Prasiskolinusi kaunietė iškraustyta be jokio gailesčio: per langą išmesti net baldai

Prasiskolinusios moters iškeldinimo procedūra viename Kauno daugiabučių pašiurpino aplinkinius gyventojus. Dalis jos daiktų, tarp kurių buvo ir baldų, tiesiog išmesta pro penkto aukšto langą.

Skraidė ir baldai

Į redakciją paskambino susijaudinusi "Kauno dienos" skaitytoja. Ji klausė, ar galima niokoti iškraustomų gyventojų daiktus.

"Atvažiavusios instancijos – visa delegacija iškeldina kaimynę. Net gėles su vazonais meta iš penkto aukšto. Ir baldus meta. Man rankos, kojos dreba. Ar galima taip elgtis su žmogaus turtu? Žmonės pašiurpę, stovi prie mokyklos, filmuoja, kas čia vyksta", – pasakojo kaunietė.

Prie Šiaurės pr. 103 namo atvykę žurnalistai rado krovininį automobilį ir į jo priekabą primestų įvairių daiktų.

Automobilis stovėjo ant žolyno, prie pat daugiabučio, po iškraustomos moters langais. Vienas penkto aukšto langas buvo atidarytas. Išvydome, kaip pro jį vienas vyrų išmetė kažko prikrautą didelį maišą, kiek vėliau į automobilio priekabą skriejo mažesni daiktai.

Automobilį saugantis ir procesą apačioje prižiūrintis darbuotojas žurnalistams bandė aiškinti, kad ne visi daiktai bus išmesti pro langą. Pro jį, teigė pašnekovas, esą išskriejo tik bevertis iškraustomos moters turtas. "Vertingesni daiktai bus išnešti, išvežti ir saugomi", – tikino vyras. 

Net gėles su vazonais meta iš penkto aukšto. Ir baldus meta. Man rankos, kojos dreba. Ar galima taip elgtis su žmogaus turtu? Žmonės pašiurpę.

Pasiteiravome, ar tikrai ir baldai, jau atsidūrę automobilyje, buvo išmesti iš penkto aukšto. Darbininkas linktelėjo galvą. Ir gėlės su vazonais? Irgi linkt. Bet juk jie yra dūžtantys daiktai. "Taip", – sutiko darbininkas.

Su policijos palyda

Laiptinėje sutikta moteris pasakojo, kad iškraustoma kaimynė mažai bendraudavo su aplinkiniais. Kartais net neatsakydavo į pasisveikinimą prasilenkiant. Apie ją žinojo tik tiek, kad yra sukaupusi daug skolų – sakė jai yra atėję daug raginimų susimokėti.

"Ji turi sūnų. Kaip susidarė tokia situacija, kad reikia atimti butą?" – svarstė kaimynė. Iškraustomoji, anot pašnekovės, ne visą laiką gyveno šiame bute, bet ją neseniai čia buvo mačiusi.

Užlipę į penktąjį aukštą bandėme skambinti į duris. Už jų girdėjosi šurmulys, bet durų niekas neatidarė. Atlaisvinamame bute turėjo būti ne tik antstolė, bet ir policijos bei savivaldybės atstovai. Žymėtas policijos automobilis buvo priparkuotas prie laiptinės, o savivaldybės automobilis stovėjo kiek tolėliau.

"Jūsų minėtu adresu šiandien Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kauno miesto Žaliakalnio policijos komisariato pareigūnai vyko kartu su antstoliu. Jo kvietimu pareigūnai užtikrina saugumą ir viešąją tvarką. Antstolis vykdė kraustymo darbus, kurie bus tęsiami kitą darbo dieną", – penktadienį situaciją komentavo Kauno policija.

Nė karto nemokėjo

"Čia ilga istorija", – sakė Kauno miesto savivaldybės Būsto valdymo skyriaus vedėja Laura Stankevičienė, paprašyta pakomentuoti situaciją.

Ji pasakojo, kad moteriai socialinis būstas buvo skirtas išimties tvarka. Gyventoja mokesčių už butą nemokėjo nuo pat pirmos dienos. "Ji nebendravo, vienareikšmiškai kaltino visus aplinkinius. Toks jos būdas. Bandžiau jai ir pati aiškinti, kad taip negalima. Ji sakė: aš nemokėsiu, man nereikia mokėti", – kalbėjo L.Stankevičienė.


Šiame straipsnyje: iškraustėturtasskolosbutas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Antstolės, savivaldybės atstovų ir policininkų pavardės privalo būti paviešintos, o paskui jau, kaip žmonės nuspręs.

irgi

irgi portretas
Kažin ar bus norinčių

Anonimas

Anonimas portretas
Na va gerbiamieji, visas gyvenimas susideda iš atsitiktinumų. Štai dabar, visai netikėtai atsirado Jums galimybė [turiu omenyje ypač tuos, kurie skeptiškai vertinote straipsnyje aprašytos moters tragediją, ją išmetant iš buto] PADĖTI ŽMOGUI. Gi daug kas stebitės, kad žmogui galėjo padėti kiti žmonės... Ką tik per „Pūko“ radiją išgirdau Laimos iš Joniškio pagalbos prašymą. Ji prašo padėti pinigais, nes neturi iš ko susimokėti susikaupusių mokesčių, o jei ji nesumokės jų, jos šeima netrukus bus išmetama į gatvę. Įdomu ar dabar būsite tokie pat supratingi, kai reikės prisidėti bent keletu eurų. Bet tikiuosi, kad tokie ir būsite. Iš anksto dėkoju Laimos vardu. Laimos telefonas yra 86 22 47187
VISI KOMENTARAI 99

Galerijos

Daugiau straipsnių