Kaledų senelį. Ačiū

go

go portretas
Šaunuoliai, tikrai kad Kaunas bent egle ir Kalėdiniu miesteliu kiekvienais metais gali pasidžiuoti nuoširdžiai, juk tiek nedaug dalyku turime, kuriais galime džiaugtis šiame mieste. O bumbakliams, kurie siulo instrumentus vietoj egles ačiu už prlinksminima, kvatojausi įsivaizdavus pranešima per žinias, kad rotušeje egles nebus, bet nupirksim dudeliu, skrabalu ir armoniku. Na atleiskite, suprantu kad apie savaji darža kalbate, bet labai jau keistas tas jusu pasiūlymas. Ir Kauneo mėsines ar kailiu nameliuose dar nė karto nemaciau, o mano vaikiukas labai mylėjo pernykštę pasakų bobutę ir Kaledų senelį. Ačiū

666

666 portretas
patuštins miesto ir šalies kišenę . o šventė bus kaip kiekvienais metais ubagiškas dvasios scenarijus kaip ir pati eglė .
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių